|
| Autor |
Wiadomość |
|
leo
|
Tytuł: Czym kleić gaźnik - potrzebuję porady Post: czwartek, 20 sierpnia 2009, 11:53 |
|
|
|
W czasie wyjmowania gaźnika z ramy uszkodziłem połączenie między miedzianą rurka, a korpusem gaźnika (tuż przy gaźniku). Rurka łączy komorę membrany z "dołem" gaźnika. Naprawiłem to lutując rurkę z gaźnikiem, a dla pewności skleiłem klejem epoksydowym (poxipolem). Wydawało się wszystko OK (trzymało się mocno), ale od tego momentu mam problemy z odpalaniem zimnego silnika (myślałem że to wina nowego wałka rozrządu i ustawień gaźnika). Wczoraj dla pewności wyjełem gaźnik z ramy, dobrałem się do tej rurki i okazało się, że cyną zatkałem kanał. I teraz pytanie - jaki klej najlepiej się nadaje do tego typu połączenia - epoksydowy z kawałkami metalu (taki miałem), czy może jakiś z serii firmy Loctite ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |