| Autor |
Wiadomość |
|
Marzka
|
Tytuł: Nadszedł czas powitania... Post: wtorek, 13 kwietnia 2010, 19:43 |
|
|
|
...nie wiem czy odpowiedni, bo planowałam inaczej. Ale jestem Wam wszystkim to winna, a przede wszystkim Jemu.
Zarejestrowałam się 5 marca, dzień przed śmiercią Grzesia "Świerzego"-chciałam mu zrobić niespodziankę i przekonać się samej, co to forum w sobie ma, że pochłania Go w późne wieczory. Nie zdążyłam, i On nie zdążył. Dołączyłam do tego grona wiedziona ciekawością opisywanych przez Was wrażeń z wyjazdów tych dalszych i tych bliższych. Grześ pokazywał mi czyjąś fotorelację z podróży na Ukrainę. Chłonął je całym sobą i widziałam w jego oczach apetyt na wyjazd w tamte rejony. Planował, że pojedzie na Ukrainę, kiedyś dotrze do Kamczatki...i nagle nić jego życia została brutalnie przerwana.... Mam nadzieję, że ja spełnię jego marzenia i On mi w tym pomoże.... Ale jeszcze nie teraz.
Dziś kończyłby 37 lat....
Witam Was wszystkich serdecznie i dziękuję za wsparcie, jakie otrzymałam i otrzymuję od Was każdego dnia.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Motorówka
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: wtorek, 13 kwietnia 2010, 19:50 |
|
|
|
Marzka przytulam Cię mocno. Trudno mi tu pisać do Ciebie ale wiesz, że możesz na nas liczyć. (Roomyanek)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
krzysiek
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: wtorek, 13 kwietnia 2010, 19:56 |
|
|
|
Witam Cię serdecznie, Grzesia niestety nie było dane mi poznać osobiście, ale wiele razy udzielał mi cennych porad, Życzę Ci spełnienia wszystkich, teraz już waszych wspólnych marzeń.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: wtorek, 13 kwietnia 2010, 22:07 |
|
|
Witaj Marzeno, mówią, że nie ma ludzi nie zastąpionych... A to nie prawda... Każdy nasz bliski jest niezastąpiony po swoim odejściu... W naszej pamięci pozostaje niczym legenda... Dlatego myślę, ze mogę tutaj zacytować słowa piosenki: Twoj plomien zgasl juz dawno Twoja legenda nigdy nie umrzeNie znałem Grześka osobiście, ale widzę, że dla wielu tutaj stał się legendą... Mam nadzieję, ze to miejsce pozwoli Tobie bywać z Nim...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Igor
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: środa, 14 kwietnia 2010, 10:13 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
u-hu
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: środa, 14 kwietnia 2010, 10:24 |
|
|
Jaqb z Kaszub pisze: Nie znałem Grześka osobiście, ale widzę, że dla wielu tutaj stał się legendą... Mam nadzieję, ze to miejsce pozwoli Tobie bywać z Nim... pozostanei legenda w nas nawet tych ktorzy go nie znali ale ktorzy cieplo chloneli kazde jego slowo pisane Marzka odnajdzies go w moto wyprawach, w ciszy rozbitego namoitu gdzies na krancu swiata, odnajdziesz go w odglosie swistu wiatru w niedomknietej szybce kasku- tak jak wielu z nas w tym wszystkim odnajduje kogos kogo juz nie spotka na drodze ...powodzenia
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
andres
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: środa, 14 kwietnia 2010, 11:55 |
|
|
|
|
Zawsze gdy odchodzi ktos bliski , to boli............ Jestesmy z Toba. Pozdr.
|
|
| Na górę |
|
 |
|
Ania
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: środa, 14 kwietnia 2010, 21:54 |
|
|
|
Może to temat na PW, ale forum nie pozwala na razie inaczej...
Mój brat, który kilka miesięcy temu zginął tragicznie, też 13 kwietnia świętowałby swoje urodziny - dwudzieste drugie. I chyba tylko poprzez świadomość tego, co dzieje się we mnie, mogę być trochę bliżej tego, jak Tobie trudno jest w tej sytuacji. Kontynuowanie samemu tego, co zaczęło się wspólnie z bliską osobą jest trudne i wymaga czasu. Mi, nadal trudno zaglądać na swoją stronę, której mój brat był autorem. Z jednej strony to przepiękna pamiątka, z drugiej paskudny ból. A kiedy dzieją się rzeczy, które są konsekwencją naszej wspólnej pracy, to radość nimi, przysłania mi smutek, że On tego nie widzi i nie możemy cieszyć się razem. Nie wiem, czy tak będzie zawsze, czy kiedyś spojrzę na to inaczej. Dlatego życzę Ci z całego serca, abyś miała siłę na spełnianie marzeń Świerzego i odkrywała drogi i miejsca, które On chciał odkrywać. Witaj.
Ania
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Nadszedł czas powitania... Post: czwartek, 15 kwietnia 2010, 21:06 |
|
|
|
Marzenko witaj i tutaj. Na Forum Motocyklistów już się spotkaliśmy.
Cieszymy się, że jestes tutaj.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |