Dzisiaj jest sobota, 12 września 2026, 23:58

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sprzedam odlewane koła (front i tył) do małego GSa
Aktywny

Mam do sprzedania prawie nowe, w idealnym stanie, odlewane koła do małego GSa (2,5X19 + 3,5X17, koła w wykonaniu z zaworem z boku). Wydaje mi się że powinny pasować też do starszych motków "F" i chyba nowych twinów również (piasty wydają się takie same, do sprawdzenia).

Koła pochodzą z mojej Huski TR650 (maszynka z romansu BMW z Huska i wiele rzeczy jest takich samych), którą kupiłem nową w sierpniu 2014. Odlewane koła zamieniłem na większe szprychowe wiosną 2015 przy przebiegu około 3500 km.
Pierwotnie idea była taka aby odlewane koła zostały na szosę ale teraz z perspektywy dochodzę do wniosku że to niema sensu... niepotrzebnie poniewierają się w garażu (po zdjęciu ani razu nie sięgałem do nich).

Tutaj linki do takich kół:
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produ ... e-przednie" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produ ... wane-tylne" onclick="window.open(this.href);return false;

Według tego co specyfikuje OEM "Lakier magnesium", nawet nie wiedziałem ze się tak nazywa :)

Na kołach są bezdętkowe gumy K60 Scout (front 110/19, tył 140/17) w stanie bdb (data produkcji 2014, założone i wyważone pod koniec sierpnia 2014 w warsztacie gdzie są obeznani z motkowymi gumami. Do wiosny 2015 (do zdjęcia kół z motka) przejechały około 2000 km (cały czas trzymają powietrze, nie były dopompowywane).

Na tylnym kole jest fabryczna tarcza hamulcowa (oczywiście w idealnym stanie) oraz ring speedo/abs (tylne szprychowe kupiłem kompletne i nie przekładałem). Natomiast frontowe jest bez tarczy i ringu abs (front szprychowy kupiłem "goły" i przełożyłem tarcze oraz ring abs).

Jeśli ktoś jest zainteresowany idealnymi kołami z pewnego źródła to zapraszam :)
Fotki mogę wysłać na maila.

Mogę sprzedać same koła (gumy ewentualnie brat chciał, a tarcze mogę sobie zostawić na wymianę w przyszłości) lub w komplecie.

Same koła oddam za 1600 PLN
Koła z gumami oddam za 2000 PLN
Koła z gumami oraz tarcza i ring speedo/abs na tyle oddam za 2100 PLN