| Autor |
Wiadomość |
|
Peet
|
Tytuł: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 17:06 |
|
|
|
A było to tak... W piątek wieczorem pojechałem sobie na stację BP (ul. Karkonoska, Wrocław) celem umycia motocykla – mają z tyłu wielostanowiskową myjnię wysokociśnieniową - taką jakich wiele na innych stacjach. Jako, że nie miałem drobnych udałem się do kasy, aby rozmienić papier na bilon. Pytam się grzecznie Pani czy zechciałby mi rozmienić 20 zł na drobne i jakie wchodzą monety do myjni, a Pani na to: – A to Pan chce myć motocykl? ja na to: Tak, a co nie wolno? – zażartowałem - Nie wolno! - Słucham??? A to niby dlaczego nie wolno? Myłem już tu motocykl wcześniej... - Nie wolno i już! Są duże kary za umycie motocykla! - A czy mogłaby mi Pani podać choć jeden powód, dla którego nie można myć motocykli u Was w myjni? - Nie, nie wolno i już. - To proszę chociaż rozmienić mi te pieniądze, pojadę i umyję u konkurencji - Dobrze ale tylko 10 zł... - Rzuciłem coś na temat mojego zdania na temat BP... i pojechałem umyć moto 500 m dalej koło Auchana...
Nosz... K*mać pomyślałem i więcej moja noga na BP nie stanie - i mam tu na myśli zarówno motocykl jak i auto.
Spotkaliście się z czymś takim wcześniej? Zastanawiam się czy to wymysł tej konkretnej stacji czy wszystkich stacji BP...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
advradek
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 17:46 |
|
|
Peet pisze: A było to tak... W piątek wieczorem pojechałem sobie na stację BP (ul. Karkonoska, Wrocław) celem umycia motocykla – mają z tyłu wielostanowiskową myjnię wysokociśnieniową - taką jakich wiele na innych stacjach. Jako, że nie miałem drobnych udałem się do kasy, aby rozmienić papier na bilon. Pytam się grzecznie Pani czy zechciałby mi rozmienić 20 zł na drobne i jakie wchodzą monety do myjni, a Pani na to: – A to Pan chce myć motocykl? ja na to: Tak, a co nie wolno? – zażartowałem - Nie wolno! - Słucham??? A to niby dlaczego nie wolno? Myłem już tu motocykl wcześniej... - Nie wolno i już! Są duże kary za umycie motocykla! - A czy mogłaby mi Pani podać choć jeden powód, dla którego nie można myć motocykli u Was w myjni? - Nie, nie wolno i już. - To proszę chociaż rozmienić mi te pieniądze, pojadę i umyję u konkurencji - Dobrze ale tylko 10 zł... - Rzuciłem coś na temat mojego zdania na temat BP... i pojechałem umyć moto 500 m dalej koło Auchana...
Nosz... K*mać pomyślałem i więcej moja noga na BP nie stanie - i mam tu na myśli zarówno motocykl jak i auto.
Spotkaliście się z czymś takim wcześniej? Zastanawiam się czy to wymysł tej konkretnej stacji czy wszystkich stacji BP... Ciekawe podejście do klienta. Widocznie mają ich za dużo. Słyszałem o problemach z tankowaniem w kasku na głowie. Ale to przechodzi moją wyobraźnię.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 18:00 |
|
|
|
Często na takich myjniach sa zakazy mycia ATV , crossówek i maszyn budowlanych ze względu na syf jaki po sobie pozostawiają.Jeżeli była taka informacja to Konkurencja jest dobrym rozwiązaniem,jeżeli nie,to poprosiłbym szefa żeby mi osobiście wytłumaczył :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 18:38 |
|
Strona WWW: http://www.televisor.pl
|
|
ja tak ostatnio mialem na stacji kolo poligonu. Podszedl do mnie wlasciciel i sie spytał "A Pan co ? chce umyc ten motor ?", ja odpowiadam "oczywiscie ze tak", on na to - "nieeee, tego Pan nie umyje - to myjnia dla takich ładnych samochodów" - pokazal pickupa na ktorym przywiozłem crossa, "nie bedziecie mi zajmowac kolejki, klienci sie beda denerwowac"
Prawde mowiac to byłem w takim szoku ze ktos w ten sposob mysli ze nie chcialo mi sie nawet komentowac i pojechalem umyc w inne miejsce. Juz sie doczekac nie moge przeprowadzki z bloku do domu pod Warszawa gdzie bede mial podjazd i swoja myjke.
