| Autor |
Wiadomość |
|
Joaśka
|
Tytuł: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 08:23 |
|
|
|
Poniewaz nie posiadam samochodu, to z domu do pracy (18 km z Białołeki na Ochotę) przemieszczam sie skuterem (yamaha125 - po wybróbowaniu dojazdów non stop miedzy samochodami przy pomocy moich moto wyszło jednak ze skuter byłby bardziej poręczny...no to go kupiłam i jezdze - btw - fun jest nieziemski :lol: ) . No i dzisiaj zaliczyłam trasę w kontrolowanych uslizgach miedzy puszkami po swieżutkim sniegu z deszczem :D wszystko cacy - tylko niewygodnie jak choroba snieg z szybki kasku zgarniac... :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Devris
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 08:42 |
|
|
|
Ja wczoraj późnym wieczorem zaliczyłem pierwszą premię gliniasto-jesienną. Jechałem po paliwo, coby do zlotu być na tip-top przygotowanym. Na asfalcie było mi za łatwo. Obficie ubrany czułem się elegancko, by nie powiedzieć komfortowo. Zjechałem w znane mi objazdy. Było ciemno, mżawka, szybko nie jechałem. Droga polna, małe koleiny, małe kałuże, dużo gliny. Za mocno odkręciłem jakoś tak chyba.. Efekt końcowy: dużym GS'em się w drodze powrotnej wyglebiłem razem z tym pełnym bakiem. Zaliczyłem 0,5sek.reset komputera pokładowego No a teraz właśnie poszukuje przewodu hamulcowego z dostawą na jutro bo mi się przyszczypał lagą o wahacz. Jak mogło do tego dojść?
Tak więc: UWAŻAJCIE bo ŚLISKO !!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Joaśka
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 09:37 |
|
|
|
Ja mam takie na deske snowboardowa .... moze i racja żeby je wykorzystać... :D Ale jak patrze teraz przez okno to widze że niezły 'opad ze sprzeta' wieczorkiem odgarnę .... wali równo na biało ... :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Joaśka
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 09:46 |
|
|
[quote="Devris"]No a teraz właśnie poszukuje przewodu hamulcowego z dostawą na jutro bo mi się przyszczypał lagą o wahacz. Jak mogło do tego dojść? quote] Devris - Touratech wymyslił i sprzedaje take ustrojstwo zakładane na telelever żeby własnie uniknąc uszkodzeń lag i przewodów przy ich dobiciu do w/w. Zajrzyj na stronę http://www.touratech.com/shops/001/prod ... 838d7df5c7 - to jest wlasnie to . Kilku znajomych ma to nałozone i sobie chwalą. J.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Devris
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 10:38 |
|
|
|
No jasne że to znam. Ale kutwa ze mnie. Ten przyrząd jest na 3 pozycji w liście zakupowej, po amortyzatorze skrętu i lepszym wydechu.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Joaśka
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 13:06 |
|
|
|
Jak widzisz - przesadna 'oszczędność' nie popłaca..... :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 13:55 |
|
|
|
u mnie leży zakupione, chyba zamontuję asap ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 14:23 |
|
|
|
Przyznam, że nie bardzo wiem kiedy to się może przydać. "Przy dobiciu lag" tzn w ciężkim terenie kiedy nie starczy skoku przedniego zawieszenia ? :o Przecież to ochrania lagi przy skręcie, wydaje mi się, że przy da się tylko przy wywrotce :roll:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Pierwsza premia zimowa ? Post: środa, 14 października 2009, 14:27 |
|
|
|
Sikorp - to przy wywrotce ma działać :) Zapobiega uszkodzeniu/zniesieniu odbijaczy kiery jak i uszkodzeniu zbiornika przez manetki.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |