| Autor |
Wiadomość |
|
ketiw
|
Tytuł: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: poniedziałek, 10 maja 2010, 08:50 |
|
|
|
Cześć wszystkim. Pozdrowienia z Warszawskich Bielan. Na chwilę obecną jeszcze działam w czopperyźmie :lol: (Shadow VT 750 Aero). Ale już decyzja o zmianie kategorii praktycznie zapadła - wszystko wskazuje na to, że będzie to GS 650 (niestety za niski jestem do 800 :( ), a Shadow będę żegnał.
Tutaj chciałbym się upewnić co do podjętego kierunku co do wyboru moto, a i w przyszłości może wspólnie gdzieś polatać.
Pozdrowienia dla Kuno_Neckar, który rekomendował mi to Forum i z którym znamy się od lat (Stary, dziwak nick :lol: :lol: :lol: )
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Hellriser
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: poniedziałek, 10 maja 2010, 09:02 |
|
|
|
Witam wsród zakręconych motopodróżników. A jeździłeś na moto Kuno_Neckar'a wydaje mi się że mały gs szybko Ci się znudzi.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
garbatymarcin
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: poniedziałek, 10 maja 2010, 10:42 |
|
Strona WWW: http://www.motocyklisci-dzieciom.pl
|
|
Jako ze blad braku powitania popelnilem, niniejszym staram sie go naprawic. A jako ze Szanowny Kolega wita sie z Wami z Bielan to i ja, zapewne z bloku obok, sie przywitam :)
Szkoda ze czynie to muszac sprzedac swoje malenstwo, ale turystyka w formie szosowej w garazu pozostaje.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kuno_neckar
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: poniedziałek, 10 maja 2010, 20:46 |
|
|
|
Witaj RES, Nie sądziłem, że pojawisz się tak szybko. Rozmumiem, że frendzle Ci się przejadły i nie mogę się doczekać kiedy, jak stado basiorów lub watacha wilków, grzmiąc przez pola i lasy będziemy na gs'ach pomykać.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ketiw
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: wtorek, 11 maja 2010, 16:10 |
|
|
Hellriser pisze: Witam wsród zakręconych motopodróżników. A jeździłeś na moto Kuno_Neckar'a wydaje mi się że mały gs szybko Ci się znudzi. Dzięki za powitanie. Jeździłem. Podczas jazdy - świetny, podczas manewrowania zdecydowanie za wysoki. Jeden z kolegów z tutejszego forum, twierdzi, że będąc mojego wzrostu (170) nie ma najmniejszych problemów z 800. Muszę się dowiedzieć jak to robi :lol: . Tak czy siak, dumam i się rozglądam. Jedną z opcji jest obniżenie 800 na sprężynach/amorach (siedzenie jest i tak wystarczająco niewygodne, więc nie chciałbym go ruszać). PRIORYTET NR 1 - sprzedać Shadow PRIORYTET NR 2 - coś wybrać 650 lub 800 :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kuno_neckar
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: wtorek, 11 maja 2010, 20:55 |
|
|
|
Ketiw, Podaj namiary na kolegę, co sobie ze wzrostem 1,7 z 800 daje radę. Może rzeczywiście należy iśc do niego po nauki a problemy wynikają z braku doświadczenia, siły, siły woli...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: wtorek, 11 maja 2010, 23:49 |
|
|
|
ja mam 1,70. uzywam obnizonego siedziska i nie narzekam. to zadna roznica co do wygody. a poza tym chyba nie siedziales na ktmie ;)
nie zamienilbym skoku zawiechow i kola 21' na to co ma 650gs...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fireman
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: środa, 12 maja 2010, 06:51 |
|
|
|
Witam nowego kolegę.
Co do tajników jazdy 1. Mają tak wytarte opony że srodek jest prawie płaski i łatwiej o stabilność :) 2. Dorabiane dwa małe kółeczka z boku:)
Pozdrawiam :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kuno_neckar
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: środa, 12 maja 2010, 08:27 |
|
|
|
Pytanie do Mario, potrafie sobie wyobraźić, że podczas jazdy jest wszystko super. Proszę napisz, jak dajesz radę w momentach kiedy trzeba motocykl podeprzeć nogą, a co gorsza odepchnąć się nogą (np. do tyłu, czy do przodu). Wiadomo, że takie momenty zdarzają się często. Nie ma wtedy dobrego podparcia pod stopą i nie można się skutecznie odpechnąć. Czy może coś pokręciłem?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Pozdrowienia z Warszawki (Bielany) Post: środa, 12 maja 2010, 21:50 |
|
|
|
Mam po pół stopy na ziemi po obu stronach. To dość do podparcia na światłach. Czasem mam problem (np w koleinach) ale to wtedy leciutko się zsuwam z jednej strony (prawej :mrgreen: ).
Bardzo rzadko odczuwam dyskomfort. Jak jest problem z odepchnięciem to, rzadko co prawda, po prostu schodzę z moto i podpycham nieco w korzystniuejsze położenie. Generalnie po 1150GS to i tak jest jak rower :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |