| Autor |
Wiadomość |
|
Looksgoodinred
|
Tytuł: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 18:19 |
|
|
|
Witam!
Czy ktos ma/mial jezdzi/jezdzil albo wogole mial jakas stycznosc z Buell(em) Blast (em)? Mam go wlasnie na oku, a podkresle ze jestem swiezak, jesli chodzi o moto :shock: - dopiero sie ucze - i potrzebuje kilku wskazowek/rad/opini jesli chodzi o ten moto. Kazdy glos sie liczy! :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 19:51 |
|
|
|
Dziewczyna mojego kolegi jeździła takim motocyklem 2-3 lata. Obecnie ma większego Buella. Na Blaście uczyła się jeździć, zaraz po zdaniu prawka i była bardzo zadowolona, szczególnie, że jest niska a motocykl ma dosyć nisko umieszczone siedzenie. Singiel też powoduje ciekawe oddawanie momentu obrotowego, nie za mocny, ale trudno go zadławić, nawet na niskich obrotach. Ogólnie poleca.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maher
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 20:04 |
|
|
|
Na jednym ze zlotów koledze w takim moto zerwał się pasek nie pamiętam jaki model i niestety specjaliści nie wróżyli mu szybkiej naprawy,prawdopodobnie u nas to dość egzotyczna marka.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Looksgoodinred
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 20:15 |
|
|
dopra pisze: Dziewczyna mojego kolegi jeździła takim motocyklem 2-3 lata. Obecnie ma większego Buella. Na Blaście uczyła się jeździć, zaraz po zdaniu prawka i była bardzo zadowolona, szczególnie, że jest niska a motocykl ma dosyć nisko umieszczone siedzenie. Singiel też powoduje ciekawe oddawanie momentu obrotowego, nie za mocny, ale trudno go zadławić, nawet na niskich obrotach. Ogólnie poleca. Dzieki wielkie!!! Wlasnie takich informacji potrzebowalam!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Looksgoodinred
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 20:17 |
|
|
maher pisze: Na jednym ze zlotów koledze w takim moto zerwał się pasek nie pamiętam jaki model i niestety specjaliści nie wróżyli mu szybkiej naprawy,prawdopodobnie u nas to dość egzotyczna marka. Tak, u nas czesci do Buella sa dosc tanie poniewaz kupuje sie je przez Harleya, ktory jak wiadomo zalal tutejszy rynek :shock: wiec jakby co to nie bedzie z tym problemu! Dzieki :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 20:24 |
|
|
maher pisze: Na jednym ze zlotów koledze w takim moto zerwał się pasek nie pamiętam jaki model i niestety specjaliści nie wróżyli mu szybkiej naprawy,prawdopodobnie u nas to dość egzotyczna marka. z paskami w Harley-u i Buellu nie ma problemów, łatwa dostępność, a ja przejechałem na swoim H-D 45 tys km i nic się nie stało, a lekkiego życia u mnie nie miał. W Buellu, tym dużym były problemy z paskami, ale to przez zbyt mocne naciągnięcie go rolką napinającą i duży skok, przede wszystkim w Ulisses-ie. Potem zmienili paski i teraz jest ok.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
looksgoodinblack
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 20:30 |
|
|
|
No to widze, ze przybedzie nam nastepna maszyna w garazu. Tylko dlaczego moja zona ma wiecej motocykli ode mnie :?:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Looksgoodinred
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 22:25 |
|
|
dopra pisze: maher pisze: Na jednym ze zlotów koledze w takim moto zerwał się pasek nie pamiętam jaki model i niestety specjaliści nie wróżyli mu szybkiej naprawy,prawdopodobnie u nas to dość egzotyczna marka. z paskami w Harley-u i Buellu nie ma problemów, łatwa dostępność, a ja przejechałem na swoim H-D 45 tys km i nic się nie stało, a lekkiego życia u mnie nie miał. W Buellu, tym dużym były problemy z paskami, ale to przez zbyt mocne naciągnięcie go rolką napinającą i duży skok, przede wszystkim w Ulisses-ie. Potem zmienili paski i teraz jest ok. To tez pewnie zalezy od jednostki - zawsze sie moze trafic tak zwany "lemon" :shock: ale mam nadzieje, ze moj bedzie latal jak trzeba :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Looksgoodinred
|
Tytuł: Re: Czy ktos zna ten motocykl? Post: wtorek, 31 stycznia 2012, 22:26 |
|
|
looksgoodinblack pisze: No to widze, ze przybedzie nam nastepna maszyna w garazu. Tylko dlaczego moja zona ma wiecej motocykli ode mnie :?: Ups...a to miala byc niespodzianka :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |