|
| Autor |
Wiadomość |
|
koziarz
|
Tytuł: problem z kołem Post: poniedziałek, 26 lipca 2010, 20:06 |
|
|
|
Mam taki problem po zmianie opon z kostki na szosówki przynajmniej nie czułem tego na kostkach, jak jadę na wprost przy prędkości 60-80 czuje na kierownicy jak podskakuje mi tak ze dwa razy potem jedzie gładko i znowu dwa razy, czy to może być krzywa felga ? bo raczej nie złe wyważenie??
Chyba się też bardzo odzwyczaiłem od szosówek bo jak wchodzę w ostry zakręt przy bardzo małej prędkości jakoś tak ciężko mi się skręca natomiast przy wyłożeniu się przy większej prędkości czuje opór na kierownicy na kostkach tak nie maiłem no chyba, że tak nie powinno być?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
wenzel
|
Tytuł: Re: problem z kołem Post: poniedziałek, 26 lipca 2010, 23:42 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 5 października 2009, 11:48 Posty: 179
|
|
Nie chrzań, tylko pakuj motocykl ;P
A tak poważnie, dopiero co zmieniłem opony i dziwnie się jeździ, ale to kwestia przyzwyczajenia. Natomiast te drgania ... stawiam na polskie drogi, albo krzywą felge, kolega też tak miał po przywaleniu w krawężnik ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Srebrzanka
|
Tytuł: Re: problem z kołem Post: wtorek, 27 lipca 2010, 22:26 |
|
|
|
Zakładam, że po zmianie na szosówki wyważyłeś koła. Bicie felgi na bok lub góra-dół zostałoby wykryte. Jeśli tak to nie znam przyczyny takiego zachowania.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |