| Autor |
Wiadomość |
|
trollesny
|
Tytuł: heidenau K60 scout czy metzeler enduro 3 sahara? Post: środa, 1 września 2010, 18:24 |
|
|
|
Witam. Mam pytanie. W nadchodzącym sezonie chciałbym zmienić oponki w moim 650 gs. Obecnie jeżdżę na Scorpion MT 90 S/T, bo z takimi oponami kupiłem motocykl ale one w ogóle nie nadają w jakikolwiek teren. Kilka razy wybrałem się do lasu to myślałem, że będę motocykl na plecach wynosił. Więc jeśli możecie to pomóżcie mi wybrać heidenau K60 scout czy metzeler enduro 3 sahara? Czy może jeszcze coś innego? Chciałbym jednak coś w miarę stabilnego na asfalcie. W następnym sezonie może uda mi się wybrać do Rumunii, dopiero rozpoczynam przygodę z motocyklem więc proszę o poradę. Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Ostatnio zmieniony czwartek, 2 września 2010, 11:02 przez trollesny, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
gw
|
Tytuł: Re: heidenau K60 scout czy metzeler enduro 3 sahara? Post: środa, 1 września 2010, 21:22 |
|
|
|
a też jestem początkującym enduro riderem i myślę, że Sahara to dobra opona. Na asfalcie spokojnie daje radę. Przelotowo 130-140 kmph można lecieć bez żadnego problemu. Na suchym stabilne prowadzenie (na mokrym nie jeździłem). W terenie jak na moje umiejętności OK tzn. szutry, żwirowe drogi super, na piachu (piaszczysta droga leśna) i w błocie (błotnisty z kałużami dukt leśny) też się da przejechać choć łatwo nie jest. Ogólnie to zaczej opona zosowo terenowa niż na odwrót. Gdzieś przeczytałem opinię, że to dobra opona do niczego i myślę, że choć to sarkastyczy opis to chyba oddaje ideę sprawy. Jeśli szukasz czegoś bardziej off-roadowego to skieruj sie w kierunku TKC80. Wszyscy ją chwalą a na asfalcie też daje radę.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
trollesny
|
Tytuł: Re: heidenau K60 scout czy metzeler enduro 3 sahara? Post: czwartek, 2 września 2010, 11:00 |
|
|
|
Dzięki gw :) A co myślicie o tych nowych heidenau? Bo podobno coś było nie tak z tymi oponami i wycofali je na chwile z produkcji, teraz wróciły pod nazwą k60 scout. Nie wiem czy to prawda, gdzieś w internecie czytałem coś takiego. Jeżdżę na razie jakieś 30% w terenie (kiedy jest sucho bo nie da sie w górach jeździć na tych oponach które mam po błocie) i 70% po asfalcie. Chciałbym częściej ruszyć w teren ale w górach muszę mieć lepsze opony:/ Robię też dłuższe trasy po asfalcie ale myslę że te metzelery byłyby ok.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: heidenau K60 scout czy metzeler enduro 3 sahara? Post: czwartek, 2 września 2010, 12:00 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |