Dzisiaj jest niedziela, 20 września 2026, 19:17

Autor Wiadomość
 Tytuł: Born to by wild
Prozaik forumowy

Cześć wołają na mnie Wojtas.
Mieszkam koło Warszawy i mam 36 lat. Przygodę z motocyklami wyssałem z mlekiem babci :lol: W latach 50-tych i 60-tych jeżdziła NSU 500. Dziadek dosiadał nowiutką WFM-kę i tak z dwiema córkami zjeździli całą Polskę, zanim postawili na wygodę (kupili nową Syrenkę). Co do mnie to zaczynałem od Junaczka. Wiele nocy upłynęło zanim upragnione "monstrum" ruszyło w pierwszą trasę. Gdy przyszedł czas pierwszych reflekcji (czas poświęcony na remont zupełnie nie przekładał się na niezawodność i sprawność) zapragnąłem "ruska" i tak kolejno mijały: URAL, M-72, Kaśka. Bywały i przerwy jak to przy dziecku i rodzinie bywa (trzeba zapoznać i oswoić, zmienić u żony punkt widzenia świata) na szczęście jest to już za mną. Jeśli chodzi o motocykl marzeń to są tylko dwa: Indian Chief (najlepiej ostatnia seria 1951-53) i Sokół 1000. A że przed nazwiskiem nie mam przydomka von, mój ojciec nie był szejkiem i do totka też farta brak to od dwóch lat jeżdze Drifterkiem 800 cm. Złośliwi twierdzą, że to marny substytut "indyka", ale po zrobieniu 27 000 km powiem, że rozsądna cena, niezawodność i wygląd w pełni rekompensują "skośnookie serce" i nie najlepsze prowadzenie. Gdyby nie było drifterków to jeździłbym BMW GS 800 zupełnie inne sylwetka, ale i nieporównywalne możliwości.
Rozpisałem się strasznie, a niektórzy forumowicze mnie znają i wiedzą że z regóły jestem oszczędny w słowach. Pozdrawiam wszystkich zadomowionych i tych którzy jak ja dopiero "odnaleźli tą stronę" za co chciałbym podziękować zadomowionemu już frediem-u do zobaczenia na szlaku :D

Tytuł:
Zadomowiony na dobre

Cześć Wojtas, miło zobaczyć na forum kolejnego uczestnika z "Centralnej Polski" :wink:, przywitanie ful wypas jak to młodzież mawia. Powodzenia

Tytuł:
Prozaik forumowy

JakubGS pisze:
Cześć Wojtas, miło zobaczyć na forum kolejnego uczestnika z "Centralnej Polski" :wink:, przywitanie ful wypas jak to młodzież mawia. Powodzenia

Dzięki za miłe słowa. Widzę kolego że jesteś z W-wy to pewnie nie raz się mijamy :D Na przełomie marca i kwietnia pewnie jak zwykle zorganizuje ognisko integracyjne na działce w Żyrardowie jak masz ochotę wpaść daj znać, to powiadomie Ciebie odpowiednio wcześniej. Ognisko kameralne (około 20 maszyn) choć co roku chętnych przybywa

Tytuł:
Zadomowiony na dobre

Wojtas pisze:
JakubGS pisze:

Dzięki za miłe słowa. Widzę kolego że jesteś z W-wy to pewnie nie raz się mijamy :D Na przełomie marca i kwietnia pewnie jak zwykle zorganizuje ognisko integracyjne na działce w Żyrardowie jak masz ochotę wpaść daj znać, to powiadomie Ciebie odpowiednio wcześniej. Ognisko kameralne (około 20 maszyn) choć co roku chętnych przybywa

Bardzo chętnie i dzięki za zaproszenie :D

Tytuł: Re: Born to by wild
Bajkopisarz forumowy

Strona WWW: http://www.motojary.com
Wojtas pisze:
trzeba zapoznać i oswoić, zmienić u żony punkt widzenia świata :D

Piękne wskazówki dla posiadających problemy z łączeniem spraw rodzinnych i motocyklowych ;)
Witaj.

Tytuł:
Aktywny

Witaj Wojtas, miło że się zameldowałeś :lol: Fajny pomysł z ogniskiem integracyjnym ale ja z Ania niestety nie dojedziemy :cry: Jednak mam nadzieje, że uda nam się w tym roku zintegrować w Portugalii :D

Tytuł:
Prozaik forumowy

Fredi pisze:
Witaj Wojtas, miło że się zameldowałeś :lol: Fajny pomysł z ogniskiem integracyjnym ale ja z Ania niestety nie dojedziemy :cry: Jednak mam nadzieje, że uda nam się w tym roku zintegrować w Portugalii :D

Masz na myśli cenę EURO. Też codziennie obserwuję :shock: . Ostatecznie jak nie Portugalia to mamy w zapasie wyjście awaryjne :) Co do Waszego przyjazdu to mam nadzieję że jeszcze w tym roku nas odwiedzicie. Obiecuję pokazać uroki "centralnej Polski". Co do ogniska to powoli przechodzi do tradycji. Jest zwyczaj, że jedni zapraszają innych, każdy zaproszony może zapraszać, ale warunkiem jest być zaproszonym (pełna kulturka :))

Ostatnio zmieniony czwartek, 26 lutego 2009, 11:10 przez Wojtas, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Honorowy bajkopisarz

he he dobre z tym punktem widzenia. miałem podobnie.
witam

Tytuł:
Prozaik forumowy

advradek pisze:
he he dobre z tym punktem widzenia. miałem podobnie.
witam

Jeśli miałeś podobnie i piszesz w czasie przeszłym - to witaj w gronie doświadczonych przez los szczęśliwców :)

Tytuł:
Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
Witaj Wojtas...

Tytuł:
Prozaik forumowy

duch07 pisze:
Hello Wojtas :D Widze że sprzęt ciężki Cie kręci :D Grzebanie przy starociach też przeszedłem,Junaki M10.Wszystko było fajne do czasu pierwszego odpalenia tego sprzęta.Nie założyłem gumy łączącej gaźnik z filtrem a zapłon był przestawiony i po efektownym strzale w gaźnik Junak sie zapalił :evil:
Witaj na forum :D

Cześć
Mój Junaczek sprawiał największe problemy jak był olej w silniku :) Nie za bardzo chciał odpalać, szlak trafiał ładowanie (niefortunne umieszczenie prądnicy) i wszędzie zostawiał plamy oleju. Jak oleju było poniżej minimum wszystkie usterki znikały - czyż nie nowatorska myśl techniczna :twisted: Na zachodzie do dziś nie odkryli silnika co to mu oleju nie trzaeba lać :) Oczywiście bez prezerwatywy na iskrowniku się nie obeszło :) I pewnie jeszcze wiele można Junakowi zarzucić, ale dzwięk jak na 350 cm ma naprawdę "rasowy".

Tytuł:
Aktywny

Wojtas a przyjedziecie na Zlot ADV?

Tytuł:
Prozaik forumowy

Fredi pisze:
Wojtas a przyjedziecie na Zlot ADV?

Chyba nie wypada opuścić dobrze zapowiadającą się imprezkę :D :D :D Będziecie ?

Tytuł:
Aktywny

Mowa, od dawna jesteśmy na liście. A tak a ciekawości możesz zobaczyć :

https://new.advrider.pl/viewtopic.php?t=2261

a to pamiętasz :D

[ img ]

Tytuł:
Prozaik forumowy

Fredi pisze:
Mowa, od dawna jesteśmy na liście. A tak a ciekawości możesz zobaczyć :

https://new.advrider.pl/viewtopic.php?t=2261

a to pamiętasz :D

[ img ]

Radujesz me serce takimi obrazkami. To nie pozostaje mnie nic innego jak wsiadać na sprzęt i przyjeżdzać. Gdzie można potwierdzić uczestnictwo?