| Autor |
Wiadomość |
|
spozo
|
Tytuł: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 07:48 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Minio
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 08:10 |
|
|
|
"Amatorom jednośladów wydaje się, że są anonimowi, jeżeli na twarz naciągną kaptur i zagną tablice rejestracyjne."
Hahaha.. ktoś z was jeździ w kapturze? :-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
koziarz
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 08:27 |
|
|
Minio pisze: " Hahaha.. ktoś z was jeździ w kapturze? :-) Ja chciałem, ale nie jestem w stanie naciągnąc na kask :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 10:17 |
|
|
Minio pisze: "Amatorom jednośladów wydaje się, że są anonimowi, jeżeli na twarz naciągną kaptur i zagną tablice rejestracyjne."
Idiota policjant komentuje zachowanie idiotów (pseudo)motocyklistów - i to właśnie przez takich kretynów mamy złą monetę... 2tyg musiałem po południu wyskoczyć do 3miasta - po południu są tam takie korki, że świadome wbijanie się autem jest samobójstwem... Na 1 góra 2 biegu wymijałem sznury aut stojące na każdym możliwym wylocie. W pewnym momencie gościu z naprzeciwka zaczyna migać światłami, wymachiwać prawą pięścią i wali na kolizyjną... Dobrze, że ktoś na moim pasie się zorientował i odbił w prawo na tyle, że mogłem się schować... Sam później kręcił głową... Czy ten, który chciał mnie taranem zdjąć z moto, był zwykłym idiotą, czy miał może już jakieś niemiłe doświadczenia z podobnymi do "bohaterów" tego artykułu??
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
krzysiek
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 11:32 |
|
|
Jaqb z Kaszub pisze: W pewnym momencie gościu z naprzeciwka zaczyna migać światłami, wymachiwać prawą pięścią i wali na kolizyjną... Dobrze, że ktoś na moim pasie się zorientował i odbił w prawo na tyle, że mogłem się schować... Sam później kręcił głową... Czy ten, który chciał mnie taranem zdjąć z moto, był zwykłym idiotą, czy miał może już jakieś niemiłe doświadczenia z podobnymi do "bohaterów" tego artykułu?? Prawdę mówiąc to Ty byłeś na jego pasie , a nie on na Twoim i jeżeli jakiś oszołom uważa że zajmie cały swój pas ruchu, to niestety, to Ty szedłeś na czołówkę :wink: to tak abstrahując ... ps a kaptur to chyba przenośnia :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 11:47 |
|
|
krzysiek pisze: Prawdę mówiąc to Ty byłeś na jego pasie , a nie on na Twoim i jeżeli jakiś oszołom uważa że zajmie cały swój pas ruchu, to niestety, to Ty szedłeś na czołówkę :wink: Jechałem wówczas po podwójnej ciągłej - fakt, niezgodnie z przepisami - gdyby doszło do zderzenia, to ja byłbym już na swoim pasie, a to właśnie on byłby na podwójnej ciągłej... W całej tej sprawie chodzi mi o to, że my dla swoich potrzeb "naginamy" przepisy, a nie łamiemy je z premedytacją ryzykując życiem swoim i innych użytkowników dróg
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
krzysiek
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 12:09 |
|
|
Jaqb z Kaszub pisze: .... W całej tej sprawie chodzi mi o to, że my dla swoich potrzeb "naginamy" przepisy .... I to jest sentencja naszych zachowań, czy na moto czy w puszce, naginamy przepisy, bo czujemy się bezkarni, a jak wyjeżdżamy do Skandynawii, albo na Słowację to jedziemy w zgodzie z przepisami, gdyż nieuchronność kary i jej wysokość wpływa kojąco na nasz temperament :wink: a tak poza tym, mnie również jest daleko do poprawności na drodze :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 12:18 |
|
|
krzysiek pisze: I to jest sentencja naszych zachowań, czy na moto czy w puszce, naginamy przepisy, bo czujemy się bezkarni, a jak wyjeżdżamy do Skandynawii, albo na Słowację to jedziemy w zgodzie z przepisami, gdyż nieuchronność kary i jej wysokość wpływa kojąco na nasz temperament Jeździmy "tam" zgodnie z przepisami, ale zwróć uwagę, jak traktuje się :braci mniejszych": pieszych, rowerzystów, motocyklistów - to oni są najważniejsi - u nas odwrotnie... Tam motocyklista w korku bez problemu znajdzie miejsce, aby kontynuować swoją podróż i nikt mu drzwi otwierać przed nosem nie będzie ani spryskiwaczem studzić jego wyższości nad 4oo. krzysiek pisze: a tak poza tym, mnie również jest daleko do poprawności na drodze :wink A komu nie jest... Po prostu bądźmy ludzcy na drodze...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
krzysiek
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 12:41 |
|
|
Jaqb z Kaszub pisze: ... Po prostu bądźmy ludzcy na drodze... i tego się trzymajmy :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 16:51 |
|
|
Jaqb z Kaszub pisze: Minio pisze: "Amatorom jednośladów wydaje się, że są anonimowi, jeżeli na twarz naciągną kaptur i zagną tablice rejestracyjne."
Idiota policjant komentuje zachowanie idiotów (pseudo)motocyklistów - i to właśnie przez takich kretynów mamy złą monetę... To nie policjant jest idiotą.Papier gazety wszystko przyjmie ,ale niektóre rzeczy chętniej. "Uciekającymi motocyklistami okazali się mieszkańcy Wadowic w wieku od 21 do 28 lat. Jeden z nich miał już raz odebrane prawo jazdy za niezatrzymanie się do kontroli drogowej. Wszyscy nie mieli uprawnień do kierowania pojazdami jednośladowymi, odebrano mu więc prawa jazdy na samochód. " W ten sposób każdy pracujący na wysokości to kosmonauta ,a uprawiający grządki to górnik.Naród czyta i już szykuje się na świętą wojnę......Przecież w gazetach pisali.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Minio
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: wtorek, 6 kwietnia 2010, 18:13 |
|
|
|
taa... media nakręcają sprawy dla oglądalności... Jakiś czas temu oglądałem w tv internetowej reportaż, w który pokazywano quady i las po którym jeżdżą... Pani redaktor mówi w pewnym momencie do leśniczego "proszę zobaczyć, ten las wygląda tutaj jak poligon!!!... " Najlepsze, że znałem to miejsce doskonale, sam tam wyskakuję quadem lub na moto.. a jest to poligon w Rembertowie. Reportaż kręcony był na trasie ćwiczebnej dla czołgów :-) więc... takie naginanie faktów dla oglądalności jest i będzie powszechne...
a wracając do motocyklistów-debili w kapturach, dziwię się tylko, że nie napisali o ich dresach Adidas-a :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
u-hu
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: czwartek, 8 kwietnia 2010, 11:52 |
|
|
|
a ja mam pytanie czy to nie przesada ze za jazde motkiem bez uprawnien zabieraja prawo jazdy na samochod???? skoro jade jednosladem bez uprawnien to nie moga zabrac czegos czego NIE MA !!!! bo niedlugo dojdzie do paranoi ze za prezjscie pieszo na czerwonym swietle zabiora mi uprawnienia na obsluge dzwigu!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: czwartek, 8 kwietnia 2010, 13:37 |
|
|
u-hu pisze: a ja mam pytanie czy to nie przesada ze za jazde motkiem bez uprawnien zabieraja prawo jazdy na samochod???? skoro jade jednosladem bez uprawnien to nie moga zabrac czegos czego NIE MA !!!! bo niedlugo dojdzie do paranoi ze za prezjscie pieszo na czerwonym swietle zabiora mi uprawnienia na obsluge dzwigu! Zabiorą ci je też wtedy,gdy będziesz jechał np.pijany rowerem. Uważam,że to nie przesada tylko słuszna prewencja.Trzeba eliminować z ruchu świrów zanim kogoś zabiją,a jadąc samochodem mogą zabić więcej osób.Inna sprawa ,że jeden z nich miał już cofnięte uprawnienia a dalej jeździł....Taka u nas małomiasteczkowa rzeczywistość. :wink:
Ostatnio zmieniony czwartek, 8 kwietnia 2010, 13:58 przez Acent, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
crazyLOL
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: czwartek, 8 kwietnia 2010, 13:57 |
|
|
|
Z tą słuszną prewencją bym nie szalał. Można popość w skrajność i powiedzieć, że jeszcze skuteczniejszą prewencją będzie odbieranie prawa jazdy po wylegitymowaniu pijanego pieszego, uznając że ma skłonności do nadużywania alkoholu a więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że usiądzie za kierownicą w takim stanie.
Rower ma to do siebie, że nie jest pojazdem silnikowym a jak wiadomo wysiłek fizyczny przyspiesza "spalanie" alkoholu. Mogę się zgodzić na odbieranie uprawnień jeżeli pijany rowerzysta korzysta z jezdni lub drogi rowerowej będącej wyznaczoną częścią jezdni. Jeżeli porusza się po drodze rowerowej znajdującej się poza jezdnią lub z chodnika to zostałbym przy milicyjnej metodzie spuszczenia powietrza.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Minio
|
Tytuł: Re: Rekord punktów karnych dla motocyklistów Post: czwartek, 8 kwietnia 2010, 14:07 |
|
|
|
Co do pijanych to nie mam objekcji, ale jak przez punkty za prędkość trzeba zdawać np. trzy kategorie, to może wkurzyć... a ilość punktów do zabrania prawka można złapać w ciągu jednego dnia... i nie mówcie mi, że poruszacie się po mieście 50km/h i 90 poza miastem :twisted: Wystarczy mieć niefart i klops na całej linii :|
Ostatnio zmieniony czwartek, 8 kwietnia 2010, 14:07 przez Minio, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |