| Autor |
Wiadomość |
|
marekm
|
Tytuł: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: środa, 7 sierpnia 2013, 12:34 |
|
|
|
Zastanawiam się czy nie spróbować. Na forum nie ma co prawda ani działu "Triumph", ani "3 cylindrowcy", ale mimo to kusi mnie ten motorek. :D
Kat jest co prawda nadal na 1szym miejscu, ale już jednego miałem, więc może czas spróbować coś innego (tym bardziej, że pewnie na krótko) :wink:
"Nowy" byłby też GS1200, ale skurczybyki drogie są niestety. :(
Wracając do tematu. Jak ktoś posiada 800 XC i chciałby się podzielić swoimi spostrzeżeniami, będę wdzięczny.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tomkuchcik
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: środa, 7 sierpnia 2013, 12:41 |
|
|
|
A jak w salonie? Mają motocykl testowy żeby się przejechać?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: środa, 7 sierpnia 2013, 13:30 |
|
|
|
Muszę się wybrać do Rumi, ale to pod koniec miesiąca, bo w robocie zasypany jestem. :cry:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tomkuchcik
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: środa, 7 sierpnia 2013, 15:11 |
|
|
|
Jak będziesz po jazdach to podziel się swoimi uwagami. Bardzo ciekaw jestem tym się jeździ.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: środa, 7 sierpnia 2013, 16:09 |
|
|
tomkuchcik pisze: ...Bardzo ciekaw jestem tym się jeździ. Pewnie podobnie do małego GS'a. Mówią, że silnik miodzio. :D Nie wiem natomiast jak z jakością materiałów i wykonania. Sieć serwisowa skromna.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
chrs
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 08:17 |
|
|
|
Hej, Kolega kupił niedawno i jest bardzo zadowolony ale wykorzystuje go w 85% asfalt i 15% lekkie szuterki więc jeżeli chodzi o właściwości terenowe to niewiele mogę powiedzieć ale na pewno wypada gorzej niż GS800 bo jest cięższy i ma mniejszy skok zawiesznia. Silnik miodzio zarówno pod względem osiągów i dzwięku :) Jeżeli chodzi jakość wykonania to wydaje się być OK i jakoś tak sprytnie się przewraca, że po szlifie na asfalcie przytarł się tylko handbar i podnóżek.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
lewar131
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 08:24 |
|
Strona WWW: http://www.cecot.pl
|
Ci goście chyba twierdzą że da się tym jeździć...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Borsuk
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 09:14 |
|
Strona WWW: https://picasaweb.google.com/home
|
|
Miałem okazję wiosną 2011 pojeździć nim przez godzinę...... i trzyma mnie do dzisiaj :D Niestety ciągle poza zasięgiem :(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 12:58 |
|
|
|
W testach porównawczych 800 GS i 800 XC, często powtarzający się wniosek:
"800 GS lepszy w "lesie", 800 XC w mieście".
XC kusi silnikiem, ale u nas to chyba jednak ekstrawagancja (serwis, części, dostęp do akcesoriów, itd.).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Karpik
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 15:01 |
|
|
marekm pisze: W testach porównawczych 800 GS i 800 XC, często powtarzający się wniosek:
"800 GS lepszy w "lesie", 800 XC w mieście".
XC kusi silnikiem, ale u nas to chyba jednak ekstrawagancja (serwis, części, dostęp do akcesoriów, itd.). Ja bym się nie bał Triumpha i sam się na niego czaję :D Często miałem rzadkie w naszym karju sprzęty i nigdy nie miałem z tym większych problemów bo wszystko da się kupic i zrobić, ale czasami trzeba miec troche pojęcia samemu o naprawach bo niestety często nasi mechanicy kombinują z takimi okazami we wszystkie strony i nic z tego nie wychodzi. Ogromną zaletą nietuzinkowych motocykli jest fakt, że nie mijasz miliarda takich samych w trasie i nie szukasz swojego egzemplarza na parkingu wsród setki identycznych, jak w przypadku triliarda poruszajacych sie po naszych drogach GS-ów (bez obrazy ale to trochę tak jakby te same gacie pasowąły na 90% społeczeństwa :D ) Aktualnie też mam motocykl o którym chodzą jakieś dziwne legendy pisane najczęściej przez ludzi którzy nie widzieli tego moto na oczy, a dla mnie to najlepszy sprzęt jaki miałem :D Przejedź się i zobacz czy ten motocykl pasuje do Ciebie, jeśli tak to olej testy i zabobony i bierz co Ci serce podpowiada! Pozdr,
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Wo
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 16:24 |
|
|
|
Zanim kupiłem gs 800 rozważałem przez chwilę tigera 800. Pod koniec 2010 to była nowość i obawiałem się wad wieku dziecięcego. Przejechałem się parę razy na tigerze 800 i muszę powiedzieć, że ma to czego brakuje gs 800, zdecydowanie bardziej lubi się wkręcać na obroty. Koleżka mój, zabrał kiedyś tigera na weekend i miał pdobne wrażenia, natomiast raziła go 'przepaść" w jakości wykonaia tigera. Jednak, gdybym kupował teraz nowego, to chyba 6:4 dla tigera.
W zeszłym roku, zabrałem na pół dnia tigera 1200 z Liberty i byłem zdrugozgotany pracą skrzyni biegów (nieprecyzyjna, nie lubi zmian do góry bez sprzęgła). NIe pamiętam już jak jest w xc 800, ale warto zwrócić na to uwagę.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
darius
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 16:31 |
|
|
Na forum była już jedna recenzja. Kolega Parcek tak napisał: parcek pisze: Dzięki uprzejmości salonu w Rumi miałem wczoraj okazję godzinkę testować 800XC, podobny do F800GSa tylko z wyglądu, to całkiem inne moto!!! 3 gary XC lubią i potrafią się kręcić, pozycja ciut bardziej sportowa niż na 800 jak i optycznie wydaje się niższy. Na asfalcie beemka może tygryskowi buty czyścić. W lekkim terenie a tylko w takim miałem przyjemność nim jeździć jechałem 20km/h szybciej niż na F800 nie czując żadnych obaw przed tym co będzie w kałuży, za kałużą itd., zawieszenie na lekki powtarzam teren lepsze! Generalnie w głowie było tylko alleluja i holy shit i banan na maxa. Po powrocie na F800 czułem się jakbym wprost od kochanki wrócił w objęcia żony...stara dobra pszczółka, co nie przeszkadza mi w ślinieniu się do Tygryska:)
Osobiście również jeździłem sztuką z salonu w Rumi. Muszę potwierdzić, że silnik działa jakby był elektryczny. Żadnych wibracji i stały ciąg od niskich obrotów do praktycznie odcięcia. Pozdrowienia, D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
esi
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 17:10 |
|
|
|
Kurde jutro zadzwonie do Triumph Dlugoleka i zapytam na co sa jazdy testowe :D Sam jestem ciekaw jak to z tymi triumphami jest :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Orzep
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 17:42 |
|
Strona WWW: http://teamleszcze.com
|
esi pisze: Kurde jutro zadzwonie do Triumph Dlugoleka i zapytam na co sa jazdy testowe :D Sam jestem ciekaw jak to z tymi triumphami jest :D ...2 tygodnie temu mieli 800, 1200 i kata1190, tylko by polatac godzine trzeba kaucje 1000zl i 100we na paliwo.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
esi
|
Tytuł: Re: Czy są na forum właściciele Triumph'a 800 XC ? Post: czwartek, 8 sierpnia 2013, 17:44 |
|
|
|
Kaucja spoko ale co 100 mam dac zeby godzinke sobie pojezdzic???
|
|
| Na górę |
Offline |
 |