Dzisiaj jest sobota, 5 września 2026, 00:35

Autor Wiadomość
 Tytuł: Gnida :(
Honorowy bajkopisarz

http://www.youtube.com/watch?v=rKLYGVtv ... re=related
:evil:

Tytuł: Re: Gnida :(
Honorowy bajkopisarz

Kto z kim tutaj rozmawia??
Właściciel statku z kapitanem czy kapitan z oficerem??
Bo jaki jest sens by trzecia osoba w środku zadymy napierała na i tak już ze-sra-ne-go ze strachu uczestnika tragedii.

Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.endurovoyager.com
Kapitan statku z Kapitanem portu.

Honorowy bajkopisarz

dudopl pisze:
Kapitan statku z Kapitanem portu.

No tak, tylko po co K.Portu drze się na K.Statku? K.Statku po takiej akcji i tak jest już spalony i dobrze o tym wie. Jest w szoku, ma mokre gacie i pewnie gdyby miał giwerę to by se łeb odstrzelił. Niewielu jest ludzi na świecie, którzy w takiej sytuacji zachowaliby zimną krew.

Aktywny

Co innego zachować zimną krew i czekać aż ostatni zejdzie z pokładu, a co innego zwiać ze statku kiedy na nim dopiero ogłaszana jest ewakuacja :roll:
Kapitan portu nawet nie wiedział jaka jest liczba osób na pokładzie do ewakuacji (100 czy 2000) a wcześniej jednostka podawała informacje o rzekomej usterce elektryki.
Gnida to mało.

Honorowy bajkopisarz

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dowod-k ... omosc.html

Honorowy bajkopisarz

Co to tego, że K.Statku to kompletna ciota to się zgadzam...
...tylko nie podoba mi się jak pewni ludzie od początku zakładają, że Kapitan schodzi ostatni. Kapitan jak każdy inny człowiek robi w gacie i w panice skacze w ogień z nadzieją, że się uratuje. Nie ma co z tego robić wielkiego HALO!! Bardziej należy się zastanowić jak to możliwe, że na tak dobrze znanych i monitorowanych wodach dochodzi do takiej tragedii.

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://teamleszcze.com
Dobry AS...ale zwróćcie uwagę na coś innego! Zginęło kilkanaście Osób [*], wiadomo, że Kapitan dałZADU przy sterowaniu statkiem, i słychać jak się wykazał nie lada "odwagą" przy ewakuacji!!!
I CO???...osadzili Go w areszcie domowym!
W PL jak dróżniczka, 50letnia kobieta nie dopełniła swoich obowiązków, a sprawa była medialna (SmierćJanuszaKuliga), to kobiecinę wsadzili na 3miesiace!!!
Chyba po to, by nie mataczyła wraz z rogatkami, których nie opuściła!!!
W tym przypadku ogromny SZACUN dla Ojca Kuliga, który się wstawił, by tą biednąKobiete wypuszczono z aresztu!

POzdro Orzep
p.s. Się jakoś uniosłem jak słyszę to nagranie i wypowiedźi dowóTcy "CostaConcordia"

Honorowy bajkopisarz

Trafiłem na ciekawą opinię...
Cytuj:
Przed laty, gdzieś w połowie lat 60-tych, byłem na pokładzie stojącego na redzie Daru Pomorza.Kapitan zaprosił na obiad i w toku rozmowy zapytałem, jaki jest sens kształcenia marynarzy na żaglowcu, kiedy są okręty o napedzie atomowym.Kapitan odpowioedzial, ze kiedy na Biskajach zagle pękają z hukiem armatnim, uczniowie muszą iśc na reje zwijać żagle i dodał: dlatego nasi marynarze nigdy nie zostyawiliuby pasazerow na tonącym lub płonącym statku, nas marynarze najpierw ratują statek,pozniej pasazerow a na koncu ratują siebie.I nigdy by sie na polskim statku nie zdarzyło tak, jak na greckim, z ktorego uciekla cala zaloga pozostawiając pasazerow na tonącym statku.O ile pamiętam była to Andrea Doria.Kapitan Concordii przejdzie do historii morskich katastrof jako symbol tchortzostwa. A przecież nic się nie zmieniło:kapitan statku to "Pierwszy po Bogu".

Dokładnie to o co mi chodzi... teraz każdy będzie wieszał koty na kapitanku ale nikt nie zwróci uwagi na prawdziwy problem!
Jak w kawale>> "... jaki kraj tacy terroryści" tak i tutaj... jaka szkoła taki kapitan!

Ostatnio zmieniony środa, 18 stycznia 2012, 14:47 przez Ryteu, łącznie zmieniany 1 raz.

Zadomowiony na dobre

Ryteu pisze:
...tylko nie podoba mi się jak pewni ludzie od początku zakładają, że Kapitan schodzi ostatni.

To jest odpowiedz na twoje pytania:
CYTAT:
"...Tylko pamietaj, że w prawie morskim kapitan opuszcza pokład ostatni - tak jest, było i bedzie, a prawo morskie to świętość dla każdego kto pływa statkami a tym bardziej dla kapitana tak dużej jednostki jak ta. A kapitan portu musiał zostać na wyspie, żeby koordynować akcją z centrum dowodzenia to znaczy rozdysponować jednostki ratownicze itp. pozdrawiam..."

Honorowy bajkopisarz

Orzep pisze:
Ryteu pisze:
...tylko nie podoba mi się jak pewni ludzie od początku zakładają, że Kapitan schodzi ostatni.

To jest odpowiedz na twoje pytania:
CYTAT:
"...Tylko pamietaj, że w prawie morskim kapitan opuszcza pokład ostatni - tak jest, było i bedzie, a prawo morskie to świętość dla każdego kto pływa statkami a tym bardziej dla kapitana tak dużej jednostki jak ta. A kapitan portu musiał zostać na wyspie, żeby koordynować akcją z centrum dowodzenia to znaczy rozdysponować jednostki ratownicze itp. pozdrawiam..."

Prawo prawem ale odwagi i bohaterstwa prawem się nie ustala, nie wiem jak Ty drogi Orzepie ale ja jestem pewien, że są takie sytuacje w których straciłbym kontrolę nad sobą... na całe szczęście jeszcze mi nie przytrafiły.
Nie staje w obronie kapitana, chcę jednak zwrócić uwagę na, moim zdaniem, złe podejście do kształcenia oficerów marynarki!

Zadomowiony na dobre

Ryteu pisze:
Prawo prawem ale odwagi i bohaterstwa prawem się nie ustala...
... moim zdaniem, złe podejście do kształcenia oficerów marynarki!

Odwagę/Bohaterstwo, zasady moralne kształci wg mnie "rodzinnyDom", a nie szkoły. Prawie każdy dezerter sie tłumaczy w sposób, że są "takieChwile"...
Dla mnie to kapitan "CostaConcordia" jest gnidą i maluśkimCzłekiem, nie ważne jak go będziesz tłumaczył...a dla faceta chyba jedną z najgorszych obelg jest "tyTCHÓRZU"!!!

Pozdro Orzep

Honorowy bajkopisarz

Orzep pisze:
Ryteu pisze:
Prawo prawem ale odwagi i bohaterstwa prawem się nie ustala...
... moim zdaniem, złe podejście do kształcenia oficerów marynarki!

Odwagę/Bohaterstwo, zasady moralne kształci wg mnie "rodzinnyDom", a nie szkoły. Prawie każdy dezerter sie tłumaczy w sposób, że są "takieChwile"...
Dla mnie to kapitan "CostaConcordia" jest gnidą i maluśkimCzłekiem, nie ważne jak go będziesz tłumaczył...a dla faceta chyba jedną z najgorszych obelg jest "tyTCHÓRZU"!!!

Pozdro Orzep

Zgadzam się z Tobą, szczególnie w sprawie "rodzinnego Domu"!
Dziś Honor, Rodzina, Męskość nic nie znaczą, dziś dominuje bogactwo, równouprawnienie i obłuda!

Takiemu nie podskoczysz!

Sprawa dla mnie jest prosta: kapitan okazał się nie tylko nieodpowiedzialnym idiotą, który złamał podstawowe zasady bezpieczeństwa podchodząc zbyt blisko brzegu, ale również niekompetentnym tchórzem w czasie akcji ratunkowej. Stąd zapewne czekają go dwa różne poważne zarzuty. Jednak ciekawsze jest jakim cudem taki człowiek znalazł się na stanowisku kapitana tak dużej jednostki pasażerskiej :?: :?: :?: Zapewne Costa Cruises muszą dość głęboko przyjrzeć się własnym procedurom wewnętrznym, a ich 15 statków gigantów przewiduję, że będzie nieco mniej obciążonych rezerwacjami w najbliższym czasie :roll:

Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
Panowie ..
Latwo komentowac cos co nas nie dotyczy ..
Zupelnie inny jest punkt widzenia gdy sami jestesmy w takich opalach ..
Nikt z nas nie wie jak by postapil ..Zadna symulacja tego nie udowodni ..
A kazdy chce zyc ..