| Autor |
Wiadomość |
|
jamcio
|
Tytuł: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 15:21 |
|
|
|
Jak w temacie. Czy są to solidni sprzedawcy itp. Może ktoś ma jakiegoś znajomego z tej firmy? Jestem zainteresowany jednym motocyklem z ich oferty ale wolałbym nie stracić czasu na przejażdżki krajoznawcze. Jeśli ktoś z trójmiasta miałby ochotę oblukać moto to byłbym wdzięczny.
Z góry dziękuję za informacje.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
lasooch
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 16:03 |
|
Strona WWW: http://www.svforum.pl
|
|
Omijaj szerokim łukiem. Administuję forum suzuki SV i jak to na forum, ciągle ktoś podsyła motocykle do wstępnych oględzin. Nie trafiło się jeszcze, by jakikolwiek motocykl z bikemaster nie okazał się paździerzem. Ściągają motocykle tylko z Anglii i mam wrażenie, że tylko i wyłącznie mocno powypadkowe. Nie mam nic przeciwko kupowaniu motocykli po przygodach (bo większość używanych jakieś tam mniejsze czy większe przygody miała), o ile kupuje się taki motocykl świadomie. Ale jeżeli sprzedawca w każdej aukcji pisze "bezwypadkowy", a na zdjęciu widać, że motocykl chyba miał czołową stłuczkę z tramwajem, to dla mnie współpraca z taką firmą jest stratą czasu...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 16:43 |
|
|
|
W uzupełnieniu dodam, że motocykle z UK lubią rdzewieć bardziej niż inne. :(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
lasooch
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 17:28 |
|
Strona WWW: http://www.svforum.pl
|
|
Z tym rdzewieniem to różnie bywa, może trafiałem na same wyjątki. Akurat miałem motocykl z UK i wizualnie w życiu nikt by nie poznał, że angielski, bo grama rdzy czy jakichkolwiek zaśniedziałych elementów nie było. A miałem też okazję dłubać przy motocyklach importowanych z Włoch, które były pordzewiałe jak cholera... I gdzie tu logika? :lol:
Z Anglikami jest moim zdaniem inny problem. Przede wszystkim przednia lampa, którą trzeba zmienić, a która często kosztuje grubą kasę. Sprzedawcy zazwyczaj opowiadają bajki, że "to się da ustawić i będzie dobrze". kupa prawda, albo oślepiasz jadących z przeciwka, albo sam nic w nocy nie widzisz. I diagności na stacjach też coraz częściej robią z tego tytułu problemy. Drugi problem to licznik w milach. O ile elektroniczny zazwyczaj da się przestawić z mil na kilometry, o tyle jeśli jest analogowy, to trzeba wymieniać tarczę lub całe zegary, a to kolejne koszta...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Przemek_XL
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 17:48 |
|
|
|
Dwukrotnie oglądałem u nich motocykle na prośbę kolegów z dalszych stron. Raz bmw dakar który okazał się zardzewiałą poobijaną padliną, a za drugim kat adv który był OK i do transakcji doszło. W obu przypadkach opis w necie był zblizony czyli "stan igła" itp bzdety. Cały ich asortyment pochodzi z UK. Uważać trzeba bo to handlarze, stąd pewnie niezbyt rzetelna informacje w internecie. Obowiązuje zasada: jak klyent przyjedzie 500 km to cóś i tak kupi (a jest z czego wybierać bo non stop stoi tam kilkadziesiąt maszyn). A więc trzeba oglądać, oglądać i i jeszcze raz oglądać. W końcu trafi się ten jedyny :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Andrzej
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 18:11 |
|
|
marekm pisze: W uzupełnieniu dodam, że motocykle z UK lubią rdzewieć bardziej niż inne. :( Panie, a te z Helu to już absolutna ruda żelaza :lol:, z Wieliczki zresztą jeszcze bardziej.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 18:34 |
|
|
Andrzej pisze: marekm pisze: W uzupełnieniu dodam, że motocykle z UK lubią rdzewieć bardziej niż inne. :( Panie, a te z Helu to już absolutna ruda żelaza :lol:, z Wieliczki zresztą jeszcze bardziej. Tych z Helu i Wieliczki nie oglądałem, ale skoro piszesz to pewnie tak jest. :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Andrzej
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 18:41 |
|
|
|
A w Gdańsku nie rdzewieją? :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 19:07 |
|
|
Andrzej pisze: A w Gdańsku nie rdzewieją? :D Nigdy. :shock:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
agusia1983
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 19:28 |
|
|
|
Też mnie interesował jeden motocykl od nich - potwierdzam wypowiedzi wyżej, omijać, omijać!!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jamcio
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: poniedziałek, 25 października 2010, 19:33 |
|
|
|
Dzięki za info, szukam dalej :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
zmorad
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: wtorek, 26 października 2010, 19:10 |
|
|
|
Nigdy od nich nic nie kupowałem, ale kilkakrotnie oglądałem. Przemek_XL dobrze gada, trzeba oblukać konkretny egzemplarz. Asortyment mają spory, coś do użytku musi się znaleźć. Dość niedawno oglądałem BMW f650 dakar, i mnie rozczarował, a wcześniej na (może to ten sam), ale inne sprzęty często wyglądają znacznie lepiej. Słyszałem, że jest problem z jazdą próbną (że niby nie zarejestrowany w pl itp), ja bez tego nie wyobrażam sobie kupna (na oko sprawdzać choćby prostotę ramy?). Nie wiem skąd jesteś, ale jak chcesz jechać go oglądać to najlepiej przygotuj sobie listę rezerwowych motorków w okolicy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jamcio
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: wtorek, 26 października 2010, 19:24 |
|
|
|
Oki. Jak dla mnie już wystarczy. Może trafiają się okazje ale..... mam pod nosem podobną firmę w wawce nie podam nazwy żeby nie było kryptoreklamy ale firma jest w markach i ma w nazwie coś ze szklarnią. W ofertach wygląda to fajnie ale szukałem synowi skuterka i na żywca oglądałem sprzęty i .... bez komentarza. Łudziłem się, że może na północy jest inaczej ale ..... Modzi zamknijcie już temat dla mnie niestety ale wystarczy infa na powyższy temat.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
drat_wa
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: środa, 27 października 2010, 19:06 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
GosiaGS
|
Tytuł: Re: czy zna ktoś firmę BIKEMASTER z Gdańska Post: środa, 10 listopada 2010, 23:46 |
|
|
|
Ja akurat do BIKEMASTER nie mam daleko i kilkakrotnie wpadaliśmy tam zobaczyć co mają ciekawego w ofercie, tak jak ktoś wcześniej zauważył sporo motocykli mają na stanie. Trafiają się lepsze i gorsze sprzęty i kiedyś prawie nawet doszło do transakcji, stety/niestety okazało się, że mogę sobie sprzęt ale Chicco kupić :mrgreen: Z jazdą próbną nie miałam problemów - nie wyobrażam sobie bez tego zakupu.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |