| Autor |
Wiadomość |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: sobota, 8 sierpnia 2009, 09:13 |
|
|
|
Duchu, to plagiat! :D Podpatrzyłem to już kiedyś w relacji Młodego chyba z Gibraltaru, miał to przy wiadrze. Ale pomysł fajny.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Misza
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: sobota, 8 sierpnia 2009, 19:18 |
|
|
|
Pytanko: bidon nie wylata na ostrych wy.... bojach? :) W sensie nie asfalt a szybkie szutrówki ew. na wskroś, no wiesz o co mi chodzi... przy endurowym dzidowaniu...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: sobota, 8 sierpnia 2009, 19:27 |
|
|
U mnie (Viadro) było tak: [ img ]Natomiast po zmianach jest tak: [ img ]Z pozycji kierowcy, bidon i GPS nie zasłaniają zegarów.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: sobota, 8 sierpnia 2009, 19:57 |
|
|
duch07 pisze: Marekm,jakos w GS-ie na kierownicy miejsca brak na takie gadżety,musiałem szukać gdzie indziej i wyszło ze na gmolu... Spoko. Każdy montuje tam gdzie mu pasuje. Na gmolu nie montowałem ponieważ uznałem, że w razie gleby (nawet parkingowej) bidon (szczególnie pełny) może uszkodzić plastiki. duch07 pisze: ...Widze z kolei u Ciebie że rozszerzyłeś lusterka w wiaderku :roll: Rozszerzenie (wyłącznie lewego lusterka) jest minimalne - chodziło jedynie o kompensację po montażu włącznika halogenów.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maar79
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: sobota, 8 sierpnia 2009, 20:17 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maar79
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: sobota, 8 sierpnia 2009, 21:01 |
|
|
[ img ]Ja Duchu zrobiłem to trochę bardziej delikatnie, na gmol nawinąłem trochę taśmy izolacyjnej i przyłapałem uchwyt zaciskowymi paskami, które trzymają tak że nawet nie drgnie :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maar79
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: sobota, 8 sierpnia 2009, 21:11 |
|
|
|
Duchu, kask fajny jedyne co mi się średnio podoba to wentylacja, wcześniej jezdzilem w Schubert J1 i tam to dobiero owiewa fajnie czachę w gorące dni. Natomiast za Twoją namową kupiłem buty BMW enduro i powiem Ci że po przejechaniu 4000 km w tydzień, (jazda słońce, jazda deszcz, jazda mega deszcz, zwiedzanie) mogę śmiało powiedzieć że nie zamieniłbym na żadne inne.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: niedziela, 9 sierpnia 2009, 00:42 |
|
|
To ja też powiem, że plagiat ;) [ img ] To zdjęcie Rembika z przygotowań do wyjazdu na którym obecnie jest :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
CeeL
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: niedziela, 9 sierpnia 2009, 20:02 |
|
Strona WWW: http://www.bmwmotorradgallery.pl
|
|
a ja bede musiał zacząc od zakupu gornego gmola :(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
beemer
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 06:11 |
|
Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
|
|
a czy nie lepszym rozwiazaniem jest Camelbak.???
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maar79
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 06:21 |
|
|
|
Duchu
tylko czekałem aż ktoś podniesię kwestie strony po kórej jest zamontowany mój bidon:)
Jak wiesz mam kask enduro, w czasie jazdy picie nie jest możliwe, więc pije tylko na postojach i wtedy jako praworęcznemu jest mi wygodniej :) , jak zamienię kask na otwieraną szczęka to przestawie uchwyt na lewą stronę:)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 08:30 |
|
|
beemer pisze: a czy nie lepszym rozwiazaniem jest Camelbak.??? Gdzie dokładnie go wkładasz przy R.Pro2 ? Wyjście chyba na rurkę jest na klapie po lewej stronie a worek ma być w tylnej?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
beemer
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 13:10 |
|
Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
|
jendrekGS pisze: beemer pisze: a czy nie lepszym rozwiazaniem jest Camelbak.??? Gdzie dokładnie go wkładasz przy R.Pro2 ? Wyjście chyba na rurkę jest na klapie po lewej stronie a worek ma być w tylnej? Jedrek Ja uzywam cos takiego http://www.rei.com/product/720122Ale do Pro 2 ..tak masz w tylnej czesci kurtki miejce na wsadzenie takiego kamelbak http://www.rei.com/product/733681Osobiscie dla mnie pierwsze rozwiazanie jest lepsze ..praktyczniejsze Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: środa, 12 sierpnia 2009, 20:11 |
|
|
|
jedyny minus tego rozwiązania (bidon na gmolu) to to, że po 100 km jazdy w słońcu zamiast napoju, mamy ciepły soczek, ja osobiście też preferuję camelback, w moim przypadku to plecak rowerowy, który dodatkowo spięty dwoma szelkami z przodu bardziej opina kurtkę.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: Na ciepłe dni i pragnienie :))) Post: czwartek, 13 sierpnia 2009, 11:37 |
|
|
|
W jakiej kurtce jeździsz, że musisz ja opinać plecakiem?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |