| Autor |
Wiadomość |
|
mario33
|
Tytuł: Jestem zafrasowany... koniec piratów na moto ? Post: wtorek, 2 marca 2010, 16:35 |
|
|
Cytuj: TruCam to nowa broń policji w walce z drogowymi piratami. Łączy w sobie funkcje wideokamery i lasera, rejestruje wykroczenia już z odległości 1,2 km. Cytuj: TruCam jest jedynym rozwiązaniem na rynku, pozwalającym na zmierzenie prędkości najazdowej motocykla, a następnie w tym samym cyklu pomiarowym zarejestrowanie tablicy rejestracyjnej, umieszczonej z tyłu jednośladu. http://moto.onet.pl/1601497,1,trucam-no ... ml?node=23
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: Jestem zafrasowany... koniec piratów na moto ? Post: wtorek, 2 marca 2010, 16:54 |
|
|
|
Widziałem jak to działa. Szedłem (znaczy na nogach :wink: ) akurat po lekkim zakręcie, który dodatkowo był porośnięty krzakami, przede mną w odległości 100 m zobaczyłem policjanta mierzącego do mnie z dziwnego urządzenia, za mną w odległości kilkuset metrów słyszałem nadjeżdżający samochód. Po chwili policjant spokojnie odłożył urządzenie i ruszył spacerem na środek drogi żeby zatrzymać samochód. Precyzyjnie ustrzelił go na oko z 300-400 m pomiędzy krzakami i moja głową :shock:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
MiKo
|
Tytuł: Re: Jestem zafrasowany... koniec piratów na moto ? Post: wtorek, 2 marca 2010, 16:59 |
|
Strona WWW: http://f650gs.pl
|
|
wolałbym jakąś specyfikacje techniczną zobaczyć niż ten dziennikarski bełkot z którego większość faktów mi się nie klei :wink:
... w jakimś serialu było, że polem magnetycznym wpłynęli na układ elektroniczny w silniku i się motór z bandytą zatrzymał :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marcin4943
|
Tytuł: Re: Jestem zafrasowany... koniec piratów na moto ? Post: wtorek, 2 marca 2010, 18:05 |
|
|
|
..Z drugiej strony może minimalnie ukróci się debilizm na motocyklach kolesi w dresach.. i postrzeganie mnie - nas wyłącznie jako dawców. Każdy kij ma dwa końce.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
wenzel
|
Tytuł: Re: Jestem zafrasowany... koniec piratów na moto ? Post: wtorek, 2 marca 2010, 19:01 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 5 października 2009, 11:48 Posty: 179
|
MiKo pisze: ... w jakimś serialu było, że polem magnetycznym wpłynęli na układ elektroniczny w silniku i się motór z bandytą zatrzymał :lol: Układ elektroniczny fajnie się "smaży" impulsem elektromagnetycznym. W serialu to było na niby, ale w niedalekiej przyszłości urządzenia takie mogą być używane do zatrzymywania uciekających pojazdów. Do jednorazowego zatrzymania ... ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
garnek
|
Tytuł: Re: Jestem zafrasowany... koniec piratów na moto ? Post: poniedziałek, 8 marca 2010, 08:57 |
|
|
MiKo pisze: wolałbym jakąś specyfikacje techniczną zobaczyć niż ten dziennikarski bełkot z którego większość faktów mi się nie klei :wink: Tutaj jest trochę więcej informacji o zakłócaniu (z perspektywy jammera) a tutaj specyfikacja producenta. W razie pytań technicznych jestem do dyspozycji ;). Miłego czytania. Pozdrawiam, G.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |