| Autor |
Wiadomość |
|
UkaK
|
Tytuł: gs 800 z ogłoszenia Post: poniedziałek, 4 października 2010, 11:48 |
|
|
witam Jeśli w złym dziale zamieszczam posta przepraszam i proszę przenieść. Interesuje mnie gs 800 z tego ogłoszenia: http://otomoto.pl/bmw-f-f800gs-f-800-gs ... 49600.htmlCzy ktoś go oglądał? W obecnej chwili nie mam z kim jechać by go zobaczyć a sam słabo się znam (mechanika =czarna magia). Jak ktoś były by wstanie podjechać ocenić rzeczywisty stan i ile trzeba dołożyć na naprawę byłbym wdzięczny.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
koziarz
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: poniedziałek, 4 października 2010, 12:27 |
|
|
|
hmmmm dziwne po szlifie i nie ma noska z przodu ??
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
michalbtl
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: poniedziałek, 4 października 2010, 17:06 |
|
|
|
Tego konkretnego motocykla nie znam, ale miałem kontakt z tym sprzedawcą. Kolega w mojej asyście zakupił u nich KTM LC4. To było już spory czas temu. Motocykl miał mieć uszkodzone łożysko. No i miał, bo to udało się sprawdzić. Ale po wymianie łożyska w silniku (dokładnie pod koszem sprzęgłowym) okazało się, że cały silnik jest do remontu. O czym oczywiście sprzedający nie powiedział. Ogólnie z tego, co tam zastałem to gościu ściąga straszne szroty. Przynajmniej kiedyś tak było. Osobiście nie kupiłbym u niego motocykla.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: poniedziałek, 4 października 2010, 17:27 |
|
|
|
Ja nie znam sprzedawcy. Ale po zdjęciach widać: -brak noska -brak lewego lusterka- -brak prawego podnóżka pasażera -brak obu endbarów -brak lewej gumki na podnóżku kierowcy -inne (niestandartowe) rury na zadupku
W ogłoszeniu stoi, że motocykl ma 115KM...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
UkaK
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: wtorek, 5 października 2010, 09:00 |
|
|
|
Bardzo dziękuje za uwagi dzięki nim trochę ochłonąłem :) i to na tyle że chyba daruje sobie ten konkretny motocykl
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
akcent
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: wtorek, 5 października 2010, 20:48 |
|
Strona WWW: http://www.akcent.pl
|
|
Szukając innego GS800 pamiętaj, że dostaniesz to za co ( ile ) zapłacisz. Za 5,8tyś euro nigdy nie widziałem takiego GS-a, a trzeba by odjąć koszty sprowadzenia i zysk, W Niemczech ofert sprzedaży jak na lekarstwo, a koledzy w kraju wybrzydzają jeszcze by tani był :-). Jeśli nie znasz sie na mechanice to popatrz jakie są średnie ceny w Niemczech, szukaj takiej maszyny i ciesz się gdy na miejscu sprzedawca upuści kilka stówek. Niestety F800GS to nadal rynek sprzedawców, a nie przebierających w ofertach nabywców.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: wtorek, 5 października 2010, 21:14 |
|
|
akcent pisze: Niestety F800GS to nadal rynek sprzedawców, a nie przebierających w ofertach nabywców. Jak kupowałem mojego to myślełem, że bedzie to hit i przejmie pałeczkę flagowego sprzętu adv BMW. Tak się jednak nie stało, co w sumie mnie cieszy bo nie lubię gdy takim samym moto jeździ kupa luda. Znika wtedy cała wyjątkowość zabawki. Podobnie jest przecież z dakarkiem, który jest żadki, a przez co prze zemnie lubiany :) Stąd bierze się rynek bardziej 'bullish'.(Czy mi się pokręciło?)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Pretor
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: wtorek, 5 października 2010, 21:16 |
|
Strona WWW: http://www.motochallenge.pl
Yahoo Messenger: SKYPE pretor_72
|
|
UkaK jak chcesz to Ci "wypożyczę" mechanika i będziesz mógł z nim podjechać i zobaczyć motka. To w sumie pod Warszawą.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dudopl
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: wtorek, 5 października 2010, 21:25 |
|
Strona WWW: http://www.endurovoyager.com
|
Pretor pisze: UkaK jak chcesz to Ci "wypożyczę" mechanika i będziesz mógł z nim podjechać i zobaczyć motka. To w sumie pod Warszawą. Chyba dobry układ, ja bym skorzystał. A moto jak to moto używane po zdjęciach bym niczego nie określał. Trzeba obejrzeć.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
UkaK
|
Tytuł: Re: gs 800 z ogłoszenia Post: wtorek, 5 października 2010, 22:16 |
|
|
akcent pisze: Szukając innego GS800 pamiętaj, że dostaniesz to za co ( ile ) zapłacisz. Za 5,8tyś euro nigdy nie widziałem takiego GS-a, a trzeba by odjąć koszty sprowadzenia i zysk, . Właśnie i to brałem pod uwagę. Widziałem motocykl w gorszym stanie i był w podobnej cenie :( dlatego obawiam się że tak ładnie to on tylko na zdjęciu wygląda z dopiskiem po małym szlifie :). Zdaje sobie sprawę że ten model tani nie jest i za dobry egzemplasz trzeba "dobrze zapłacić" :) Najbardziej jednak przemawia do mnie wypowiedź michalbtl " michalbtl pisze: Ogólnie z tego, co tam zastałem to gościu ściąga straszne szroty. Przynajmniej kiedyś tak było. Osobiście nie kupiłbym u niego motocykla. choć podobno ludzie się zmieniają :) Pretor pisze: UkaK jak chcesz to Ci "wypożyczę" mechanika i będziesz mógł z nim podjechać i zobaczyć motka. To w sumie pod Warszawą. Dziękuje za propozycje Pretor. Mam jeszcze jeden motorek na oku. Jak z niego nic nie wyjdzie to się odezwę jeśli nadal "wypożyczenie " mechanika i ogłoszenie będzie aktualne :). Jeszcze raz wielkie dzięki Panowie :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |