Dzisiaj jest poniedziałek, 7 września 2026, 19:41

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sprzedam GS1200ADV 2008
Zadomowiony

Hej,
Sprzedaję sprzęta. Będę celował w pomarańczę ;)

BMW GS1200 Adventure 2008

Motocykl kupiony i serwisowany w kraju. Jestem jego 3 właścicielem.
Wyposażenie:
- ESA!
- 2 Kufry boczne alu BMW
- Oryginalna torba BMW zamiast centralnego kufra (wygodniejsze rozwiazanie)
- Dwie szyby - długa Adv i krótka od zwykłego GSa na lato
- Xenonowe halogeny
- Podwyższona kierownica (można zdjać)
- Nakładki na manetki Grip Puppies
- Kulka do mocowania RAM Mount
- Nowe opony Heidenau S60 Scout
- 2 kluczyki i piloty
- Powiększony zestaw narzędzi
- Lekko zmodyfikowany oryginalny tłumik przez kolegę z forum BMW (wyglada jak oryginał, tylko trochę ładniej chodzi)
- Nowe klocki oleje filtry akumulator itp (niedawno robiony pełen serwis)

Motocykl regularnie serwisowany.
Serwis robiłem zawsze przed upływem 10000km, ostatni serwis ok. 2000km temu. - wszystko u MotoMirka w Nadarzynie.
Zimowany w ciepłym garażu.

UWAGA: W dowodzie jest jeszcze bank jako współwłaściciel, ale kredyt właśnie spłaciłem, więc do czasu sprzedaży postaram się ogarnać nowy dowód bez banku.

Więcej zdjęc mogę przesłać na email.
Zapraszam na oględziny. Tel 692 trzy dwa siedem siedem siedem sześć.
W tygodniu dostępny w Otrębusach, lub w Warszawie. (jak jestem nim w pracy)

CENA 37000. Z forumowiczami się dogadamy ;)

Fotki tu: Fotki GSA

Tytuł: Re: Sprzedam GS1200ADV 2008
Zadomowiony

zapomniałem podać przebieg: 58000km

Tytuł: Sprzedam GS1200ADV 2008
Bajkopisarz forumowy

Ja zaś dodam, że sprzęt zacny i kierownik jeżdżący, a zatem i dbający.

Zadomowiony

aktualizacja: http://allegro.pl/bmw-r1200gs-adventure ... 77344.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zadomowiony

Ostatnia cena 35000. Niżej nie będzie :)

Zadomowiony

W sprawie tego ADV zapraszam na :
http://forum.bmwmotoklub.pl/viewtopic.php?f=6&t=23226" onclick="window.open(this.href);return false;

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 maja 2016, 15:29 przez KrzysiekGS, łącznie zmieniany 2 razy.

Zadomowiony

Panowie, sprawa zrobiła się poważna. Tak tego tematu nie mogę zostawić. Proszę o zamknięcie posta i kontunuowanie śledzenia wątku na forum BMW.

http://forum.bmwmotoklub.pl/viewtopic.php?f=6&t=23226" onclick="window.open(this.href);return false;

Honorowy bajkopisarz

Cytuj:
Panowie, sprawa zrobiła się poważna. Tak tego tematu nie mogę zostawić. Proszę o zamknięcie posta i kontunuowanie śledzenia wątku na forum BMW.

Zachęcasz do śledzenia wątku na forum BMW, problem w tym, że na forum BMW poprosiłeś o zamknięcie tematu...

- jakieś nowe informacje..? - był w końcu po szkodzie całkowitej czy nie był ten motocykl? - myślę że już wiesz, a taka informacja jest dość ważna dla kolegów z forum...

Zadomowiony

Z drugiej strony , postaw się w kolegi sytuacji:

"...Kupuiłem moto, jak każdy rozsądny człowiek by zrobił - sprawdziłem go w 2 serwisach, bo 40 koła niecodziennie się wydaje.
Kupiony był u Sikory, więc tam najpierw pojechałem. Potem to samo w Warszawie w Inchcape. Dodatkowo potwierdził mi to motomirek. Sprzęt jest GIT! To samo mówię każdemu kto do mnie dzwoni.
Jeżdzę nim już 3 rok, zrobiłem ok 30K po europie. Wchodzę na forum a jakiś gość twierdzi, że jeżdzę złomem. Po 3 latach.... "

Zrobił wszystko jak trzeba i cieszył się tym sprzętem jak każdy z nas.

Z drugiej strony, co to za cuda z tych GS że ośmioletni motocykl (w innym ogłoszeniu BMW forum) ktoś woła 40K PLN . Taki wspaniały że przy 80kkm jest po wymianie sprzęgła i kardana (na używany), pewnie wiele innych "drobiazgów" . Miałem GS 2007 motocykl jak każdy inny.

Honorowy bajkopisarz

Cytuj:
Z drugiej strony , postaw się w kolegi sytuacji:

"...Kupuiłem moto, jak każdy rozsądny człowiek by zrobił - sprawdziłem go w 2 serwisach, bo 40 koła niecodziennie się wydaje.
Kupiony był u Sikory, więc tam najpierw pojechałem. Potem to samo w Warszawie w Inchcape. Dodatkowo potwierdził mi to motomirek. Sprzęt jest GIT! To samo mówię każdemu kto do mnie dzwoni.
Jeżdzę nim już 3 rok, zrobiłem ok 30K po europie. Wchodzę na forum a jakiś gość twierdzi, że jeżdzę złomem. Po 3 latach.... "

Zrobił wszystko jak trzeba i cieszył się tym sprzętem jak każdy z nas.

Z drugiej strony, co to za cuda z tych GS że ośmioletni motocykl (w innym ogłoszeniu BMW forum) ktoś woła 40K PLN . Taki wspaniały że przy 80kkm jest po wymianie sprzęgła i kardana (na używany), pewnie wiele innych "drobiazgów" . Miałem GS 2007 motocykl jak każdy inny.
Wydaje mi się że skoro kolega zdecydował się na wystawienie moto na 2-och forach, gdzie potencjalni kupcy to KOLEDZY - osoby znające się i darzące się zaufaniem, w związku z tym licząc na szybszą sprzedaż, to wiedza nt przeszłości sprzedawanego moto zwyczajne się nam należy. Nie wnikam czy sprzedający miał pełną wiedzę nt moto w momencie wystawienia go na forum czy ma ją dopiero teraz. Uważam że powinien kolegom ujawnić przeszłość motocykla jeśli rzeczywiście uczestniczył w jakiejś poważnej kolizji (miał szkodę całkowitą np.). Czy poinformuje o niej ,,kupca z ulicy,,? - nie mój interes...

Co do wartości 8letniego GSA którego ktoś sprzedaje za 40 tys na forum bmw - wołać może i 100 tys - pytanie czy znajdzie chętnego...:)? - prawo rynku zadziała i tyle...

Zadomowiony

Cytuj:
- jakieś nowe informacje..? - był w końcu po szkodzie całkowitej czy nie był ten motocykl? - myślę że już wiesz, a taka informacja jest dość ważna dla kolegów z forum...
Już śpieszę z wyjaśnieniem.
Temat zamknąłem, bo jest "rozwojowy". Nie wie, jeszcze jak się zachowam ale:
- Tak, motocykl miał tzw: "przygodę w alpach".
Problem w tym, że nie wiem czy mogę temat opisać na forum, ponieważ wypadało by podać kilka nazwisk. Jeżeli chcecie znać szczegóły - macie telefon. Chętnie opowiem.
W każdym razie na razie wycofałem go ze sprzedaży i po prostu nim jeżdzę ;) - dlatego poprosiłem o zamknięcie tematów. (do momentu aż to przetrawię)

Ale ale: to wszystko powyższe nie zmienia faktu, że motocykl jest normalny/sprawny. Został dobrze naprawiony i dobrze mi służy.

PS2. W związku z akcją było już 2 zainteresowanych - każdemu historię motocykla opowiadam - żebyście mnie zaraz nie posądzili o jakieś ściemnianie.

Honorowy bajkopisarz

Cytuj:
Cytuj:
Już śpieszę z wyjaśnieniem.
Temat zamknąłem, bo jest "rozwojowy". Nie wie, jeszcze jak się zachowam ale:
- Tak, motocykl miał tzw: "przygodę w alpach".

PS2. - każdemu historię motocykla opowiadam - żebyście mnie zaraz nie posądzili o jakieś ściemnianie.
Czyli to co ktoś tam napisał o tym, że motocykl miał szkodę całkowitą było totalną bzdurą..?

Jeśli tak, to z pewnością rozwieje to jakiekolwiek wątpliwości i szybciej znajdziesz kupca, który będzie zadowolony i będzie mógł jeździć bez stresu.

Bajkopisarz forumowy

Gaspada i Damy!

Szkoda całkowita (zwana w środowisku ubezp. popularnie "całką") nie oznacza kasacji motocykla lub samochodu. Oznacza jedynie, że koszt naprawienia szkody (wg. cenników takich jak trzeba- czyt. autoryzowanych) przekracza 70% wartości pojazdu w momencie powstania tejże szkody. Innymi słowy oznacza szkodę, którą zdaniem Zakładu Ubezpieczeniowego nie opłaca się usuwać (co wcale nie znaczy, że nie można tego zrobić lub, że pojazd jest do kasacji bo jest nienaprawialny). Czyli naprawiać zgodnie ze sztuką można.
Myślę, że w BMW samo mocne uderzenie w przedni zawias skutkuje wymiana nie tylko lag/półek, ale wymianą całego paralelele, czy terelele (czy co tam jest), co oznacza pewnie lekko licząc (nówka) jakieś 15kPLN. Jeśli doszły inne rzeczy np. plastikowe, czy jakieś kufrowe (to jest adv, więc przeważnie jest fest oszpejowany w "gadżetix") zebranie jakichś 30-35kPLN szkody nie wydaje się trudne, szczególnie że doliczyć trzeba również koszt naprawy, a roboczo-godziny w BMW nie są najtańsze.
Podsumowując, aby móc się sensownie wypowiedzieć, trzeba znać zakres szkód i zakres napraw. Wtedy można podejmować decyzję - czy moto zdrowe, czy kulawe.
pzdr
Jac

Honorowy bajkopisarz

Wszyscy to wiemy, ale są pewne ale - ubezpieczyciele nie są głupi dzisiaj i wcale tacy chętni do wypłacania odszkodowania za szkodę całkowitą.

A uwierz mi, że bardzo skrupulatnie przyglądają się pojazdom przy wycenianiu szkód - nikt za uszkodzone lagi, półkę, plastiki i ,,gadżetix,, jak to określiłeś nie orzekłby szkody całkowitej przy motocyklu o wartości 50-60tys (3 lata temu tyle był warty ten ADV jak go kolega Kusz kupował).

Nie jestem upierdliwy, nie jestem łowcą sensacji, ani detektywem - nie chcę drążyć gówna - nie chcę tego motocykla - mam inny, ale wydaje mi się że kolega nam nie mówi wszystkiego i nie wiem dlaczego...

Jesteśmy tu na forum mniej lub bardziej kolegami i nie powinniśmy sobie wciskać motocykli, które budzą jakiekolwiek wątpliwości.

Kolega chce sprzedać - wygląda na to, że dowiedział się po długim czasie, że z moto coś nie tak (jak napisał ,, musi to przetrawić'' - jeśli wszystko ok, to chyba nic nie musiałby trawić..?) - uważam, że znajomym (kolegom z forum) powinien powiedzieć jeśli moto po przejściach - 2 razy wprost zapytałem czy miał szkodę całkowitą - nie widział pytania...

Kolega jest na forum 6 lat (wzbudza zaufanie moje przynajmniej)- w mojej ocenie nie jest to handlarz, który wpadł na chwile tylko żeby coś sprzedać...

Przyglądnij się forum bmw - tam gdy ktoś kupuje moto lub sprzedaje, wszyscy rozkładają temat na czynniki pierwsze - większość ludzi zna się z imienia i nazwiska, każdy może swoją opinię wyrazić co pomaga uniknąć wpadnięcia na minę. Z reszta jeden z kolegów z forum bmw jakieś tam ziarno niepewności zasiał co do tego konkretnego motocykla - znam tego człowieka wiele lat - jest w temacie dobrze zorientowany - jeśli się pomyli (co rzadko się zdarza) przeprasza za pomyłkę (zwykle publicznie).

Tyle na ten temat ode mnie, bo jeszcze wroga sobie zrobię niepotrzebnie, a ja ze wszystkimi żyję w zgodzie i chcę żyć w zgodzie nadal.

Zadomowiony

Jeżeli kolega kusz sprzedaje motocykl, który kupił za namową forumowiczów tego czy innego forum, to powinien na forum opisać, jak trafił na "minę".

Chyba że jest inaczej?