| Autor |
Wiadomość |
|
dopra
|
Tytuł: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 09:26 |
|
|
|
Witam, Mam pytanie, czy mogę nadać w samolocie bagaż a w nim kartusz z gazem do kuchenki turystycznej?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
koziarz
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 09:50 |
|
|
|
Sprzęt biwakowy Kabinowy Rejestrowany Butle z propanem butanem Nie Nie Palne płyny (kerosen, biały gaz, naftalina, ropa, itp.) Nie Nie Sprzęt zawierający płyn palny (wewnętrzne silniki spalinowe, itp.) Nie Nie Toporki biwakowe / Noże myśliwskie Nie Tak* Urządzenia wykorzystujące lub zawierające paliwo ciekłe (piecyki, latarnie, kanistry) Nie Nie
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 09:55 |
|
|
|
pytanie czy jak wrzucę do bagażu, czy to będzie sprawdzone czy też nie?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
gepo
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 09:57 |
|
|
|
... po tym co napisał Kosiarz, to śmiało możesz nadawać, na paczce przyklej ulotkę reklamową któregoś z Poznańskich kebabów :lol:
جهاد
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
gepo
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:00 |
|
|
|
Dopra nie wpuszczą Cię z tym, wyeliminują Cię na odprawie i jeszcze będziesz się musiał tłumaczyć i spóźnisz się na lot, albo wcale nie polecisz... albo w Polsce Ci sie uda a w miejscu docelowym Cie zgarną :)
Jak Ci mało wrażeń to próbuj, ale o zlocie we wrześniu zapomnij ;)
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:01 przez gepo, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sum
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:00 |
|
|
dopra pisze: pytanie czy jak wrzucę do bagażu, czy to będzie sprawdzone czy też nie? nawet jak uda się przemycić to jest spora szansa, że na wysokości 11 000 m ciśnienie rozwali to i cały samolot runie :lol: wg mnie nie przejdzie - a Ty możesz się narazić na problemy
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
gepo
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:06 |
|
|
|
...już niedługo w TVP Poznań... dziś w godzinach wieczornych na lotnisku ławica - Poznań zatrzymano młodego terrorystę (mieszkańca Poznania) próbującego przemycić na pokład samolotu, lecącego do... niebezpieczną substancję wybuchową. itd itd :lol:
Nie wiem czy powinienem używać na forum słowo terroryzm itd... bo zaraz mi nalot na chatę zrobią :shock:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:20 |
|
|
gepo pisze: Nie wiem czy powinienem używać na forum słowo terroryzm itd... bo zaraz mi nalot na chatę zrobią :shock: a mi nie pozwolą wylecieć z kraju!!!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
koziarz
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:26 |
|
|
dopra pisze: gepo pisze: Nie wiem czy powinienem używać na forum słowo terroryzm itd... bo zaraz mi nalot na chatę zrobią :shock: a mi nie pozwolą wylecieć z kraju!!! to już masz pozamiatane ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:28 |
|
|
|
Dopra, testowałem temat co do nabojów z powietrzem do opon. Zapytałem przezornie przy nadawaniu bagażu na lotnisku, dość dokładnie informując co to jest po co itd. Kazali wyjąć bez dyskusji. Primo po pierwsze ciśnienie może wywalić zawartość (awaria w bagażu + ewentualna reakcja czujników w samolocie). Primo po drugie jak nadasz i Cię złapią możesz sobie znacząco przedłożyć podróż :shock:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:52 |
|
|
|
Thank You wszystkim za rady, w takim razie nie ryzykuję, będę szukał opału na ognisko :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
gepo
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 11:03 |
|
|
|
No nie dasz się namówić?! Zrzucimy się z chłopakami raz w miesiącu na paczkę do ciupy :) no Dopra nie daj się prosić, wiesz jaka to będzie relacja! Hit na forum :)
Nmzc :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 11:10 |
|
|
gepo pisze: wiesz jaka to będzie relacja! Hit na forum :)
ja na razie dziękuję za gorące relacje na forum, chciałbym spokojnie sobie pojeździć, a nie chować się po krzakach przed rebeliantami :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
piwkoo
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 11:11 |
|
|
|
Nadaj DHL'em - odbierzesz an miejscu ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Hellriser
|
Tytuł: Re: czy można nadać na samolot gaz/kartusze do kuchenki? Post: poniedziałek, 25 lipca 2011, 11:14 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |