| Autor |
Wiadomość |
|
NEMO GS
|
Tytuł: Pozdrawiam Wszystkich Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 00:32 |
|
|
|
Witam Wszystkich
Mieszkam na podkarpaciu, mam 34 lata. Właściwie to zaczynam właśnie przygodę z motocyklami. Jak miałem kilkanaście lat, dość długo śmigałem na simsonie enduro, ale w pewnym momencie został trochę uszkodzony i zabawa się skonczyła (stoi do teraz w garażu - a właściwie to co z niego zostało). Od zawsze podobały mi się TRIUMPHy i dość długo chorowałem na TRIUMPHa BONNEVILLE. Od mojego mojego kumpla nie jakiego HELWARTA (obecnego na tym forum) zaraziłem się BMW GS - zakupiłem jednego i od razu zakochałem się w tym motocyklu. Przypadkowo kupiłem BMW R1200 GS z 2006 r, wersja USA, przebieg 6000 mil. Na początku miałem pewne obawy - motor ciężki, wysoki, 100KM - generalnie czułem respekt. Jak się pierwszy raz przewiozłem, byłem w cięzkim szoku - nie jeżdziłem na motorze chyba z 15lat, a po paru kilometrach jazdy na GSie, czułem się jakbym jeździł na nim od bardzo dawna. Pomijam, że motor ma kostki TKC, co mogłoby być dodatkowym utrudnieniem, a nie jest. Myślę, że z jazdą na motorze jest trochę jak z pływaniem - po prostu się tego nie zapomina. Wiadomo, że nie ma co porównywać jazdy na simsonie 50cm3 do GSa 1200, ale dla mnie jest to duża przyjemność. Powiem tylko, że motor dotarł do mnie w listopadzie, a jeszcze w grudniu na nim jeździłem i dołożyłem mu 2000 kilometrów. Teraz czekam tylko na koniec zim i jazda dalej...
Witam Wszystkich i Pozdrawiam Jeszcze raz
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
AdvHP2rider
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 00:35 |
|
Strona WWW: http://www.holan.pl
|
|
przy okazji powitania wyjasniles wszystkim na czym polega fenomen GSa, poprostu kazdemu na nim latwo i przyjemnie sie jezdzi
pozdrawiam i witam na forum
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Rembik
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 00:54 |
|
|
|
Z BMW 1200 GS miałem identyczną przygodę w zeszłym roku. Przetestowałem i jak małe dziecko cudzej zabawki oddać już nie chciałem. I to chyba potwierdzi Ci każdy posiadacz tego sprzętu.
Witam również, jako "świeży w temacie" i pozdrawiam.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
beemer
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 02:49 |
|
Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
|
|
Witaj Nemo
Z tym zakochaniem to uwazaj ...
Kobiety sa zazdrosne ...
Znaczy sie ..nie okazuj tego tak zbyt oficialnie ..kochaj w ukryciu .:-))))
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danielindner
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 07:05 |
|
Strona WWW: http://www.sailind.pl
|
|
Witaj
Baw sie tu dobrze a co do GS`a to masz 100 % racji.
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 09:58 |
|
|
|
Witaj kolejny GS-owcu. Jest tam u Was sporo takich maszyn. Wiecie co dobre :D . Nawet ja swojego przywiozłem z Krosna. Szerokiej drogi.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 10:21 |
|
|
|
Witam serdecznie - jak już wielu przede mną napisało masz 100% racji, no z GSem tak poprostu jest - wsiadasz i jedziesz, a co jeszcze lepsze ta przyjemnośc nigdy sie nie kończy, wręcz odwrotnie z każdym kilometrem doceniasz coraz to nowe zalety i mozliwosci tego motocykla. No nic tylko jeździć i jeździć i ......
P.S. mnie też na zmianę namówili kumple - mądrzy ludzie :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Wnuczas
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 14:43 |
|
|
|
Witamy na forum!
Piekny opis historii zwiazanej z moto. Zapraszamy do aktywnego udziału na forum.
Zycze milej zabawy!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sorockNTV
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 17:41 |
|
Strona WWW: http://www.motojary.com
|
|
Należy dodac, że nie tylko duży GS to motor, na który się siada i już wszystko dobrze. Ale z pewnością to model wiodący na naszym forum.
Witamy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
NEMO GS
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 20:56 |
|
|
|
Dzięki za przywitanie.
Co do miłości do motocykla i żony, to myślę, że zasada '' by oddać co cesarskie ceasrzowi, a co boskie - Bogu'' sprawdzi się najlepiej. Są pewne radości, które zapewni Ci żona (kobieta), a nie da ci ich motocykl i na odwrót... Moja żonka była przeciwna trochę motocyklowi, ale jak go już do domu przywiozłem, to ten fakt po prostu zaakceptowała - zrozumiała że skoro walka z góry jest skazana na porażkę, lepiej dalej jej nie ciągnąć - mniej stresu i tyle. Trochę się o mnie boi - mąż jej koleżanki zabił się na motorze - wyjechał mu pijany koleś z bocznej drogi - trup na miejscu - szkoda gadać.
Oczywiściie nie wszystko da się przewidzieć, ale w sumie to krzywdę można sobie zrobić nawet wstając złóżka. Co ma być to będzie - wszystko trzeba robić z głową i myśleć za innych na drodze. Wiem coś o tym bo nabijam po Polsce 70 tys km rocznie samochodem i nie jedno widziałem.
A jeszcze jedna rzecz, która podoba mi się w GSie - pozycja - siedzisz prosto, wysoko, widzisz wszystko dookoła - bez porównania z chopperem, o ścigaczu nie wspominając.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Kinioo
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 2 lutego 2009, 21:57 |
|
|
|
Witam....no solidne powitanie walnales....
A co do zonki...hm.....podobna historie mialem :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Radek12Eric
|
Tytuł: Post: środa, 4 lutego 2009, 00:46 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Post: środa, 4 lutego 2009, 09:11 |
|
|
|
Jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
NEMO GS
|
Tytuł: Post: środa, 4 lutego 2009, 22:59 |
|
|
duch07 pisze: To Ojciec Dyrektor Helwart Cie zaszczepił :shock: Wiedział co robi. Gratulacje,to był napewno dobry wybór. Witaj :D
Z Ojcem Dyrektorem znamy się od wielu lat - jestem z Krosna, a poza tym to dość często się spotykamy jak tylko tam przyjeżdżam. Było dokładnie jak mówisz - najpierw miałbyć GS 1150, ale że trafił się akurat 1200 - jest OK. W temacie BMW i motocykli Tomek zawsze mi doradza - siedzi w temacie. Na pewno na tułaczkę przyjadę w maju - pewnie się spotkamy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |