| Autor |
Wiadomość |
|
Ola
|
Tytuł: TASHI DELEK Post: czwartek, 17 grudnia 2009, 11:48 |
|
|
|
...czyli Witam Wszystkich. Jak to ktoś mi kiedyś powiedział "taka mała a na takim dużym motorze jeździ :D ". No więc nazywam się Ola. Chyba aż taka mała nie jestem, ale za duża też nie. Na co dzień jeżdżę i podróżuję na Hondzie Africa Twin. Weekendowo staram się ujeżdżać "brudasa" - Yamaha WR 250.
Ten rok jest dla mnie pod względem motocyklowym bardzo szczęśliwy. Przez półroku udało mi się (razem z Jurkeim) powłóczyć po Azji Centralnej. Przejechaliśmy z Warszawy do Kalkuty, a po drodze wrota otowrzyły nam między innymi takie perełki jak Tybet i Bhutan. Plany próbował pokrzyrzować Iran i Turkemnistan, ale im się nie udało. Wszystkie Azjatyckie Stany przyjęły nas jak swoich, czyli jak zwykle super miło. Momentami było dość "adventure". Teraz przyszedł czas na odpracowanie przyjemności...
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Devris
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: czwartek, 17 grudnia 2009, 12:26 |
|
|
|
Witaj w naszych skromnych progach! Świetna podróż, świetna relacja. p.s. Motocykle już wróciły?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ola
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: czwartek, 17 grudnia 2009, 12:37 |
|
|
|
Wczoraj statek wpłynął do Gdyni. Odprawa jeszcze nie zrobiona, także nic nie chcę zapeszać. Jak dobrze pójdzie to we wtorek będzie po wszystkim i wtedy będzimy mogli uznać wyprawę za zakończoną :D
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Twardy
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: czwartek, 17 grudnia 2009, 20:19 |
|
Strona WWW: http://dorotaiwojciech1.blogspot.co.uk/
|
|
Strasznie milo mi poznac Cie Olu i Wasze Wyprawy przez duze W :lol: ,korzystam z Waszych doswiadczen,pozdrawiam Twardy :twisted:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Motorówka
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: piątek, 18 grudnia 2009, 13:57 |
|
|
|
Witaj cieplutko, ....wyrazy podziwu, jakby co to kufry mogę za Tobą nosić :D i nie muszę chyba pisać, że bardzo się cieszę z kolejnej amazonki na forum (jakby co to nasz kącik na samym dole) :lol: :lol: :lol: poza tym fotki plizzzzz
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Kaśka
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: piątek, 18 grudnia 2009, 14:01 |
|
|
|
Witam Cie bardzo serdecznie, a tak przy okazji, co to znaczy TASHI DELEK?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ola
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: piątek, 18 grudnia 2009, 14:31 |
|
|
Motorówka pisze: Witaj cieplutko, ....wyrazy podziwu, jakby co to kufry mogę za Tobą nosić :D i nie muszę chyba pisać, że bardzo się cieszę z kolejnej amazonki na forum (jakby co to nasz kącik na samym dole) :lol: :lol: :lol: poza tym fotki plizzzzz Pierwsze fotki już są ma wątku "Sześćmiesięcy w siodle". Dzięki za miłe powitanie. Kaśka pisze: Witam Cie bardzo serdecznie, a tak przy okazji, co to znaczy TASHI DELEK? Witam Cie bardzo serdecznie, a tak przy okazji, co to znaczy TASHI DELEK? Wszystko jest "rozszyfrowane" w pierwszym zdaniu pierwszegoposta :D To używane w Bhutanie powitanie.Znaczy tyleco "witajcie", jak też"powodzenia". Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Srebrzanka
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: sobota, 19 grudnia 2009, 00:40 |
|
|
|
Powitanie i wyrazy szacunku.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
agusia1983
|
Tytuł: Re: TASHI DELEK Post: sobota, 19 grudnia 2009, 08:19 |
|
|
|
Co tu dużo pisać, NIE-SA-MO-WI-TE!!! Aż niewiarygodne, a jednak prawdziwe. To piękne, czego dokonałaś, Podziwiam! Podziwiam!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |