| Autor |
Wiadomość |
|
Neno
|
Tytuł: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: piątek, 4 lipca 2014, 20:25 |
|
|
Fjord Nansen Tordis II - użyty raz (3 noce) - bez skazy (może ze 3 szpilki są lekko krzywe :D , może lekko przybrudzony) - alu maszty - alu szpilki - niska waga - 2,8kg - dość mały po spakowaniu (niestety ma duży worek) Sprzedaję gdyż okazał się być za duży jak na moje wymagania, kupiłem dziś jedynkę (ten samo model - Tordis I). Namiot sam w sobie jest GENIALNY, jest to kopia (trochę zmieniona) słynnego namiotu MSRa - HubbaHubba (2kzł) W środku masa miejsca - 4 osoby mogą tam ciapać w karty nie dotykając plecami, głowami ścianek namiotu!! Konstrukcja i rozmiary sprawiają, że nie ma problemu z przyleganiem śpiwora do ścianek i jego zamaczaniem/zawilgoceniem. Genialny dla wysokich osób (podłoga długa na około 215cm). Dwa spore przedsionki. Nowy model ( '2014) z wentylacją koło drzwi (nie ma jej na zdjęciach u producenta). Dane: http://www.fjordnansen.pl/site/?mod=off ... 1&prod=644Cena sklepowa: 859zł Oddam za : 770zł z kurierską przesyłką Gwarancja biegnie od chwili zakupu, 24m- ce, paragon lub FVAT.
Ostatnio zmieniony środa, 9 lipca 2014, 13:09 przez Neno, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
newbie007
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: sobota, 5 lipca 2014, 10:15 |
|
|
|
Jestem zainteresowany, bo szukam wlasnie.
4 osoby sie mieszcza? Dobrze widze,ze ma on 130 szerokosci? Lozkow w domu mamy chyba 140 i juz z 3 letnim bejbiczortem sie ciezko sie jak go najdzie na spanie z nami. Docelowo bedzie uzywany przez
Jakie ma wymairy po spakowaniu?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: niedziela, 6 lipca 2014, 06:00 |
|
|
|
Podłoga 130. Oczywiście 4 osoby tylko do siedzenia, gadania, wypicia winka w czasie deszczu. Do spania max 2 osoby, w nogach zmieszczą się dwa średnie psy ;) Układ 2 + dziecko - da radę wg mnie ale pełnego komfortu nie będzie (awaryjnie, gdy dziecko np. nie chce spac samo we własnym namiocie) - wiadomo, to tylko 130cm ale ten układ ścianek w namiocie to genialna sprawa! Kto widział - ten wie. Przed sprzedażą może uda mi się zrobić mały "foto test" namiotu to napisze w oddzielnym temacie.
Wymiary po spakowaniu: 44x17 - worek oryginalny jest jednak sporo luźniejszy. Mogę dołączyć worek doszyty, ciasny - ale wtedy nie oddam oryginalnego / lub dopłata 30zł. Nie chcę zostać bez pokrowca dla drugiego namiotu, który również wchodzi mi w owy pokrowiec (dla niego był szyty, oryginalny się podarł). Pokrowiec jest nowy i nie używany. Nie mam go w tej chwili przy sobie ale sporo wymiary się zmieniły. 44cm - tu rozmiar definiują stelaże, więc się go nie skróci, natomiast średnica spada o około 3cm. Niby niewiele ale tak naprawdę , gołym okiem - to baaardzo dużo. Robi się po prostu dużo miejsca w sakwie/kuferku.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
graphia
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: niedziela, 6 lipca 2014, 14:41 |
|
Strona WWW: http://www.graphia.pl
|
|
Kto Ci robił pokrowiec? Wodoszczelny?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: niedziela, 6 lipca 2014, 17:15 |
|
|
graphia pisze: Kto Ci robił pokrowiec? Wodoszczelny? Krawiec. Wodoszczelny raczej nie jest bo zamknięcie na sznureczek, choć wykonany z materiału takiego jak tropik. Lekki, dopasowany, by trzymać namiot w ryzach a nie te oryginalne wory "na kartofle" ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
graphia
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: niedziela, 6 lipca 2014, 17:58 |
|
|
|
Pytam bo też mam podobny problem. Worek mojego namiotu jest ze dwa razy za duży :) Po dobrym zrolowaniu mógłby być dwa razy mniejszy - niestety pałąki musiały będą jeździć oddzielnie bo nie wiedzieć dlaczego mają długie sekcje :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: niedziela, 6 lipca 2014, 19:16 |
|
|
graphia pisze: Pytam bo też mam podobny problem. Worek mojego namiotu jest ze dwa razy za duży :) Po dobrym zrolowaniu mógłby być dwa razy mniejszy - niestety pałąki musiały będą jeździć oddzielnie bo nie wiedzieć dlaczego mają długie sekcje :) Chyba znaczna większość namiotów tak ma ;( W namiotach, które wiem, że zostaną u mnie na amen po prostu przerobiłem oryginalny pokrowiec. A co do kijów - nie boisz się, że zgubisz ? ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
graphia
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: niedziela, 6 lipca 2014, 19:43 |
|
|
|
Nad kijami też muszę pomyśleć czy nie zrobić sobie krótszych sekcji...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: poniedziałek, 7 lipca 2014, 02:27 |
|
|
|
Ja tak zrobiłem w jednym przypadku, dodatkowo zrobiłem alu (lżej a i przeciskac przez tunele łatwiej - w obie strony) ale to masa kasy ;( Chyba ze 150-180zł mnie to kosztowało (Marabut). Może w innych firmach było by taniej - nie sprawdzałem.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
graphia
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: poniedziałek, 7 lipca 2014, 09:09 |
|
|
|
Alu to już mam... ale sekcje ciut za długie.... ciężko przewozić :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: czwartek, 10 lipca 2014, 11:00 |
|
|
Namiocik wysprzątany, szpilki czyste - proste. Dla przypomnienia: Cena sklepowa: 859zł Oddam za : 770zł z kurierską przesyłką i nowym mniejszym o około 30% pokrowcem (namiot wchodzi do niego bez najmniejszych problemów. Gwarancja biegnie od chwili zakupu, 24m- ce, paragon lub FVAT.Zdjęcia namiotu: [ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: piątek, 11 lipca 2014, 12:13 |
|
|
|
-100zł.
Aktualna cena 670zł.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: piątek, 18 lipca 2014, 11:31 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Neno
|
Tytuł: Re: [S] Namiot dwuosobowy, 2 wejścia, 2 przedsionki Post: środa, 23 lipca 2014, 19:22 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |