Dzisiaj jest sobota, 5 września 2026, 12:08

Forum zablokowane Odpowiedz Strona 1 z 8   [ Posty: 116 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: MotoChallenge Serwis
Bajkopisarz forumowy

Generalnie nie lubię się rozpisywać , a w szczególności na temat jakości usług serwisowych w polsce ale dzisiaj szlak nie ku..wa trafił .

Jakieś dwa i pół miesiąca temu wydmuchało mi uszczelkę pod głowicą.
Szybka decyzja oddam do Pretora. Sam nie mam ani czasu ani miejsca żeby dłubać. Mogłem oddać do zaprzyjaźnionego serwisu KTMa, ale co tam zawsze lepiej dać koledze. Szczególnie, że robił mi już kilka drobnych żeczy.
Przy wymianie uszczelki pękł pierścień na cylindrze - trochę się wkur..iłem szczególnie że silnik ma ok 8tys przebiegu ale myślę sobie spoko, była presja żeby zdążyć na rajd . Mogło się zdażyć
Niestety na rajd nie pojechałem, bo w między czasie urodziła mi się córka więc czysto hipotetycznie było jeszcze trochę czasu żeby sprawdzić, przetestować czy wszystko ok i takie tam duperele.

Przy odbiorze trochę mnie zamurowało jak usłyszałem cenę ( Sorry Pretor ale ja jestem jakiś pierd...lony Marian ( z całym szacunkiem dla Marianów ) co to jeździ na jakimś padle i można mu pierdoły opowiadać a on słucha z otwartą gębą ) ale przełknąłem ślinę i pomyślałem ok starał się chłopak , spieszył. Przynajmniej mam pewność że jest OK.
I co ?
I ku..wa nie jest !!
Do silnika się przyczepić nie mogę, ale :
Ostatnio Na poligonie zapowietrzyłem sprzęgło ( Kto k..wa rozbiera silnik i nie sprawdza potem hydrauliki ???)
Następnie odpadła mi kanapa ( zapomniało się Chłopinie przykręcić ??)
Ale dziś mój psia kostka sięgną zenitu jak zacząłem zdejmować plastiki
Ja się pytam gdzie są moje oryginalne śruby od owiewek i skąk do nędznej ku..wy wytargałeś to kupa co to mi powkręcałeś ?? Z wersalki babci ?!! Nie chce mi się robić fotek, ale to krwa nawet już nie jest śmieszne !!!!
Ot cała historia

Tytuł: Re: MotoChallenge Serwis
Honorowy bajkopisarz

To "tylko" śrubki, Wyobraź sobie że można w lc4 nie odpowietrzyć ramy , - skutek zatarty tłok , rozjebane łożysko wałka rozrządu i wycięta dziura w pokrywie zaworów przez zębatkę łańcuszka. Albo, co się strzegło tak ślizga?, przecież nowe sprzęgło jest, i to w dwóch motocyklach ta sama historia, diagnoza - zamiast 8 tarczek jest 7. To tylko dwie rzeczy z wielu które na szybko mi przyszły do głowy. Dlatego jak jeździłem LC4, po takich akcjach sam się nauczyłem robić i nie oddawałem go do serwisu, a teraz przy innych LC4 z chłopakami robimy wszytko sami. I psia kostka mnie potem reakcja na forach jak zobaczą, że coś robimy w garażu, że to jest rzeźba albo druciarstwo, a w serwisach co jest? ja chociaż wiem że zrobię wszytko dobrze. Jak mógł pęknąć pierścień przy zmianie uszczelki, toż to w pale się nie mieści. Współczuje

Prozaik forumowy

Czytając to nasunęło mi się tylko jedno pytanie: Mianowicie po co zdejmować cylinder przy wymianie tylko samej uszczelki pod głowica? Chyba tylko po to żeby narobić dodatkowych kosztów? Reszta bez komentarza.

Honorowy bajkopisarz

shaman9 pisze:
Czytając to nasunęło mi się tylko jedno pytanie: Mianowicie po co zdejmować cylinder przy wymianie tylko samej uszczelki pod głowica? Chyba tylko po to żeby narobić dodatkowych kosztów? Reszta bez komentarza.

i dlaczego jak coś partacze rozjebią to klient za to płaci a nie oni?

Zadomowiony

Jak czytam takie rzeczy to wlosy sie jeza... Jesli to prawda nie bedzie to pierwszy przypadek serwisu kolegi z forum, ktory mocno naduzyl zaufania kolegow-klientow (inne forum, inna firma). Zanim Pretorr zostanie zlinczowany to moze i wysluchajmy jego opowiesci. Niech sie chlopak broni.

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://teamleszcze.com
Smutek grubo pojechałeś, no ale fakty są fakty... Czekamy na Pretora, co on na to?
Przy okazji gratuluję JuniorkiSmutkowej, niech się zdrowo chowa i cieszy serce Ojca :)
Pozdro Orzep

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://www.televisor.pl
Aż mi sie wierzyć nie chce - ja nigdy nie mialem problemów u Pretora. Nie wiem czy jest jakis super mega tani ale ja mialem wszystko co trzeba, dzwonili do mnie zeby potwierdzic ewentualne dodatkowe koszty. Naprawde zero problemow. Raz faktycznie mialem nie dokrecona srube - ale to sie dzieje kazdemu.

Takiemu nie podskoczysz!

Wpadki się każdemu zdarzają, tym bardziej, jak to ma miejsce w serwisie gdzie tak naprawdę obsługują nas osoby trzecie....
ja nie powiem mi też się zdarzyło, że koledze posłałem rogala, w sumie do poprawy. (mój błąd nie sprawdziłem przed pakowaniem)
Myślę że najważniejsza w takich sytuacjach jest reakcja właściciela, powinno się jednak naprawić wyrządzony błąd, nawet z nawiązką, niezależnie od tego czy kolega czy nie...

Honorowy bajkopisarz

Dziwię się tylko temu, że Smutek "pojechał" publicznie. Próbowałeś to wyjaśniać z Pretorem? Z postu Twojego nie wynika to. Może jednak lepiej o tym pogadać z właścicielem? Ja tam wielkim kumplem Pretora nie jestem, ale wiem jak jest z serwisami: jest dobrze to nikt nie napisze, a jak coś spieprzą to wie całe miasto. Może wyjaśnijcie to sobie najpierw.
Nie wierzę, że Pretor specjalnie Ci coś złamał czy ukradł śruby. Po prostu nie dopilnował swojego pracownika. Zapewne sam Pretor chciałby, by naprawa była szybka, bezproblemowa i byś wrócił do niego jako zadowolony klient.
Smutek: jeśli nie dzwoniłeś do Pretora, to nie dlatego tutaj piszesz, by odzyskać śruby. Wpieprzyłeś się i postanowiłeś odreagować robiąc źle Pretorowi. Ja nawet rozumiem Twój psia kostka Smutek, ale kumplom się takich rzeczy nie powinno robić. Bo robisz to z premedytacją. Może i w nerwach, ale celowo.

Bajkopisarz forumowy

sambor1965 pisze:
kumplom się takich rzeczy nie powinno robić.

Masz racje Sambor, ale kumpli się nie dyma , a śrubki i inne pierdoły były juz tylko wisienką na tym torcie z gówna.

Honorowy bajkopisarz

Smutek pisze:
sambor1965 pisze:
kumplom się takich rzeczy nie powinno robić.

Masz racje Sambor, ale kumpli się nie dyma , a śrubki i inne pierdoły były juz tylko wisienką na tym torcie z gówna.

Wszystko jakby jaśniejsze... Zapuszczam włosy i wpadnę do Ciebie na ondulację. Odkujesz się!

Takiemu nie podskoczysz!

Smutek pisze:
urodziła mi się córka
ja nie w temacie, ale nigdzie nie znalazłem tej wieści, więc pogratulować chciałem korzystając z okazji - a Mamie i Małej zdrówka też życzyć...

Takiemu nie podskoczysz!

Mutomb pisze:
Jak czytam takie rzeczy to wlosy sie jeza... Jesli to prawda nie bedzie to pierwszy przypadek serwisu kolegi z forum, ktory mocno naduzyl zaufania kolegow-klientow (inne forum, inna firma). Zanim Pretorr zostanie zlinczowany to moze i wysluchajmy jego opowiesci. Niech sie chlopak broni.

A co to qrwa jest ? Publiczny Sąd ?

To, że ktoś publicznie łoi, nie znaczy, że ten drugi musi się z czegokolwiek publicznie tłumaczyć. :evil:

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://teamleszcze.com
marekm pisze:
To, że ktoś publicznie łoi, nie znaczy, że ten drugi musi się z czegokolwiek publicznie tłumaczyć. :evil:

...a nie uważasz, że to będzie w dobrym tonie?
"MC" wypracował sobie zaufanie też na tym forum, więc...wybór należy do właściciela Serwisu.
Nie rozumiem Marek twojego uniesienia z tego powodu :shock:

Orzep

Zadomowiony

marekm pisze:
Mutomb pisze:

Ale o co chodzi? Nie ja wrzucilem temat na forum ogolnodostepne. Czytaj uwaznie ze zrozumieniem. Nie kaze sie Pretorowi tlumaczyc ale ma przeciez takie prawo i fajnie gdyby z niego skorzystal.

Forum zablokowane Odpowiedz Strona 1 z 8   [ Posty: 116 ]