|
| Autor |
Wiadomość |
|
pwitkow
|
Tytuł: Motocyklem w leasingu za granicę UE. Post: wtorek, 8 lipca 2008, 15:19 |
|
Strona WWW: http://www.ratownictwo.gda.pl
|
|
Wszędzie wypisują że jak motocykl nie jest rejestrowany na jadącego to trzeba mieć przy przekraczaniu granicy UE upoważnienie właściciela, potwierdzone notarialnie i przetłumaczone. A jak jest z leasingiem? Przecież w dowodzie jest firma? Dziękuję za informacje.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
freeride777
|
Tytuł: Post: wtorek, 8 lipca 2008, 20:15 |
|
|
|
jeździłem w ten sposób samochodami i jesli chodzi o granicę wschodnią jest wymagane pismo upowazniające do używania pojazdu, potwierdzone notarialnie. tak szczerze, to im więcej pieczatek na świstku, tym lepiej, chociaz jak się mają do czegoś dopieprzyć, to i tak cos znajdą.miewałem różnorakie problemy na wschodzie, ale zawsze suwenir w postaci kilku eurasów załatwiał sprawę. miałem kiedys sytuację, że jakis tepawy mylycyjyant ze wschodu uparł się, że mam nieważne papiery, poniewaz inny polski podróżnik miał pieczatkę w innym kolorze :roll: myslałem, że padnę ze smiechu, więc jak widzisz, trzeba mieć poprawkę na wszystko. jesli chodzi o inne granice, to smigałem na południe Europy, na północ i nigdy nie było problemu, nie wiem, jak się przedstawia sytuacja przy wjeździe na czarny Ląd, ale podejrzewam, ze znajdzie się tu jakaś przyjazna dusza, która rozjaśni ten temat.
pozdrawiam. Piotrek
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Radek12Eric
|
Tytuł: Post: wtorek, 8 lipca 2008, 21:14 |
|
|
|
I ja się podpisuję pod pytaniem - też ciekaw jestem.
/Eric
|
|
| Na górę |
Offline |
 |