Syf syfem - ale to jest totalna bzdura - jestem w stanie jeepem przywiezc 10 x wiecej błota niz na crossie.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 18:53 |
|
|
|
Trzeba sobie dać na luz.Zawsze na szczęście jest jakaś konkurencja .Wolny rynek wyrówna :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
newbie007
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 19:08 |
|
|
|
Zlac BP - tez tam nie tankuje ani moto ani samochodu. Na Statoilu tez nie, bo mi kaza kask zdejmowac. Nie ma problemu. A wlasciciele stacji i myjni moga sobie ustawiac jakie zasady chca. Niechca myc zielonych samochodow, czy ternowych motocylkli - ich sprawa. My mozemy jechac gdzies indziej. U nas bylo podobno. Strzaskane terenowki nie mialy wstepu na wszystkich 3 myjnie samoobslugowe - kary zakazy etc.. W koncu jeden gosc sie wylamal , jedno stanowisko oznaczyl jako zezwalajace na pojazdy tenowe i po miesiacu na wszystkich myjniach juz mozna bylo myc.
A na podjezdze przed domem podobno (tak slyszalem) tez nie wolno.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 19:13 |
|
|
|
zarówno BP jak i stacje shella- często są ajencjami, być może to wcale nie jest wymysł BP a właśnie właściciela stacji
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Peet
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 19:28 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
MarcinT
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 19:29 |
|
|
Krzemien pisze: Syf syfem - ale to jest totalna bzdura - jestem w stanie jeepem przywiezc 10 x wiecej błota niz na crossie. Ale wtedy na dokładne umycie będziesz musiał wydać z 30 zł a nie max 10.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
newbie007
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 19:30 |
|
|
|
Ale pewnie franczyzobiorca ma jakies tam pole manewru co do regulaminu. ;) Ja bym napisal do nich maila z zapytaniem czy takie podejscie jest zgodne z polityka firmy
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Fillord
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 19:48 |
|
|
|
Może zwyczajnie pracownikom danej myjni nie chce się sprzątać pod koniec dnia studzienek i placu... A raczej mają to w swoich obowiązkach. Ja osobiście ostatnio myłem i obyło się bez takich, myjnia nie była BP.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mystek
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 19:54 |
|
|
|
Kiedyś na BP po tankowaniu ide do kasy, (kask na cabanie) a pani pyta "może płyn do spryskiwaczy"? Na moje stanowcz nie, padło jeszcze lepsze - "to może chociaż choinka?" Oczwyscie sie skusiłem :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
GROCHU79
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 22:02 |
|
|
|
Przy każdym zezwoleniu na wybudowanie myjni jest określone co można myć i możecie tym co was przganiaja uświadomić ze myjnia jest dla samochodów jak i motocykli i nie muszą być czyste. Pare lat temu wszedł przepis zakazu mycia aut pod blokiem przy użyciu wiadra gąbki itp. i dzieki temu powstały myjnie, na których można myć pojazdy. Jeżeli sie nie zgodzi obsługa możeci zgłosić to do urzedu który wydał zezwolenie na wybudowanie i użytkowanie tej myjni. Jak bedzie dużo takich zgłoszeń mogą mu zabrać zezwolenie. Własciciele najlepiej by chcieli zeby przyjezdzać czystymi autami i tylko je plukać za 30 PLN. Pozdrawiam i nie dajcie się.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ryteu
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 22:48 |
|
|
GROCHU79 pisze: Pare lat temu wszedł przepis zakazu mycia aut pod blokiem przy użyciu wiadra gąbki itp. Nie no jaja se robicie... poważnie jest taki zakaz?? :shock:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Na stacjach BP dyskryminują motocyklistów! Post: wtorek, 29 maja 2012, 22:51 |
|
|
|
chodzi o zanieczyszczanie gleby olejami/smarami/paliwem. Bo TO to jest naprawdę problem...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |