| Autor |
Wiadomość |
|
marekm
|
Tytuł: Gaerne SG10 vs Sidi Crossfire Post: piątek, 21 grudnia 2012, 12:13 |
|
|
W 2010 roku kupiłem Sidi Crossfire w dobrej cenie (przy okazji zakupu KTM 990). Byłem z nich zadowolony, ale sprzedałem je krótko po sprzedaży KaTa. :( Teraz rozważam "odkupienie" butów enduro / cross i zastanawiam się nad Gaerne SG10 oraz Sidi Crossfire. Cenowo są do siebie bardzo zbliżone, opinie w necie są o obu modelach na ogół pozytywne. Podobno Gaerne SG10 jest nieco obszerniejszy, co w moim wypadku (łydki jak u słonia) nie jest bez znaczenia. [ img ][ img ]Wnioski z użytkowania, szczególnie Gaerne SG10, mile widziane.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: Gaerne SG10 vs Sidi Crossfire Post: piątek, 21 grudnia 2012, 12:22 |
|
|
|
ja mierzyłem Gaerne, ale są to buty na szeroką stopę, dlatego wybrałem Sidi.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Gaerne SG10 vs Sidi Crossfire Post: piątek, 21 grudnia 2012, 12:36 |
|
|
Na advrider.com dla szerokiej stopy/łydki polecają Gaerne SG10 i SG12. W SG12 dodatkowo można usunąć cześć przedniej osłony, zwiększając objętość (można włożyć ochraniacz za to). Mam je w planie przymierzyć. http://advrider.com/forums/showthread.p ... ght=gaerneSidi są na włoską/metroseksualną stópkę :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Gaerne SG10 vs Sidi Crossfire Post: piątek, 21 grudnia 2012, 12:43 |
|
|
mario33 pisze: Na advrider.com dla szerokiej stopy/łydki polecają Gaerne SG10 i SG12. W SG12 dodatkowo można usunąć cześć przedniej osłony, zwiększając objętość (można włożyć ochraniacz za to)... Czytałem, stąd, między innymi, moje zainteresowanie. mario33 pisze: ... Mam je w planie przymierzyć... Opisz wrażenia. mario33 pisze: ...Sidi są na włoską/metroseksualną stópkę :mrgreen: Nie przesadzaj. Nosiłem je jeden sezon,. Walka z ubieraniem była, ale jednak. :lol: Dla porządku należy dodać, że Gaerne to również włoska firma. :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Igor
|
Tytuł: Re: Gaerne SG10 vs Sidi Crossfire Post: piątek, 21 grudnia 2012, 13:20 |
|
|
mario33 pisze: ... Sidi są na włoską/metroseksualną stópkę :mrgreen: Eeeeee tam :lol: . Jeżdżę w sidi adwenczerach i nie narzekam. Fakt, żeby było wygodnie musiałem wziąć kierpce o 2 numery większe niż normalnie noszę. :twisted:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
PIOTHRUS
|
Tytuł: Re: Gaerne SG10 vs Sidi Crossfire Post: piątek, 21 grudnia 2012, 14:40 |
|
Strona WWW: http://www.dzwieknaplanie.com
|
|
SG-10 rozleciały się po dwóch sezonach offu i nigdy nie były szczelne :( może pierwszy wyjazd , jednak dość wygodne . Urwałem dwie klamry . Kupiłem tech 8 i mają już cztery sezony i dają radę , zmieniłem w lutym przed wyjazdem na Teneryfę wew. buta , niestety już znów jest nadszarpnięty , też nie są szczelne , kupię na pewno nowy model tech 8 , już bez tego buta , kumple lataja w Sidi , też szybko są w strzępach ... jeden zachwycony dwóch średnio . Co do objętości trudno mi się wypowiedzieć , ja mam stosunkowo wysoką w podbiciu stopę i w techach jest mi wygodnie , jednak buta powiększa ten wewnętrzny but , teraz go zredukowali , więc będzie lepiej . Mam też techy 2 -ki i noszę o numer mniejsze , stąd wniosek że to przez tego wewn. buta ten rozmiar . Sidi ma teraz jakiś patent z podeszwą ... co nie jest bez znaczenia bo techy skończyły się , gdyż od zawsze stoję na lewej nodze :lol: to śmieszne ale dziura od podnóżka jest już prawie na wylot , a prawy ledwo ledwo ...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |