Dzisiaj jest niedziela, 6 września 2026, 06:11

Autor Wiadomość
 Tytuł: Petem w pysk !!!
Honorowy bajkopisarz

Strona WWW: http://mazby.cba.pl
Wita,
nie bardzo wiem gdzie wstawić ten temat, ale męczy mnie od kilku sezonów.
jak w temacie... kolejny raz dostałem petem w pysk.

Strząsanie popiołu przez otwarte okno w samochodzie to już normalka. Męczy mnie to zatrzymywanie gościa i rozmowy na temat..zawsze są wielce zaskoczeni.

A teraz realia. Pozwoliłem sobie skonsultować to z szefem drogówki w moim grajdołku i dowiedziałem się ciekawej rzeczy.

1000zl za taki nr: 500 za zanieczyszczanie + 500 za stwarzanie zagrożenia w ruch drogowym. Trochę był sceptyczny jeśli chodzi o udowodnienie, (kamera!), ale przyznał , że problem JEST!

Co wy na to?
Zdarzyło Wam się?

Co z tym robić?... ( tak, tak, wożenie cegły jest pewnym rozwiązaniem....)

Tytuł: Re: Petem w pysk !!!
Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://teamleszcze.com
...takie rzeczy, się z domu wynosi niestety!!! :evil:
Profilaktyka, a doraźnie to najlepszy jest gazPieprzowy, albo SuperVaclaw! :wink:

Pozdro Orzep
p.s. I tak jest lepiej jak 20lat temu...choć ostatnio widziałem w centrum miasta opróżnioną popielniczkę "podŚwiatłami"!!!

Takiemu nie podskoczysz!

Papierosiarze to mój ulubiony temat on moto czy off-... Jak stoję na stacji PKP to dosłownie nie ma gdzie stanąć, żeby nie wdychać... zawsze się ustawią co 4-5 metrów (mimo zakazu). Śmierdzi jak z popielniczki...

Generalnie zakaz palenia publicznego jest przepisem martwym, dotyczy to też otoczenia samochodu. A pety ? pety to przecież nie śmieci... Ja jestem za 'gadką' za każdym razem, a gaz też się może przydać (uwaga na oczy). Oby tylko później podrażniona duma nie zepchnęła Cię z drogi (jak tego nieszczęsnego w Wawie na Puławskiej, niech mu będzie dobrze tam na górze, Panie Boziu)...

Honorowy bajkopisarz

Strona WWW: http://mazby.cba.pl
Nieraz mnie korci zebrać kubek petów i gościowi wrzucić do auta. Oczywiście to też będzie zagrożenie w ruch d. ale już nie zaśmiecanie!

Zadomowiony na dobre

mazby pisze:
Nieraz mnie korci zebrać kubek petów i gościowi wrzucić do auta. Oczywiście to też będzie zagrożenie w ruch d. ale już nie zaśmiecanie!

Raz tak zrobilem.
Jade w Poznaniu z rodzina i stoje sobie za baba w puszczce. Czerwone swiatlo otwiera sie okienko i palacy sie kiep wylatuje na asfalt. Ja juz zgrzany zaczynam sie wiercic, zona mi tu mowi,zebym sie nie denerwowal i uspokoil. Za chwile otwiera sie znow okienko i papierek po gumie :evil: :evil:

Tego bylo za wiele. Wysiadlem z auta podnioslem palacego sie kiepa i z usmiechem zapukalem w szybke. Pani troche zdziwiona, ale tez z usmiechem otworzyla. Palacy sie kiepik zostal wrzucony za tylne siedzenie pasazera i poszedlem do auta z poczuciem dobrze spelnionego obwiazku :mrgreen:

Widok szamoczacej sie z pasami a pozniej wyskakujacej i odchylajacej siedzenia baby - bezcenny :mrgreen:

Bajkopisarz forumowy

newbie007 pisze:
mazby pisze:

Raz tak zrobilem.
Jade w Poznaniu z rodzina i stoje sobie za baba w puszczce. Czerwone swiatlo otwiera sie okienko i palacy sie kiep wylatuje na asfalt. Ja juz zgrzany zaczynam sie wiercic, zona mi tu mowi,zebym sie nie denerwowal i uspokoil. Za chwile otwiera sie znow okienko i papierek po gumie :evil: :evil:

Tego bylo za wiele. Wysiadlem z auta podnioslem palacego sie kiepa i z usmiechem zapukalem w szybke. Pani troche zdziwiona, ale tez z usmiechem otworzyla. Palacy sie kiepik zostal wrzucony za tylne siedzenie pasazera i poszedlem do auta z poczuciem dobrze spelnionego obwiazku :mrgreen:

Widok szamoczacej sie z pasami a pozniej wyskakujacej i odchylajacej siedzenia baby - bezcenny :mrgreen:

No Kolego - jesteś moim idolem!

Honorowy bajkopisarz

Ja nie wrzucałem do auta, ale kilka razy podjechałem i powiedziałem kulturalnie że to nieładnie i że taki papieros może uszkodzić np oko motocykliście lub rowerzyście.

Mandat za śmiecenie jest niby w takiej sytuacji - ty jesteś świadkiem - ale.... ale kilka razy widziałem jak gliny tak wyrzucali kiepy - więc co...

Jak pracowałem kiedyś w niemczech to za wyrzucenie papierosa przez okno było 100 marek mandatu - czyli około 200 zł, a za przejazd po pasach przed pieszym stojącym przy przejściu - zabierali prawko. To było ponad 10 lat temu.

Honorowy bajkopisarz

mazby pisze:

Ja tak zrobilem, moze nie z kubkiem kiepow, ale z petem ktory wlasnie owy 'pan smierdziel kierowca' wiypieprzyl przez okno, a ten kiep zatrzymal sie na moich gaciach...

Tak poza tym - temat rzeka....

Szara eminencja

Jakieś 12lat temu wyprzedzałem samochód i dostałem prosto pod koła motocykla butelką z piwa .Hamowanie w panice bo nie wiesz o co chodzi jak ci się kupa szkła wbija w kask,kombinezon i motor.Dogoniłem ,zastawiłem, ryja wydarłem (w srodku 4 karki) czy dotarło nie wiem ,bo wolałem odjechac nie czekac na reakcję :mrgreen: .W tym roku kupiłem sobie audi 80cabrio dla wiatru we włosach dla całej rodziny i co jadę a tu gnojki jadące z naprzeciwka pstrykaja z peta .Myślałem ,że nie trafili ale wpadł do srodka i wypalił dziurę :(