| Autor |
Wiadomość |
|
orka
|
Tytuł: Jezioro Garda - noclegi Post: sobota, 10 stycznia 2009, 17:46 |
|
|
|
Wybieram się na majowy weekend nad Gardę. Czy ktoś może mi polecić przyzwoite noclegi - nie koniecznie super drogie w tamtej okolicy?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
manpol
|
Tytuł: Post: sobota, 10 stycznia 2009, 18:44 |
|
|
|
Ale chodzi o kwatery czy pola namiotowe? Jak pola to moge podpowiedzieć.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
orka
|
Tytuł: Post: sobota, 10 stycznia 2009, 22:01 |
|
|
|
Przy sprzyjającej pogodzie pola również będą OK...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
manpol
|
Tytuł: Post: niedziela, 11 stycznia 2009, 09:46 |
|
|
|
Tam pogoda prawie zawsze sprzyjająca, fakt jedziesz na początku maja, ale nie powinno byc zle. Ja bylem przełom czerwca i lipca pogoda rewelka.
Co do pola to nie pamietam nazwy ale masz tu namiary w/g google earth
45 33' 50"N 10 33' 14"E (chyba tak to sie podaje?). Pole ma ta zalete ze jest tanio i mało ludzi a warunki spoko. Garda jest naprawde axtra polecam droge zachodnim brzegiem. Pozdrawiam.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
KGT
|
Tytuł: Post: niedziela, 11 stycznia 2009, 11:32 |
|
|
|
W weekend majowy nad Gardą moze być chłodno i deszczowo, czego sam doświadczyłem. Oczywiście namiot, ale wokół Gardy są kampingi, gdzie w razie niepogody mozna wynając domek lub przyczepę z wyposażeniem za ludzkie pieniądze. Ruch turystyczny jest nieduży.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
orka
|
Tytuł: Post: niedziela, 11 stycznia 2009, 18:11 |
|
|
|
dzięki za namiary manpol i za cenną info KGT. macie u mnie pocztówki znad Gardy 8)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SingSing74
|
Tytuł: Post: niedziela, 11 stycznia 2009, 20:53 |
|
|
|
Witam.
Nie wiem jak w weekend majowy ale w okolicach 20 sierpnia znalazłem miejsce dopiero na czwartym kempingu. Po północnej stronie kempingi są niewielkie ale czyste i dobrze przygotowane (w 2007 cena za moto, namiot i 1 osobę to 23 Euro za dobę). Te ulokowane przy samym jeziorze gwarantują przepiękne widoki. Po całym dniu jazdy można sobie kupić browara, przejść przez furtkę w ogrodzeniu , usiąść na ławce i upajać się kapitalnym landszaftem wody i gór. POLECAM właśnie północną szpicę jeziora. Jeżeli chodzi o samo jezioro to po prostu trzeba zobaczyć. Jak trafi Ci się ładna pogoda to będziesz miał co wspominać. Ja przeznaczyłem sobie prawie cały dzień na objechanie go dookoła i był to najbardziej wartościowy etap mojej wyprawy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |