|
| Autor |
Wiadomość |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: NIEKATUALNE do usunięcia Post: wtorek, 15 października 2013, 15:02 |
|
Strona WWW: https://picasaweb.google.com/a.z.niewiadomski/
|
NIEAKTUALNESuzuki DR-Z 400 SK3 2003. przebieg 20 tys. mil (i systematycznie rośnie). Jestem drugim właścicielem w Kraju, kupiłem go w marcu 2011 z przebiegiem ok. 7 tys. mil. Motocykl użytkowany głównie do niewysilonej turystyki 50/50% on/off-road, m.in. Albania, Rumunia, Macedonia (zdjęcia), także do lokalnych wycieczek terenowych, ale bez ,,zarzynania'' na torach crossowych, w błocie, śniegu, itp.
Wciąż zależy mi na trwałości tego sprzętu: regularne serwisy, gęstszy olej 10w50 lub 15w50, filtry oleju przy kazdej wymianie oleju (co 3-5 tys. km), regularne dolewki oleju, smarowanie napędu, tylko firmowe łańcuchy i zębatki, czyszczenie filtra powietrza po każdej ,,grubszej'' jeździe, okresowe smarowanie kiwaczki, wymiany płynów, dokręcanie szprych, mycie plastików, regulacja zawieszenia, itp.
Aktualne badanie techniczne i OC (do lipca 2014).
ŻADNYCH ingerencji w silnik, airbox, gaźnik, ani wydech, co jest niestety bardzo popularne wśród ,,chałupniczych poszukiwaczy mocy'' w tym modelu.
Sprzedaję, bo przesiadam się na 690R.
Dodatki i części, ktore oddaję wraz z motocyklem: - handbary Acerbis, rdzenie aluminiowe, ze ,,skrzydełkami''; - lusterko lewe składane (pancerne; oryginału nie posiadam, prawego też nie); - podwyzszenie kierownicy o 30mm; - oryginalna narzędziówka Suzuki (ledwo zipie, ale działa); - akecsoryjne podnóżki kierowcy szersze i wygodniejsze (oryginały mam); - 2 dod. klamki sprzęgła (długa i krótka), 2 dod. klamki hamulca (długa i krótka); - 1 komplet klocków przód (używki ok. 50%), 1 komplet klocków tył (używki ok. 50%); - 2 dod. filtry powietrza Hiflo; - zębatka zdawcza 15z (jest założona 14z); - zapasowa linka sprzęgła, zapasowa obejma klamki sprzęgła; - zębatki tylne 41z i 44z (jest założona 47z); - zapasowe świece 1-2 szt.; - zapasowa tulejka dystansowa koła przedniego; ---------------------------------------------
PONADTO dodatki ADV (do sprzedania osobno): - akcesoryjny przejrzysty zbiornik Clark 17 l. (oryginalny posiadam): +550pln; - akcesoryjna płyta pod silnik i osłony chłodnic, grube aluminium 3mm, CNC, (oryginalne osłony dolne ramy posiadam): +400pln; - dodatkowy komplet kół enduro Excel (przód), Talon+Excel (tył z tarczą hamulcową): +1200pln (widoczne na zdjęciach);
Modyfikacje i ostatnie serwisy: - nowy tłok, pierścienie, honowanie, polerka zaworów, wymiana uszczelniaczy, prowadnicy zaworowej, regulacja zaworów (lipiec 2013), oczywiście nowe uszczelki, olej, filtr, itp; - nowiutki akumulator VARTA (maj 2013), duży prąd rozruchowy; - wymieniony olej na Motul półsyntetyk + filtr (sierpień 2013); - lagi - olej, uszczelniacze olejowe, uszczelniacze pyłowe; - wymieiony płyn chłodniczy, sprawdzona pompa, termostat, czujniki temperatury, całość odpowietrzona (maj 2013); - z tyłu nowe klocki; - nówka świeca (maj 2013); - karbonowe osłony dekli alternatora i sprzęgła (dodatkowo oszlifowane dźwignie biegów i hamulca tylnego); - zdjęte podnóżki pasażera (mam oryginały); - MCCT - manualny napinacz łańcuszka rozrządu (oryginał mam); - wymieniony płyn hamulcowy; - akcesoryjna tarcza hamulcowa przód (ok. 7 tys. km); - akcesoryjny regulator napięcia; - akcesoryjna dźwignia zmiany biegów (mam oryginał); - przekaźnik 12V z wyjściem ,,kostka'' na kierownicy (np. do zasilania nawigacji); - zdemontowany czujnik podpórki bocznej (mam oryginał); - zdemontowany czujnik uruchamiania silnika z wciśniętym sprzęgłem (mam oryginał); - wymieniony napęd DID VX2, zębatki Sunstar; ok. 3 tys.km; - wyczyszczony gaźnik;
Wady: - popękane plastiki: tył i na prawej chłodnicy; - tylne światło Acerbis - psklejane, kierunki z tyłu nieoryginalne, acz wszystko działa zgodnie z przepisami; - od miesiąca nie działa tripmaster (pokazuje prędkość 0km/h - kwestia elektroniki, linka w porządku); - ssanie trzeba trzymać przy uruchamianiu, bo straciła się blokadka.
Co trzeba będzie wkrótce zrobić: - NIC; - być może podregulować gaźnik, bo strzela z tłumika :)
Zdjęcia: https://picasaweb.google.com/1018548682 ... DRZ400SK3#
Motocykl sprzedaję na oryginalnych kołach enduro oraz na oponach: - przód Continental TKC-80 2.75-21 (legalna na drogi) - 50%; - tył Michelin AC 10 110/100-18 (legalna na drogi)- 50% Narzędziówka na przednim błotniku oraz aluminiowy uchwyt TT na nawigację nie są na sprzedaż (!)
Zapraszam na oględziny, odbiór wyłącznie osobisty, jazda próbna z pełną kwotą na stole. Forumowych kolegów proszę o uwagi, jeśli czegoś nie dodałem lub nie zauważyłem.
Historia motocykla, zwłaszcza wyjazdów i awarii, podana jest na forach turystów motocyklowych, advrider.pl, xtzclub.pl, dr-z.pl, africatwin.com.pl, szarpanina2012.dualsport.pl i innych.
Kwota 10 300,- pln w wersji podstawowej, czyli bez dodatków ADV. Więcej informacji i zdjęć na priv lub telefonicznie: 796 7 cztery cztery zero 8 dziewięć.
EDIT: http://allegro.pl/suzuki-drz-400-dr-z-a ... 90588.html
Ostatnio zmieniony piątek, 20 grudnia 2013, 19:06 przez sowizdrzal, łącznie zmieniany 2 razy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
chankrymski
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: wtorek, 15 października 2013, 20:02 |
|
|
|
Hej. Kolego czy byłbyś zainteresowany sprzedażą osobno zębatki zdawczej 15z i tylnej 44z? Nie ukrywam, że inspiruje się twoimi wyjazdami na DRZ i w następnym roku też popełnię podobne przedsięwzięcie. Mam bardzo podobnie przygotowany motocykl ale muszę jeszcze kilka patentów na dłuższą trasę zrobić. Czemu 690?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
rrolek
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: wtorek, 15 października 2013, 20:11 |
|
|
Witam chankrymski pisze: .....Czemu 690? Koncertowo łapie gumy? :lol: Pozdr rr
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: środa, 16 października 2013, 07:04 |
|
|
rrolek pisze: Koncertowo łapie gumy? :lol: rrolek :P chankrymski Patrz niżej, ale poszukam w garażu jeszcze jednej starej 44z, którą oddam za symboliczny browarek + koszty przesyłĸi. ------------------------------------- Koledzy, dzięki za pytania, ale dodatki sprzedawać będę dopiero wtedy, kiedy nabywca całego motocykla nie zdecyduje się ich kupić lub wziąć. Na razie są one składową oferty.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
chankrymski
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: piątek, 25 października 2013, 07:35 |
|
|
|
Nie wiem czemu, ale nie mam uprawnień do czytania prywatnych wiadomości... może więcej postów musi być... Dawaj na public
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: piątek, 25 października 2013, 11:37 |
|
|
chankrymski pisze: Nie wiem czemu, ale nie mam uprawnień do czytania prywatnych wiadomości... może więcej postów musi być... Dawaj na public chankrymski napisał(a): Hej. Kolego czy byłbyś zainteresowany sprzedażą osobno zębatki (...) tylnej 44z? Hej, jeśli chciałbyś nadal zębatkę 44, to znalazłem jedną, nienajnowszą już, nadaje się raczej do starszego łańcucha. Jeśliś zainteresowan, to dzwoń proszę na nr telefonu podany w pierwszym poście :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: piątek, 25 października 2013, 20:00 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
chankrymski
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: poniedziałek, 28 października 2013, 16:17 |
|
|
sowizdrzal pisze: chankrymski pisze: Nie wiem czemu, ale nie mam uprawnień do czytania prywatnych wiadomości... może więcej postów musi być... Dawaj na public chankrymski napisał(a): Hej. Kolego czy byłbyś zainteresowany sprzedażą osobno zębatki (...) tylnej 44z? Hej, jeśli chciałbyś nadal zębatkę 44, to znalazłem jedną, nienajnowszą już, nadaje się raczej do starszego łańcucha. Jeśliś zainteresowan, to dzwoń proszę na nr telefonu podany w pierwszym poście :) Dzięki, ale chyba odpuszczam. Będzie jazda, ale raczej na lawetce. Nie ma się co oszukiwać. Ten sprzęt na dojazdówki się nie nadaje. Zostaje przy 47z.
Ostatnio zmieniony sobota, 2 listopada 2013, 07:51 przez chankrymski, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: poniedziałek, 28 października 2013, 18:11 |
|
|
chankrymski pisze: Dzięki, ale chyba odpuszczam. Będzie jazda, ale raczej na lawetce. Nie ma się co oszukiwać. Ten sprzęt na dojazdówki się nie nadaję. Zostaje przy 47z. Zgoda, zgoda całym sercem. Dwa razy testowałem patent z podmianą zębatki po dojechaniu na miejsce, ale nie daje to zadowalających wyników, zwłaszcza jak umiejętności jeźdżca systematycznie rosną....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: czwartek, 14 listopada 2013, 10:56 |
|
|
PODBIJAM. Cena 9 700,- ze zbiornikiem Clark oraz osłonami silnika i chłodnic. Dodatki i części, ktore oddaję wraz z motocyklem: - handbary Acerbis, rdzenie aluminiowe, ze ,,skrzydełkami''; - lusterko lewe składane (pancerne); - oryginalna narzędziówka Suzuki (ledwo zipie, ale działa); - zębatka tylna 44z - akecsoryjne podnóżki kierowcy szersze i wygodniejsze; - dodatkowe klamki sprzęgła i hamulca; - komplet klocków przód (ok. 50%), komplet klocków tył (ok. 50%); - dod. filtra powietrza Hiflo; - zapasowa świeca; Moto do obejrzenia w sklepie DlaMotocyklisty.pl, Chorzow, ul. 3-go Maja tel. 796 744 089 http://tablica.pl/oferta/suzuki-drz-400 ... 3URjT.html Na sprzedaż także części i koła do DRZ 400, DR350 oraz EasyClutch: viewtopic.php?f=12&t=14144
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: [s] DRZ 400 SK3 Post: piątek, 20 grudnia 2013, 19:05 |
|
|
|
Motocykl sprzedany. Ogłoszenie nieaktualne.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |