|
| Autor |
Wiadomość |
|
NEMO GS
|
Tytuł: internet na Węgrzech potrzebny na 7 dni - jakieś sugestie..? Post: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 12:23 |
|
|
|
Wybieram się na tygodniowy wyjazd na Węgry i niestety będę potrzebował w tym czasie dostępu do internetu.
Zastanawaiam się nad wykupieniem na miejscu jakiejś karty GSM i zapakowanie jej do modemu GSMowego na USB - mam jakiś z PLAYa, ale nie mam pojęcia, czy nie ma SIMLOCKa.
Może macie jakieś pomysły, sugestie jak ten temat ugryźć - korzystanie z kawiarenki intenetowej odpada, z polskiego telefonu chyba drogo wyjdzie...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
oskar_z
|
Tytuł: Re: internet na Węgrzech potrzebny na 7 dni - jakieś sugesti Post: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 12:33 |
|
|
|
Przydatny byłby wątek, gdzie wpisane byłyby dostępne w poszczególnych krajach najtańsze sieci komórkowe. Jestem w przeddzień wyjazdu do Kosowa/Macedonii/Albanii i do urządzenia monitorującego wrzucę kartę simdata z Plusa. Ale do komunikowania się między uczestnikami wyprawy na miejscu pewnie tańsze byłoby korzystanie z kart prepaidowych sieci lokalnych. Jak ktoś ma jakieś doświadczenia to niech wrzuca. Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Wo
|
Tytuł: Re: internet na Węgrzech potrzebny na 7 dni - jakieś sugesti Post: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 14:30 |
|
|
|
Siema, nie jestem ekspertem od takich spraw, ale uważam że poradziłem sobie całkiem spoko parę razy w tym roku, gdy musiałem być w tzw. "dotyku" ;) przez kilka dni w UE.
Zbieram pocztę przez smartfona, zadzwoniłem do swojego operatora i poprosiłem o ofertę na tzw. paczki na transfrer danych w UE. Ostatnio, zapłaciłem za 500MB jakieś 99 PLN, ważne chyba tydzień albo 10dni. W smartfonie jest funkcja Hot Spot osobisty, czyli telefon przez WiFi, bądź kabelek podaje sygnał do kompa. Podobne paczki dotyczą minut w roamingu.
Sorry za przydługą wypowiedź, ale sam byłem zaskoczony jakie to wszystko potrafi być sprytne teraz w porównaniu do jakiś koszmarnych kosztów za transfer danych parę lat temu.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |