| Autor |
Wiadomość |
|
pawel_ktm
|
Tytuł: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 13:16 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Dominik
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 13:41 |
|
|
|
Potwierdzam dobry stan. To moto Jojny.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kuba_astr
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 14:41 |
|
|
|
Bardzo ładny sprzęt, igła jak na 2008r... Tak się zastanawiam że ja chyba nie ten motor kupiłem, rzadko widać większe przebiegi w sprzedaży... Mój po 8 miesiącach już miał 11tyś na przebiegu... :/ Jak mi się nie rozpadnie to sprzedam przy 60tyś... :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 15:50 |
|
|
|
Widziałem to ogłoszenie, moto mi się podobało. Taki mam prywatny, własny absmak nieco - w ogłoszeniu wprost mówi się o 'turystyce motocyklowej'... A tymczasem wiadomo, że moto było tłuczone w offie ... A to nie to samo...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
pawel_ktm
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 17:13 |
|
|
mario33 pisze: Taki mam prywatny, własny absmak nieco - w ogłoszeniu wprost mówi się o 'turystyce motocyklowej'... A tymczasem wiadomo, że moto było tłuczone w offie ... A to nie to samo... To jest pewnie temat na całkiem inny wątek... każdy z nas definiuje inaczej 'turystykę motocyklową', zwłaszcza w przypadku takich moto jest ona bardziej po off niż on i jest to oczywiste. Conajmniej krzywdzące jest stwierdzenie że moto było 'tłuczone w offie', nie znasz właściciela, historii moto, nie widziałeś go, nie jeździłeś nim. Jazdę drogą szutrową nazywasz tłuczeniem w offie? Jesteś zainteresowany to dzwoń do Jojny, przejedź się na jazdę próbną, dowiedz się jak i gdzie jeżdził, proste. Wszystko jest przecież do zweryfikowania i większość będzie w stanie odróżnić moto katowane/'tłuczone w offie' od tego co było użytkowane 'normalnie'.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marcin4943
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 17:27 |
|
|
pawel_ktm pisze: mario33 pisze: Taki mam prywatny, własny absmak nieco - w ogłoszeniu wprost mówi się o 'turystyce motocyklowej'... A tymczasem wiadomo, że moto było tłuczone w offie ... A to nie to samo... To jest pewnie temat na całkiem inny wątek... każdy z nas definiuje inaczej 'turystykę motocyklową', zwłaszcza w przypadku takich moto jest ona bardziej po off niż on i jest to oczywiste. Conajmniej krzywdzące jest stwierdzenie że moto było 'tłuczone w offie', nie znasz właściciela, historii moto, nie widziałeś go, nie jeździłeś nim. Jazdę drogą szutrową nazywasz tłuczeniem w offie? Jesteś zainteresowany to dzwoń do Jojny, przejedź się na jazdę próbną, dowiedz się jak i gdzie jeżdził, proste. Wszystko jest przecież do zweryfikowania i większość będzie w stanie odróżnić moto katowane/'tłuczone w offie' od tego co było użytkowane 'normalnie'. tak jak każdy ma inne pojęcie dotyczące ,,igły'' my pojechalismy po ten motocykl.. i nie kupilismy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 21:01 |
|
|
pawel_ktm pisze: Jazdę drogą szutrową nazywasz tłuczeniem w offie? Cóż,... wystarczy poczytać wpisy Jojny na forum :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JOJNA
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 22:21 |
|
|
|
Panowie nie róbcie ze mnie katownika motocykla bo igła to nie ja napisałem a przebieg ma tyle co pisałem faktyczny. Niestety chciało by sie robić więcej ale życie się pozmieniało i kiedyś to i 30 tyś rocznie robiłem a teraz jak w niedziele na 2 h wyskoczę to się ciesze jak dziecko. Co do jazdy turystycznej to myśle ze kwestia interpretacji - delikatne sformułowanie ale katowanie w bagnie to przesada :)
Ma jak to koledzy z wa-wy pooglądali fachowym okiem pare wad , ale na to cene im też opuściłem , czemu nie wzieli bo co do kasy sie nie dogadaliśmy. Ja uważam że te niedociągnięcia można mniejszą kasą zrobić , w salonie KTMa to nie wydaje mi sie by to tyle kosztowało co koledzy chcieli zbić.
Nadal uważam , że jest to wspaniały motocykl i nie doceniamy w Polsce. Sprzedaje bo go nie wykorzystuje i do tych moich 2 h tygodniowo rozglądam sie nad czymś tańszym trialem do zabawy na podwórku. Więc jeśli ktoś z Was by chciał sie zamienić zapraszam.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
redrobo
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 22:32 |
|
|
|
Dlatego warto byloby napomknac w tresci aukcji o niedociagnieciach, dokladnie je sfotografowac lub opisac a w efekcie uniknac wizyt marzycieli lub mega wmagaczy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maro71
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: poniedziałek, 3 lutego 2014, 22:39 |
|
|
|
sorry za offtopa
co to znaczy motocykl Enduro katowany w terenie, ??? chyba do tego był stworzony, to jest jego środowisko naturalne, jezeli to była by wersja super moto i jeżdzona w terenie można powiedziec że go skatował w terenie. a 8,5 tys km to jak dla mnie mało km na katowanie , :D po fotach widac że jest zmasakrowany :D :D :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: wtorek, 4 lutego 2014, 09:24 |
|
|
maro71 pisze: co to znaczy motocykl Enduro katowany w terenie, ??? Ja nigdzie nie napisałem, że moto było 'katowane' (widzę co najmniej trzy próby 'dorozumienia' że to miałem na myśli, niestety nieuprawnione). Nie mam też nic przeciwko użytkowaniu motocykla zgodnie z jego przeznaczeniem. :D To na co chciałem zwrócić uwagę, to fakt że ogłoszenie w tej postaci wprowadza potencjalnego nabywcę w błąd. A to budzi moją nieufność w trójnasób. Doświadczenie Marcina niestety potwierdza moje odczucia. Przy czym użycie zwrotu kategoryzującego osoby ('koledzy z Warszawy'), dodatkowo nie pomaga. Nie wiem czy to sarkazm czy niezamierzony lapsus, ale niesmak pozostaje. Nie wiem jak inni, ja kupię motocykl w dużej mierze nawet bez rozkręcania go na śrubki, po pobieżnym oglądaniu, jeżeli tylko osoba właściciela, jego 'historia' i cała 'aura transakcji', jako całość, budują zaufanie. W przypadku tego motocykla niestety tak nie jest. Co nie oznacza że to nie jest dobry motocykl do kupienia w odpowiedniej dla jego stanu cenie. Tylko w gestii właściciela pozostaje co zrobi z tak otrzymanym 'feedback'-iem. (opinią)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Młody
|
Tytuł: Re: [S] KTM 690 Enduro R 2008r Post: wtorek, 4 lutego 2014, 10:08 |
|
Strona WWW: http://www.darekhabrat.pl
|
|
Widać że motocykl jeżdżony w terenie bo są wytarte dekielki od butów od jazdy na stojąco ;) i dobrze - do tego ten motocykl służy. Turystyka off road bo do żadnych wyczynów ten moto się raczej nie nadaje…
A że tak napisane to żeby potencjalny kupiec nie przeżywał zanim przyjedzie że motocykl był w lesie…
Zawsze to moto z pewnego źródła, wiadomo że nie prostowane, spawane, składane z trzech innych itp itd. To że jest może lekko przyciurane ? Kwestia ceny.
Tak jak z kupnem używanego samochodu, każde auto na allegro ma przebieg 180 000km, a im starsze tym przebiegi maleją… Ludzie to lubią bo przecież nikt dziś nie kupi auta które ma ponad 200 000km na budziku bo jak to tak, zaraz silnik wybuchnie...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |