| Autor |
Wiadomość |
|
bandita
|
Tytuł: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 16:33 |
|
|
http://otomoto.pl/show?id=M3444079Cena śmiesznie niska. Z ciekawości napisałem do sprzedawcy i taką oto odpowiedź dostałem: "Witam, Mam e-mail z zainteresowanie moim motocykl, Czy nadal jestes zainteresowany? bo motocykl jest jeszcze dostepny w sprzedazy. Prosze odpowiedziec w jezyku angielskim bo mój polski nie jest tak dobry, a my bedziemy kontynuowac tej dyskusji. Ostatnia cena to 14.250 PLN (3.500 EUR) Motocykl jest w bardzo dobrym stanie. Nie ma zadnych technicznych ani mechanicznych problemów. Zadnych problemów silnika. Nie ma zadnych zarysowan lub wgniecenia, bez ukrytych wad. Jest w stanie salonu. -Km-tych sa prawdziwe 8.350 Km Motocykl jest w Dublinie, Irlandia. Motocykl ma wszystkie papiery potrzebne. Mam niezbedne formalnosci: rejestracja w Polska! Motocykl mial niemiecka dokumenty! Czekac na odpowiedz! Dziekuje za poswiecony czas i wspólpraca Z powazaniem" Czyżby to kolejna oferta typu motocykl w Dublinie, zrób przelew a my wyślemy kurierem a po wysyłce kasy kontakt się urywa. Ciekawe co jak by gość zareagował na propozycję odbioru osobistego. Bilet Ryanair/Easy Jet można kupić za kilkadziesiąt złotych nawet.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
newbie007
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 16:38 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
bandita
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 16:39 |
|
|
|
Zbyt piękne aby było prawdziwe :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tomkuchcik
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 17:08 |
|
|
|
Kolega mój jest policjantem i mówi że przekręt także nie dajcie się naciągnąć.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 17:34 |
|
|
Cytuj: Mam niezbedne formalnosci: rejestracja w Polska! Motocykl mial niemiecka dokumenty! Czekac na odpowiedz! Dziekuje za poswiecony czas i wspólpraca Z powazaniem"
Powinien być jeszcze podpis: rumuńsko-bułgarski wałek sprzedawca :wink: (bez uprzedzeń narodowościowych) Że też wam się chce analizować takie oferty....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kulka
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 19:07 |
|
Strona WWW: http://jeep.org.pl/.
|
|
myslalem ze juz ten sposob umarl smiercia naturalna ale widze ze naiwnych nadal szukaja dziady jedne :evil: :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cruigmorn
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 21:17 |
|
Strona WWW: http://www.motowypad.pl
|
|
Zaraz zaczną z translatorem dzwonić i wnuczka udawać :evil:
Wystawiałem kiedyś motocykl na sprzedaż i w drugą stronę też chcieli "handlować", więc trzeba być czujnym - dobrze, że to już na tyle oklepany numer ze śmierdzi lipą na kilometr! Najgorsze, ze ktoś się na to łapie skoro cały czas próbują :?:
pzdr kuba
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
norb34
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 21:38 |
|
|
|
popisalem sobie ze sprzedawca :D odpowiedz wyglada tak,,Hello, Przykro mi, ale nie mogę się z tobą spotkać w Dublinie, aby zobaczyć motocykl osobiście, ponieważ motocykl jest już zarejestrowane w firmie spedycyjnej we wszystkich dokumentach i jeśli wezmę go zapłacę koszty przesyłki ponownie. I mam kolejny problem: Dużo pracuję z tej firmy, mam umowę podpisaną z tej firmy i muszę ją szanować!
Płacisz 1-ci przedsiębiorstwo żeglugowe na cenę motocykla za pośrednictwem konta bankowego. Pieniądze będą bezpieczne w firmie. Spółka przyniesie motocykl do ciebie. Kiedy otrzymają motocykl trzeba będzie do 10 dni, aby sprawdzić go na najbliższego dealera i iść z papierami na lokalne władze i sprawdzić czy nie ma problemów rejestracji motocykl w swoim kraju. Jeśli będziesz zadowolony będziesz trzymać i firma da mi pieniądze. Jeśli nie są spełnione firma dać pieniądze z powrotem do Ciebie i wróci do mnie motocykl.
Jestem poważnym człowiekiem, rodzina, a nie 15 lat dzieciak, który gra w internecie, i chcę, aby podjąć poważne oferty! Zapewniam cię, że twoje pieniądze będą bezpieczne, a otrzymasz motocykl bez problemu! Proszę mnie zrozumieć, że jest to warunek od firmy przewozowej, nie mój! Zrobiłem promocje w przeszłości za pomocą tej firmy i są one bardzo poważne! Dla większego bezpieczeństwa i wysłać Ci moje kopię paszportu!
Będę czekać na e-mail! Pozdrowienia! Paul "
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maro71
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 21:49 |
|
|
|
bardzo uczciwy człowiek bardzo. :lol: :lol: :lol:
tez kiedyś prowadziłem taką korespondencję z typem z englandów, tyle tylko ze moto mialo polskie numery, a gość twierdził ze pracowal w Polsce a teraz wrócił, i musi sprzedać , to ja mu napisalem ze szwagier jest teraz w Lądynie i może obejrzeć to moto . odpisał ze go nie ma chwilowo, bo jest teraz służbowo w Pekinie . stary numer to był KTM 990 super moto roczny za 16 tyś hehe na koniec go poczęstowałem po naszemu , ze zgłosiłem na policje probe oszukania, i chłopa wcieło jak babkę w alpach hehehe
goń oszusta. hehehe pozdro
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Zygi
|
Tytuł: Re: Podejrzany R1200GS ADV Post: niedziela, 4 listopada 2012, 22:08 |
|
|
|
W ogłoszeniu rocznik 2006, a na zdjęciu 2009...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |