| Autor |
Wiadomość |
|
kroski
|
Tytuł: Witojcie Post: piątek, 16 października 2009, 12:12 |
|
|
|
Czesc, jestem kroski, rocznik 75. Ostatnio zlalazlem te stronke / forum. Wyglada ciekawie. Po latach przerwy wracam do jednosladow. Lubie wypady w plener pod kazdym wzgledem. Ostatnia dekada byla jednak pod znakiem dwusladow glownie Pajero. Czas wiec na zmiany albo jak to woli powrot do korzeni. Wczesniej zjezdzilem troche motorkiem Polske i Europe, glownie srodkowa i wschodnia bo tamte nieco dziksze tereny mi zawsze bardziej odpowiadaly. Teraz zjezdzam Antypody dwusladem ale w zamysle moto coraz blizej...
Mimo ze fizycznie daleko, lubie sledzic poczynania Rodakow.
Pozdrawiam kroski
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Motorówka
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: piątek, 16 października 2009, 20:18 |
|
|
|
Witam serdecznie kolegę z antypodów (może coś dokładniej :D ) Może jakiś zlocik u Ciebie :lol: :lol: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
willard
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: sobota, 17 października 2009, 10:30 |
|
|
|
|
Witamy z drugiej strony swiata.
|
|
| Na górę |
|
 |
|
moto_tourer
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: środa, 28 października 2009, 07:31 |
|
|
|
Hejka Jakos mi umknales w tej gestwinie powitan.
Pozdrawiam i witam ziomka na koncu swiata
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: środa, 28 października 2009, 07:53 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danielindner
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: środa, 28 października 2009, 08:03 |
|
Strona WWW: http://www.sailind.pl
|
|
Witaj, podziwiam ludzi mieszkających w takich miejscach - :!: wszystko robicie do góry nogami tam na dole globusa :!: - jak ze smarowaniem silnika motocyklowego w tych warunkach :D Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
moto_tourer
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: środa, 28 października 2009, 12:03 |
|
|
danielindner pisze: Witaj, podziwiam ludzi mieszkających w takich miejscach - :!: wszystko robicie do góry nogami tam na dole globusa :!: - jak ze smarowaniem silnika motocyklowego w tych warunkach :D Pozdrawiam Smarowanie OK, bo cisnieniowe, gorzej tylko filtr olejem zalac ;-) No i koniecznie szelki tutaj potrzebne, zeby ze spodni nie wypasc i da sie zyc ;-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danielindner
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: środa, 28 października 2009, 12:10 |
|
|
moto_tourer pisze: Smarowanie OK, bo cisnieniowe, gorzej tylko filtr olejem zalac ;-) No i koniecznie szelki tutaj potrzebne, zeby ze spodni nie wypasc i da sie zyc ;-) Spodnie na tyłku - ważna sprawa, a jak z przyczepnością opon - na ogół się lata ale czasem trzeba pod sklepem przyparkować :?: :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Yachu
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: środa, 28 października 2009, 21:08 |
|
|
|
Z parkowaniem pod sklepem też nie mają problemu bo torby z przodu..hi hi... tzn jak u kangurów. Witamy!!!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
plocki
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: środa, 28 października 2009, 21:51 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 27 października 2008, 09:22 Posty: 103
|
|
Wszyscy ble,ble ble. A czym rodak jeździ po pustynnym kraju (myślę o interiorze)?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kroski
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: czwartek, 29 października 2009, 02:38 |
|
|
plocki pisze: Wszyscy ble,ble ble. A czym rodak jeździ po pustynnym kraju (myślę o interiorze)? Hej dopiero przyymierzam sie do nieco bardziej terenowej maszyny (ostatnio ujerzadzalem ltd 750 i shadowa). Mysle o gs1150 przed koncem roku. Wiem, wiem, nie nadaje sie to to na Simpson Desert ale chcialbym placzyc troche trogowych przelow z szutrami po High Country i Grampianach. Wersja adv i jej wiekszy bak ma tu swoje plusy. Pozyjemy zobaczymy. Co do ciekawostek z tej strony swiata - to wir w baku kreci sie w druga strone niz w PL! Pozdro.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
moto_tourer
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: czwartek, 29 października 2009, 07:20 |
|
|
kroski pisze: plocki pisze: Wszyscy ble,ble ble. A czym rodak jeździ po pustynnym kraju (myślę o interiorze)? Hej dopiero przyymierzam sie do nieco bardziej terenowej maszyny (ostatnio ujerzadzalem ltd 750 i shadowa). Mysle o gs1150 przed koncem roku. Wiem, wiem, nie nadaje sie to to na Simpson Desert ale chcialbym placzyc troche trogowych przelow z szutrami po High Country i Grampianach. Wersja adv i jej wiekszy bak ma tu swoje plusy. Pozyjemy zobaczymy. Co do ciekawostek z tej strony swiata - to wir w baku kreci sie w druga strone niz w PL! Pozdro. Na Simpson Desert to sie tylko jakas jednocylindrowa "lecizna" nadaje i support car z paliwem. Ale z GS'em kombinujesz i tak w dobrym kierunku :D :D :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danielindner
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: czwartek, 29 października 2009, 08:13 |
|
|
|
Koledzy : kroski i moto_tourer - dajcie jakieś foty zza okna - w pięknym kraju przecież mieszkacie. :!: :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
moto_tourer
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: czwartek, 29 października 2009, 08:43 |
|
|
danielindner pisze: Koledzy : kroski i moto_tourer - dajcie jakieś foty zza okna - w pięknym kraju przecież mieszkacie. :!: :) Kraj piekny, nie da sie ukryc, obecnie za oknem troche pochmurnie, bo wiosna przyszla i przypomina o sobie burzami co jakis czas. Swego czasu zalozylem watek w "Ciekawych miejscach ze swiata"[ TUTAJ TOPIC], jesli ma ktos ochote odswierzyc temat Oz. Moze kolega kroski cos wiecej dorzuci zwlaszcza z wypadow 4x4
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kroski
|
Tytuł: Re: Witojcie Post: czwartek, 29 października 2009, 12:34 |
|
|
moto_tourer pisze: danielindner pisze: Koledzy : kroski i moto_tourer - dajcie jakieś foty zza okna - w pięknym kraju przecież mieszkacie. :!: :) Prosze bardzo pare fotek niemal zza okna: 1. Lokalny Highway. [ img ]2. Great Ocean Road. [ img ]3. Great Ocean Road - ojciec i syn. [ img ]4. Pozostalosci z czasow wielkich kliprow. [ img ]5. Znajomy z campingu. [ img ]6. Malomiasteczkowa sztuka wspolczesna. [ img ]7. Weekendowy wypad za miasto - pole namiotowe - cztaj my i zywej duszy w okolo. [ img ]8. Potemek wybiega rano z namiotu (w pizamie) i pogania torbacze. [ img ]9. Okoliczne atrakcje przyrodnicze. [ img ]10. Lubie te otwarte przestrzenie... [ img ]11. Aborygenskie malunki w jaskini. [ img ]12. Zjazdy z widokami. [ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |