|
| Autor |
Wiadomość |
|
kris_big
|
Tytuł: BMW R1200GS 2008 Post: sobota, 7 marca 2015, 15:17 |
|
|
|
Sprzedam swojego GS'a 1200. Wszystko jest tak jak w ogłoszeniu. Motocykl mam prawie 3 lata i jestem drugim właścicielem. Kupiłem go jak miał 5tys km, teraz ma 21tys.
Największa zaleta to znikomy jak na GS'a przebieg i full wyposażenie motocykla.
Gdyby ktoś był zainteresowany to polecam. Chętnie odpowiem na pytania.
Rok produkcji 2008, kupiony pod koniec 2008 roku, pierwszy sezon 2009. Motocykl kupiony w Polskim salonie BMW Sikora w Bielsko-Biała. Posiadam wszystkie dokumenty zakupu, książkę serwisową, drugi kluczyk i wszystko co było w momencie zakupu motocykla. Cena zakupu wynosiła ponad 80tys pln, w zawiązku z pełnym wyposażeniem motocykla.
Przebieg w tej chwili to 21tys km.
Motocykl jest w stanie idealnym, bezwypadkowy. Przebieg 21tys km dla tego modelu GS'a oznacza tyle ze został dotarty :)
Jetem drugim właścicielem i znam pełną historie eksploatacji i serwisowania motocykla. Kupiłem z przebiegiem 5tys km od pierwszego właściciela, sam zrobiłem kolejne 16tys, co daje obecny przebieg 21tys km.
Wyposażenie GSa to:
Elektrycznie sterowane zawieszenia ESA
Kufry aluminiowe ADV, oryginalne BMW, oczywiście ze stelażami i zamkami pasującymi pod kluczyk motocykla; kufry są 3: centralny, oraz dwa boczne (niewidoczne na zdjeciach), wszystkie orygnalne BMW z modelu Adventure aluminiowe
Oświetlenie LED BMW – dodatkowe, oryginalne lampy LED BMW z mocowaniami, wiązką elektryczną oraz przełącznikiem na kierownice
Szprychowane koła z modelu ADV
Nawigacja Garmin Zumo 660
Alarm z pilotem
Podnóżki kierowcy BMW ADV
Dźwignia hamulca składana BMW ADV
Wydech LeoVince (posiadam tez oryginalny który oddam z motocyklem)
Podgrzewane manetki
Kontrola ciśnienia powietrza w oponach
Pełny komputer pokładowy, pokazujący wszystkie informacje, jak spalanie, temperaturę, ciśnienie w oponach, zasięg oraz wiele innych
Osłony dłoni
Kierunkowskazy LED
Gmole Hepco&Becker
Poszerzenie podstawki bocznej Touratech
Osłona Touratech silnika krokowego
Torby do kufrów oryginalne BMW
Motocykl posiada opony Haidenau K60 Scout o przebiegu około 3-5tys km, w idealnym stanie. W zimie wlozylem nowy akumulator Yuasa o większej mocy (YTX14H-BS, prad rozruchu 240CCA). Dodatkowo na koniec zeszłego sezonu, przed zimą został zalany nowy olej Motorex 10W50 Boxer z nowym oryginalnym filtrem oleju. Zawory były sprawdzane przy 10tys km i teraz przy 20tys km. Wymieniony olej w dyferencjale Castrol SAF-XO oraz w skrzyni biegów. Filtr powietrza wymieniony przy 20tys km. Nowe świece zapłonowe Denso. Zmieniony został również pasek napędu alternatora fabryczny, dla bezpieczeństwa ze względu na wiek a nie przebieg.
Motocykl nie wymaga najmniejszego wkładu finansowego na nowy sezon, nic w nim nie należy naprawić ani wymienić! Wymaga kierowcy i nawijania kilometrów :)
Cena 41tys pln, oczywiscie do niewielkiej negocjacji.
Info na email lub 603-365-570
https://lh5.googleusercontent.com/-li6GAu2e6ns/VPsqORKaotI/AAAAAAAAEeU/8F418R2VBw4/w849-h857-no/20140705_200229.jpg
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kris_big
|
Tytuł: Re: BMW R1200GS 2008 Post: piątek, 13 marca 2015, 16:41 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Vilkas
|
Tytuł: Re: BMW R1200GS 2008 Post: czwartek, 19 marca 2015, 10:51 |
|
|
|
No to raczej szybko poszedł :)
Jeśli można spytać, to na co się teraz przesiadasz?
Pozdrowionka
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kris_big
|
Tytuł: Re: BMW R1200GS 2008 Post: czwartek, 19 marca 2015, 12:29 |
|
|
|
Vilkas, dzieki ze pytasz.
Generalnie to nie wiem :(
Najpierw myslalem R1200GS LC, Super Tenere oraz 1190R. Odrzucilem GSa poniewaz juz mialem jednego i chcialbym sprobowac cos innego.
Super Tenere tez juz odpadla poniewaz model 2015 bedzie dostepny pod koniec czerwca! Yamaha w Polsce to jakas kpina, po cholere mi nowy motocykl ktorym zaczne jezdzic w lipcu. :?
A wiec zostal juz tylko 1190R. Bylem ogladac ale nie mialem okazji sie przejechac, wiec chetnie wysluchalbym opini na temat tego motocykla.
Poza tym, ogladalem jeszcze Crosstourera, na pewno swietny motocykl ale dla mnie za ciezki i zbyt asfaltowo-turystyczny.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Vilkas
|
Tytuł: Re: BMW R1200GS 2008 Post: czwartek, 19 marca 2015, 15:08 |
|
|
|
Zgadzam się z Twoimi odczuciami.
Jeśli chodzi o opinię o 1190 no to masz już na prv jeśli będziesz miał jakieś pytania to śmiało..
Siedzę na przymusowym i dłuugim L4 więc mogę się po udzielać w imię dobrej sprawy ;)
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |