| Autor |
Wiadomość |
|
jumajkel
|
Tytuł: MOTOCYKLEM DOOKOŁA ŚWIATA Post: wtorek, 12 maja 2009, 21:09 |
|
|
Witam! Nie wiem czy już wiecie ale zaczęła sie dzisiaj wyprawa "MOTOCYKLEM DOOKOŁA ŚWIATA" wzorowana na „Long way round”. Tym razem nie jadą na BMW tylko na Yamaha XT660Z Tenere. Podaje link do strony gdzie można zobaczyć postępy wyprawy (jak na razie jeszcze nic nie ma)
http://www.polskieradio.pl/trojka/motoc ... 97600.html
Pozdrawiam!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
KGT
|
Tytuł: Post: wtorek, 12 maja 2009, 21:23 |
|
|
|
To się zapowiada ciekawie! Czy oni mają "bagaż doświadczeń"? Zwiasun nie budzi zaufania, wypasienie motorków też nie, ale może to tylko podpucha dla trójkowiczów. Zobaczymy!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jumajkel
|
Tytuł: Post: wtorek, 12 maja 2009, 21:30 |
|
|
|
z tego co wiem to doświadczenie mają w podróżach, ale czy w motocyklowych to już nie wiem :? zobaczymy za kilka dni co sie będzie działo. Ogladając filmik ze strony wygląda na to że się uczą jeździć dopiero na tych sprzętach. :o
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
advradek
|
Tytuł: Post: środa, 13 maja 2009, 11:12 |
|
|
|
no to zobaczymy jak sobie chłopaki z azją poradzą. no i przede wszystkim zobaczymy na co stać nową teresę na castrolu. pewnie będzie jechał cały serwisowy samochód + 2 moto + czyczepka na bagarze + w huk kasiuty.
z tego co mówią nie wynika żeby logistycznie to było dopracowane albo oni jadą tylko jako kierowcy i niczym innym się nie zajmują prócz jazdy i czytania relacji. dobrze by było by po wyprawie ktoś obejrzał moto. ciekawe, ciekawe.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jumajkel
|
Tytuł: Post: środa, 13 maja 2009, 12:46 |
|
|
advradek pisze: ...pewnie będzie jechał cały serwisowy samochód + 2 moto + czyczepka na bagarze + w huk kasiuty...
no pewnie! :D też mi się tak wydaje. Jak oglądałeś film „Long way round” to tam też widać oprócz motorów całą ekipę serwisową w dwóch lub trzech samochodach. Jeśli chodzi o moto to Yamaha napewno nie pozwoli na to żeby w świat poszło że sie motory rozpadły tylko cichaczem podstawi nowy motor... ale przynajmniej będzie cos ciekawego w radio no i może rozpowszechnią turystyke motocyklową.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
KGT
|
Tytuł: Post: środa, 13 maja 2009, 14:22 |
|
|
|
Oprócz Yamahy sprawa jest ważna "politycznie" dla wizerunku motocyklistów. Udana wyprawa może zrobic dużo dobrego! Może już nie bedziemy postrzegani wyłącznie jako warzywa na ścigaczach (przynajmniej przez słuchaczy trójki).
Ostatnio zmieniony środa, 13 maja 2009, 17:57 przez KGT, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jumajkel
|
Tytuł: Post: środa, 13 maja 2009, 14:28 |
|
|
KGT pisze: Może już nie bedziemy postrzegani wyłącznie jako warzywa na ścigaczach (przynajmniej przez słuchaczy trójki).
ja słucham trójki i nie czuje się jak warzywo :D ....hehe ciekawe dlaczego :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
KGT
|
Tytuł: Post: środa, 13 maja 2009, 16:41 |
|
|
|
Warzywem się nie czuje, ale zostaje - jak się jeżdzi na motorze (wg bilbordów i dziennikarzy)
Ostatnio zmieniony środa, 13 maja 2009, 18:00 przez KGT, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sorockNTV
|
Tytuł: Post: środa, 13 maja 2009, 17:07 |
|
Strona WWW: http://www.motojary.com
|
|
Taka madialna akcja może pozytywnie wpłynąc na społęczną świadomośc o zróżnicowaniu świata motocyklowego, ale akurat słuchacze trójki to grupa wiodąca w świadomości. Mimo wszystko - zawsze coś.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Post: środa, 13 maja 2009, 22:01 |
|
|
|
A słyszeliście odpowiedź internautów na temat tego bezczelnego hasła wymyślonego przez policję "idzie wiosna będą warzywa" ?
"Idzie wiosna, uwaga na niebieskich nierobów" :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
siecki
|
Tytuł: Post: niedziela, 17 maja 2009, 19:02 |
|
Strona WWW: http://www.radekprzysiecki.pl
|
|
Jak narazie relacje w trójce nie powalają. Goście strasznie budują napięcie np z faktu przekroczenia polskiej granicy. Heh no zobaczymy jak się rozwinie.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jumajkel
|
Tytuł: Post: niedziela, 17 maja 2009, 20:11 |
|
|
siecki pisze: Jak narazie relacje w trójce nie powalają. Goście strasznie budują napięcie np z faktu przekroczenia polskiej granicy. Heh no zobaczymy jak się rozwinie.
też to zauważyłem :cry: więcej opowiadają o kulinariach niż podróży :roll: . Zawsze można napisać do nich maila i poprosić o bardziej szczegółowe relacje z samej jazdy :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jumajkel
|
Tytuł: Post: niedziela, 7 czerwca 2009, 20:54 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tekus
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 08:55 |
|
Strona WWW: http://tekus.net
|
|
Początkowo byłem optymistycznie nastawiony, ale teraz relacje z podróży jakoś mnie nie powalają. Przed ostatni wpis praktycznie o jednym wątku: wypisania rachunku za paliwo... chłopaki się strasznie "certolą". Brak mi w tej wyprawie luzu i opisów z samego nawijania km'ów, po prostu bardziej dziennikarze niż motocykliści.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |