| Autor |
Wiadomość |
|
Marcysia_
|
Tytuł: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 17:32 |
|
|
|
Witam!:) jestem Martyna i na tę stronę trafiłam całkiem przypadkiem po wpisaniu w google "praca inżynierska" :) w jednym z tematów przewija się motyw pracy inżynierskiej opartej na turystycznych szlakach motorowych:) podłapałam ten temat i piszę coś podobnego, chodź niestety praca nie opiera się na jeździe motorem, niestety. w temacie postu słowo początkująca, gdyż w planach jest oczywiście zdanie kategorii A, póki co jeżdżę jako pasażer:) pytanie: jaki "motór" jest dobry na start? co polecacie? biorąc pod uwagę, że nigdy nie jeździłam nawet simsonem:D pozdrawiam, czekam na odpowiedź:)
Martyna
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 17:43 |
|
|
|
Może honda CBR125? Możesz też próbować jak forumowy EX1 od razu na KTMa 990ADV ;) Witam n forum i miłego czytania.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
KubaS
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 17:48 |
|
|
|
Ja zacząłem od Hondy CB500. Polecam ten motocykl na początek.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
arecki37
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 17:54 |
|
|
|
Witaj witaj, na początek dobry jest Suzi GS500 + uprawnienia kat A :wink: No ale zależy ile masz wzrostu i czy leżą Ci szosowe motocykle ...
Ostatnio zmieniony wtorek, 4 maja 2010, 17:56 przez arecki37, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 17:56 |
|
|
|
Mojej kobiety droga motocyklowa wyglądała tak: - Wszelkiej maści 'ruski' iże składaki - Honda Varadero 125 - Honda NTV 600 - Suzuki bandit 600 - KTM 950 ADV A najważniejsze byś sama próbowała i wybrała co najbardziej Ci podejdzie. Może wielkie i brzydkie motocykle to nie twoja brożka? Przekonasz się jak sama zaczniesz jeździć, co najlepiej Ci leży i Cię kręci.
Pozdrawiam, JM
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Marcysia_
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 18:32 |
|
|
|
dzięki za szybką odpowiedź:) mam w zasięgu Kawasaki ER-5, bo obecnie mój chłopak na nim zaczyna. ja to w ogóle jestem zakochana w harleyach:D na pewno skorzystam z Waszych rad, myślę, że jakaś 250 będzie najbliższa, no i raczej coś w stronę turystyków na KTMy się nie porywam:D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ruda_
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 20:14 |
|
Strona WWW: http://bikepics.com/members/ruda250/
|
|
a rozważałaś Hondę NX 250? dla niezbyt wysokiej dziewczyny jest wprost idealna :D po zrobieniu prawka na taki właśnie motocykl wsiadłam i mam z niego mega frajdę :) zarówno w terenie jak i w trasie. polecam! 8)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
krzysiek
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 20:19 |
|
|
|
powitał Cię serdecznie, a na pierwsze moto coś do otrzaskania tzn do 250, a później hulaj dusza :P
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 21:00 |
|
|
|
hartleje są bee. Ciągle się psują, a na leśnych drogach bez przerwy zawieszają na korzeniach. Ciężko też do nich dostać alu płytę pod silnik ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
michur
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 22:00 |
|
Strona WWW: http://www.kapitanmisfit.ownlog.com
|
|
Jedynie sluszny wybor to honda xr 250.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ruda_
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 22:35 |
|
|
|
XRki są wysokie, nawet 250... sama się do nich przymierzałam i przy moich 168 cm wzrostu nie dosięgałam nogami do ziemi, a to może być dosyć problematyczne dla początkującego motocyklisty :roll:
a w małym Dominatorze są mniejsze kółka i nie ma tego problemu :twisted:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
michur
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: wtorek, 4 maja 2010, 22:50 |
|
Strona WWW: http://www.kapitanmisfit.ownlog.com
|
|
Moja dziweczyna jest podobnego wzrostu jak Ty. I ma xr 250...jest idealna (xr...) Jest jeszcze ttr w wersji raid . Ale sa stare ibrak egzemplarzy w ok stanie.
xr 250 to najlepszy moto dla Panny. Lekki,niski,fajny...i enduro!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Marcysia_
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: środa, 5 maja 2010, 12:27 |
|
|
|
zależy mi na tym aby moto było wygodne, bo po przejeżdżeniu 4 dni na majówce mam dosyć:D widzę, że większość z Was proponuje coś w formacie 250, czyli na więcej mam się nie porywać? mam mniej więcej 170 cm wzrostu i jednak chciałabym dostawać nogami do ziemi:D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: środa, 5 maja 2010, 12:30 |
|
|
johnmichael pisze: hartleje są bee. Ciągle się psują, Nie psują się, awaryjność mniejsza niż w BMW...............
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ruda_
|
Tytuł: Re: początkująca motórzystka:) Post: środa, 5 maja 2010, 16:35 |
|
|
Marcysia_ pisze: zależy mi na tym aby moto było wygodne, bo po przejeżdżeniu 4 dni na majówce mam dosyć:D widzę, że większość z Was proponuje coś w formacie 250, czyli na więcej mam się nie porywać? mam mniej więcej 170 cm wzrostu i jednak chciałabym dostawać nogami do ziemi:D jeśli chodzi o komfort przy dłuższej jeździe to XRka się nie nada i tu chyba nikt nie zaprzeczy ;> siedzi się na niej niemalże jak na desce i po 50 km dupa odpada. w NXie jest trochę bardziej miękko i fajnie wybiera wszystkie nierówności, ale na długodystansowych odcinkach też niestety szału nie ma... aha, weź też pod uwagę to, że jak się jeździ samemu to jest o wiele wygodniej niż w roli pasażera :) co do pojemności - 250 to tak w sam raz na początek, będziesz mogła spokojnie szlifować technikę jazdy i się świetnie bawić, zamiast walczyć z motocyklem o to kto ma prowadzić - Ty czy on ;) w każdym razie prawda jest taka, że najlepiej będzie jeśli wszystko przetestujesz na własnej skórze - jak już zrobisz prawko to na najbliższym zlocie pouśmiechaj się do ludzi żeby dali ci się przysiąść albo przejechać wkoło komina :) bo co z tego, że my tu będziemy sypać złotymi radami na temat XRek, NXów i innych endurowych wehikułów, jak Ty wsiądziesz sobie np. na małą Ninję albo Virago i stwierdzisz, że to jest właśnie to :D to pisałam ja, Ruda 8)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |