| Autor |
Wiadomość |
|
Adagiio
|
Tytuł: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: sobota, 11 stycznia 2014, 19:44 |
|
|
|
Czy ktoś ma doświadczenie z takim akumulatorem ? Czytając parametry wychodzi że ładuje się kilkakrotnie szybciej i posiada większy prąd rozruchowy , oraz mniej waży . W lekkich moto nie zawsze możliwe jest odpalenie na włączonym biegu a zabawa z szukaniem luzu po kolana w błocie często jest utrudniona .
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: środa, 26 marca 2014, 18:56 |
|
|
Ja od dziś zaczynam test takiego cudeńka ;) Zwykły akumulator zamieniłem na litową baterię 8 cell [ img ][ img ][ img ][ img ] Zyski: - 2,48kg (miało być 2,64kg ale producent zrobił wałka na wadze...) - możliwość pełnego rozładowania bez strat dla żywotności baterii - praktycznie brak efektu samorozładowania ( do 6m-cy) - więcej miejsca pod kanapą i pewnie wiele innych... jako podany wcześniej - większy prąd rozruchowy. Ciekawe jak ta bateria zachowa się na mrozie...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: środa, 26 marca 2014, 19:01 |
|
|
|
minusy to różnica w kasie... - chyba żywotność nie jest też tak samo duża - no i podobno niskie temperatury mocno szkodzą.
po z atym same plusy.. sam myślę o takiej bateryjce.. w przypadku mojego motocykla to ponad 4 kg zysku na wadze
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Orzep
|
Tytuł: Re: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: środa, 26 marca 2014, 19:05 |
|
Strona WWW: http://teamleszcze.com
|
|
Ex pamiętaj, że motocykle bez Kierowcy nie jeżdżą... 4kg powiadasz? :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: środa, 26 marca 2014, 21:59 |
|
|
Orzep pisze: Ex pamiętaj, że motocykle bez Kierowcy nie jeżdżą... 4kg powiadasz? :mrgreen: kierowca to masa podwójnie resorowalna... czasem nawet przydatna... ;) waga aku już nie.. :D będziesz wiedział o co biega jak pooffujesz więcej ...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Orzep
|
Tytuł: Re: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: środa, 26 marca 2014, 22:06 |
|
Strona WWW: http://teamleszcze.com
|
ex1 pisze: Orzep pisze: kierowca to masa podwójnie resorowalna... czasem nawet przydatna... ;) waga aku już nie.. :D będziesz wiedział o co biega jak pooffujesz więcej ... ...no to wsadź sobie obecne aku w kieszń kurtki, by był też podwójnie resorowalny :P :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: środa, 26 marca 2014, 22:08 |
|
|
Neno pisze: Ja od dziś zaczynam test takiego cudeńka ;) Zwykły akumulator zamieniłem na litową baterię 8 cell
Gdzie kupowales? Sent from my BB using Tapatalk
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: Akumulator Lithium Ion Skyrich Post: czwartek, 27 marca 2014, 02:49 |
|
|
|
Dopra... CCC, czyli cena czyni cuda. W PL bym nie kupił bo ceny podchodzą niebezpiecznie blisko pod 1kzł. Z USA - ok 140$ + przesyłka, więc wyszedł niewiele drożej od najdroższej Yuasy, i pewnie x2 od przeciętnego aku do mojej maszyny. bardziej z ciekawości i dla niezawodności kupiłem niż dla zbicia masy. Ale to potraktowałem jako wartość dodaną gratis ;) Jeśli nie macie dojść to mam kolegę, który pewnie za niewielką (nie wiem ile) prowizję załatwi. Jak by byli chętni to mogę dopytać.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |