Dzisiaj jest piątek, 4 września 2026, 00:25

Autor Wiadomość
 Tytuł: Honda XR 250L 1994 5100mil
Aktywny

Cześć,

Sprzedam swojego adventure bike'a małego i średniego zasięgu. Może ktoś zna moto ze zdjęć opisywanych w dziale FOTOSY.

http://tablica.pl/oferta/honda-xr-250l-nie-xl-xlr-crf-dr-drz-klx-wr-ttr-350-400-600-650-CID5-ID2VQt7.html

http://www.youtube.com/watch?v=NzlAJ8TUpr0

Sprzęt naprawdę zacny, świetnie sprawuje się lasach, górach, trailach, jest lekki i poręczny nawet na szosie świetnie zawija po ciasnych winklach i potrafi zawstydzić mocniejsze motocykle. Wszystko w nim gra jak przystało na taki przebieg. Świeżutki olej w silniku (zmieniany co 1500km) MOTUL 5100 10W40 + filtr oleju MEIWA, zawory inspekcja co 1500km (u mnie po drugiej), napęd fabryczny, opony tak samo. Filtr powietrza po serwisie MOTUL Air Oil. Olej w lagach zmieniany pod koniec tamtego sezonu czyli 10W MOTUL'a jak zaleca serwisówka. Czysta, niezaśniedziała śruba. Myty i smarowany po każdym błotku antykorozją co by śruba nie zaśniedziała ! Ostatnio przesmarowane wszystkie punkty (kalamitki) w tylnym zawieszeniu. Latany zgodnie z przeznaczeniem, nie rzucany po kamieniach, nie koziołkowany, szanowany. Łańcuch smarowany, tylko jak rolka zaczęła się świecić. Więcej fanaberii nie będę opisywał bo może niektórzy sobie źle pomyślą :) Generalnie jest czysta. Nawet szprycha. Zbiornik nie obity, nie wgnieciony. Siedzenie piękne niewytarte i niepopękane. Na osłonach rąk i przedniej części błotnika delikatne, mało widoczne rysy. Ale to enduro. Tak już kupiłem. To wszystko.

Sprzedaję bo chętnie przesiadłbym się na XR400. Na początku sezonu do czerwca w zasadzie jeździłem tylko XR'ką, ale jak przyszła pogoda i zacząłem śmigać na CBR 900RR to niestety stwierdziłem, że brakuje mi w XR 250 odejścia na wyjściu z zakrętu na szosie. Ja mu w gaz a on nic - ale co tu się spodziewać po 30KM przy 60-70km/h na szosie. Niestety na szosie troszkę za mało mocy i dołu. Ale wszystko zależy jak i dla kogo. W dual-sporcie małego i średniego zasięgu, szutrach, lasach i małych lokalnych asfaltach mocy jest pod dostatkiem i przyznaję się szczerze czasami strach wykorzystać ją w pełni szczególnie tam gdzie trakcji nie ma dużo. No i to spalanie. 3l szosa 3,5-4l tryb mieszany z przewagą lekkiego off'u.

Najważniejsze. Cena 8500zł do wzięcia - BEZ NEGOCJACJI. Uważam, że jeśli ktoś szuka takiego sprzęta to lepszego raczej nie znajdzie. Bez rozczarowania. Przebieg delikatnie wzrósł od czasu zdjęć. Ale stan wizualny jest dalej taki sam i jeśli się nie sprzeda pewnie jeszcze długo taki będzie.