Dzisiaj jest niedziela, 6 września 2026, 07:02

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ubezpieczenie na życie,moż ktoś coś wie?
Poeta forumowy

może ktoś z was przerabiał temat ubezpieczenia na życie!
w dobie szalonej konsumpcji,chwilowy lub długo terminowy brak wpływów na konto może doprowadzić do tragedii,nie mówiąc o złamanej nodze czy .....!
zastanawiam się nad wykupieniem jakiejś polisy,wiadomo że przy dwóch kółkach wszystko zdarzyć się może :lol:
kompletnie jestem zielony w tych sprawach,na co zwrócić uwagę,o co pytać?
po ostatniej przygodzie z przeciętą oponą w samochodzie,wynikającą z jak wiadomo wyśmienitego stanu naszych dróg,zgłaszając szkodę na początku marca do zikitu myślałem że będą oględziny opony i po sprawie!
jak się okazało opona mało co interesowała rzeczoznawcę,ważna była grubość powłoki lakieru na całym samochodzie,czy odpala,czy wszystkie szyby są oryginalne, i tak dalej!
do tej pory zwodzą mnie że aż się rzygać chcę!
boję się że jak podpiszę polisę z byle kim to okaże się że nie wypłacą odszkodowania bo na przykład nie opłacam abonamentu radiowo telewizyjnego :evil:
może ktoś z was może pomóc w tej sprawie :?:

Tytuł: Re: Ubezpieczenie na życie,moż ktoś coś wie?
Aktywny

Moje "5 groszy" - bo nie zjamuję się tym bezpośrednio jak i nie pracuję w żadnej takiej firmie.
Jedną z ważniejszych spraw to oczywiście $$$$. Kolejna to jeśli coś taka firma oferuje to doś jasno też musi określić WYKLUCZENIA , mała składka a duża suma ubezpieczenia to zwyle = dużo wykluczeń. Czyli że jak nie zapłacisz abonamentu za TV to... .
Ostatnio przerabiałem temat bo mimo iz mam jedną polisę w ING z kórej jestem zadowolnony to chciałem mieć drugą w innej firmie. Najsensowniej to wyglądało w Pramerice - właśnie z małej ilości wykluczeń. Jak wiemy składki za X sumy ubezpieczenia zależą miedzyinnymi od naszego wieku. Pramerica ma największe doświadczenie na rynku naprawdę mają różne wersje polis w zależności od tego co jest dla Ciebie ważniejsze. Możesz po pewnym czasie jeśli jest taka potrzeba przejśc na okres bezskładkowy bo np. jest cienko z kasą i nie zrywają polisy z tego powodu. Jeśli jesteś w W-wy lub okolic to mogę polecić człowieka który dobrze "ogarnia" temat i naprawdę potrafi wyjaśnić o co chodzi. Ja jestem zadowolony. Temat jest dość obszerny więc tak trochę trudno poruszyć wszystko. Myślę że jest na tym forum ktoś z branży i wypowie się na temat. Ja polecam spotkanie z kimś kto się tym zajmuje.

Zadomowiony na dobre

Tez bylbym zainteresowany.
Tylko spotkanie z kims , kto sie tym zajmuje przewaznie oznacza ten, kto chce nam to sprzedac ;)
Co nie zawsze pokrywa sie z "bezstronnoscia" takiej rozmowy. ;)

Aktywny

Napewno musisz zwrócić szczególną uwagę, czy nie ma wykluczenia w związku z jazdą motocyklem. Niektórzy "podciągają" to w drobnym druku pod sporty extremalne. I zanim podpiszesz przeczytaj spokojnie wszystko drobnym druczkiem. Wbrew pozorom tam jest wszystko wyjaśnione tylko trzeba poświęcić wieczorek na lekturę.
Zwróć też uwagę, czy zawierasz ubezpieczenie indywidualne, czy w związku z ewentualnie prowadzoną działalnością (ubezpieczenia grupowe itp.) Jako klient indywidualny zdecydowanie korzystniejsze warunki wynegocjujesz.
Męcz o wszystko do bólu a co wymęczysz ma być zapisane.

Początkujący

kawa32 pisze:
może ktoś z was przerabiał temat ubezpieczenia na życie!

Przerabiałem ubezpieczenie od utraty życia i zdrowia z uwzględnieniem wypadków moto (również poza RP). Za uwzględnienie tego w warunkach ubezpieczenia dopłacam około 15% wartości stawki ubezpieczeniowej. Dużo firm ma taką ofertę więc nie będę polecał konkretnej zwłaszcza, że do tej pory nie realizowałem tej inwestycji ;) Jeżeli bardzo nie będziesz mógł znaleźć to mogę Ci przesłać nazwę ubezpieczyciela z którego korzystam na priv.

Pozdrawiam,
Garnek

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: https://sites.google.com/view/lorsolek
odezwij sie na PW do BigSalz badz PawelS - maja pojecie; ja kupowalem wlasnie pod motocykl glownie - ubezpieczyciel to Lloyd’s; ja szukalem polisy, gdzie bez wzgledu czy jestem na asflacie, czy w srodku lasu, czy ktos mnie rozjedzie, czy to ja walne sam sobie w drzewo - jak zejde - zona dostaje kase; jedyny wyjatek to nie moge byc wypity;

Poeta forumowy

Panowie, dzięki za info!