|
| Autor |
Wiadomość |
|
Al-Batar
|
Tytuł: Samozapłon w Caponord. Post: wtorek, 10 lutego 2009, 16:02 |
|
|
|
Nie wiedziałem gdzie to wsadzic więc daje tu.....
Czy ktoś zna temat samozapłonu w Capo? O co tam właściwie chodzi, z tego co gdzieś wyczaiłem ma to zwiazek z układem paliwowym, mógłby ktoś przybliżyc temat? Próbowałem poszuka na forum Capo ale coś mi stronki nie otwiera.....wiec jak ktoś zna temat bym był wdzięczny za info. Info jak to na przykład sprawuje się w terenie (mam na myśli boczne drogi i takie tam, np. taka rumunia) w porównaniu do GS-a, też mile widziane.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Szopen
|
Tytuł: Post: wtorek, 10 lutego 2009, 16:41 |
|
|
|
Forum capo faktycznie ostatnio się sypie.. ale czasami działa.
W kwestii samozaplonu - pewnie chodzi Ci o to że motocykl potrafi się sam zapalić?? Rzeczywiście jest tam jakiś króciec od przewodu paliwowego, który pęka i wycieka paliwo. Na forum jest opisane jak dorobić nowy, lepszy króciec. Proponuję próbować aż forum zadziała.
Osobiście nie jeździłem jeszcze capo ale z tego co się naczytałem to GS jest zdecydowanie lepszy w terenie. Natomiast widziałem sporo filmików na YT na których widać że kapciem też można. Ale to jest jednak motocykl szosowy.
Pewnie niedługo będę szukał ofert sprzedaży.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Al-Batar
|
Tytuł: Post: środa, 11 lutego 2009, 09:24 |
|
|
|
No raczej cross to to nie jest, bardziej traktował bym to w kategoriach samochodów terenowych typu toyota rav 4 czy nawet land cruiser tzn. w miare szybko i wygodnie po asfaltach a i gdzieś w bok można zjechac, zresztą dla mnie taki GS to też żadna terenówka, a wydaje mi sie że takie Capo w wersji RAID jest niezłą alternatywą między właśnie GS-ami (zwykłym i adv)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |