| Autor |
Wiadomość |
|
Martec
|
Tytuł: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 10:27 |
|
|
Witam wszystkich żądnych przygód. Jeżdżę na szosie i w terenie od kliku dobrych lat. O forum dowiedziałem się od kolegi. Warto dzielić się doświadczeniami, przeżyciami, przejechanymi trasami. Fajnie, że jest tutaj tylu zapalonych motocyklistów, bliskich mi ludzi, którzy tak samo jak ja wypatrują już za oknem wiosny :) Choć latam i zimą, ale to nie to samo co piękna zieleń i obcowanie z naturą. Obecnie poruszam się CBR 900RR oraz XR 250L. Przerobiłem już trochę sprzętów na szosie. W tamtym roku zaraziłem się enduro zaczynając na DR 125 (kolega na XLR 125). Chciałem spróbować klimatu i cholernie wciągnęło mnie eksplorowanie :) DR mocą nie grzeszył, ale mimo wszystko bawiłem się na nim świetnie. Jestem z Jeleniej Góry więc tereny do motocyklowania (obojętnie jakiego) są udane. Zawsze staramy się z kolegą obierać jakiś cel. Na zdjęciach widać min. rejony Zamku Chojnik, Kopalnię Wapienia w Wojcieszowie, w Bogatyni (dół wielkości sporego miasta) czy Radziecką oczyszczalnię rudy Uranowej w Kowarach oraz wiele innych ciekawych miejsc. Oczywiście nie szczędzimy aparatów na hardcorowe radzickie sprzęty, ciągniki, lokomotywy czy inne ciekawe wynalazki napotkane na mijanych wioskach. Zapraszam na galerię zdjęć na Picassa. Niedługo będzie tam dużo więcej zdjęć oraz filmów z soft enduro z naszych rejonów. A jest tutaj naprawdę pięknie. Więc zapraszam w rejony. Zawsze to fajniej polatać w ekipie. Kilka fotek na początek :) [ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
rafał k
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 10:36 |
|
Strona WWW: http://www.desperadoclub.pl/.
|
|
hej zdzdroszcze terenów pod off :shock: zdjęcia tez są super :!: :!: :!: pozdrawiam i witam z wlkp
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Golab
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 10:54 |
|
|
|
Powitać :), dawno nie widziałem tak "bogatego" wstępu:)!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Louis
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 10:59 |
|
|
|
Witaj. Jesteście dowodem na to, że enduro to nie sprzęt, enduro to fun! :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
pawlicho
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 11:30 |
|
|
|
Cześć, zazdroszcze terenów, fajne sprzęty macie do takiej jazdy :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
rumi
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 18:35 |
|
|
No Marcin ładnie wjechałeś ze zdjęciami. To jest tylko mały ułamek tego co mamy w okolicach Jeleniej Góry. Miejscówki są taki że my sami się dziwimy że w promieniu 20-30 km od domu są takie klimaty. Osobiście uważam że okolice Jeleniej Góry, Wałbrzycha czy Kłodzka to najlepsze w Polsce tereny pod enduro fun, odkrywanie tajemniczych opuszczonych miejsc i napawanie się widokami przepięknej przyrody. Mamy tutaj pełno zabytków, ruin zabytków, niemieckich bunkrów, poniemieckich miasteczek na pełnym klimacie czy opuszczonych sowieckich/polskich baz wojskowych. Nie ma lepszego sposobu na odwiedzanie tych miejsc niż motocykl enduro. Dorzucę jeszcze trochę zdjęć. Czekajcie na nasze relacje jak się zacznie wiosna. [ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Martec
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 20:58 |
|
|
|
Fotki też fajne wrzuciłeś.
Oj tam zaraz najlepsze w Polsce 8) . Co mówisz jak jeszcze np. po Podkarpaciu nie jeździliśmy, a Góry Stołowe, Sowie, Orlickie, Tatry, Bieszczady ? Tam są dopiero pagórki, górki, rejony. A póki co mamy jeszcze tutaj zwiedzania na jakieś kilka sezonów.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danek-dr
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: poniedziałek, 28 stycznia 2013, 21:25 |
|
|
|
Wybieram się na Bogatynię już trzeci sezon. Tymi fotami mnie zachęciłeś. W tym roku lecę tam na bank. Witam na forum.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
-danielsan-
|
Tytuł: Re: Przywitania z Jeleniej Góry Post: wtorek, 29 stycznia 2013, 08:51 |
|
|
|