| Autor |
Wiadomość |
|
mkor
|
Tytuł: Prośba o pomoc - lagi TT600 E - pytanie Post: poniedziałek, 17 maja 2010, 18:49 |
|
|
|
Witam
mam motor TT 600 E z upside Down i cieknie mi na lewej ladze na połączeniu dolnej rury lagi z jarzmem hamulca i ośką koła ( nie wiem jak to nazwać...)
Na rysunku widać, że te dwie części są rozłączalne a pomiędzy nimi jest jakiś oring (niebieska strzałka ) czy coś takiego..
Sęk w tym, że nie mogę tego rozkręcić, żeby się dostać do tej uszczelki , a to chyba ona jest uszkodzona - ba nawet nie wiem czy to jest rozkręcane czy jakoś inaczej osadzone..
Czy ktoś wie czy to się rozbiera i jak się do tego dobrać? Może jest lewy gwint? Może ta rura lagi nie jest jednak wkręcana? Może ktoś ma pomysł jak to uszczelnić bez rozkręcania..
Proszę o pomoc...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mkor
|
Tytuł: Re: Prośba o pomoc - lagi TT600 E - pytanie Post: środa, 19 maja 2010, 15:08 |
|
|
|
DLA POTOMNYCH - normalny gwint - mocowane na klej - trzeba porządnie podgrzać - w środku oring uszczelniający, można kupić w sklepie z hydrauliką siłową. I tyle... Aha, koszt nowych części w serwisie = ponad 1500 zł.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dudopl
|
Tytuł: Re: Prośba o pomoc - lagi TT600 E - pytanie Post: czwartek, 20 maja 2010, 21:11 |
|
Strona WWW: http://www.endurovoyager.com
|
|
Dokładnie to wsadzam do tenere xt600z :twisted: mojej babci Tereski. Powiedz jak ono się sprawuje w ciężkim terenie jak wybiera i jaki olej był oryginalnie wlany i ile. Ja wlałem 16 cm do lustra i 10w
|
|
| Na górę |
Offline |
 |