| Autor |
Wiadomość |
|
sajmooon
|
Tytuł: Witajcie! Post: czwartek, 28 października 2010, 15:06 |
|
|
|
Witam zacne grono ADV-owców!
Na imię mam Szymon i jestem ze Szczecina. Chociaż moja przygoda z dwoma kółkami trwa już parę latek (jakieś 18), to własny "dorosły" motocykl ujeżdżam od dwóch sezonów. Jest to Transalp 650. Wcześniej były różnorakie bzyczki i sprzęty rodem z PRL-u. Z trampka jestem bardzo zadowolony, ale coraz bardziej dochodzę do wniosku, że przydałby się na stanie jeszcze jakiś mały, wściekły motorek - taki sprzęcik do gnurania w lesie :D . Ale póki co, to sfera planów.. A planów i marzeń jest dużo, bo przecież cały świat czeka na to, by go zwiedzić :) .
Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia na trasie lub zlocie!!! sajmooon
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
k_fidler
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: czwartek, 28 października 2010, 20:53 |
|
|
|
A ja Ci mówie, gnaj na bezdroża i to szybko. Też jestem nowy, ale nie poznałem lepszej rozrywki. Pozdro i do zobaczenia przy okazji
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sajmooon
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: czwartek, 28 października 2010, 21:24 |
|
|
|
Oczywiście zgadzam się z Tobą, że jazda poza czarnym jest o niebo przyjemniejsza. Jakieś szuterki i w miarę twarde dróżki przez las nie raz pokonywałem, ale głębiej póki co się nie zapuszczałem, bo dopiero ubieram trampka w gmole, stelaże itd. Nie chciałbym, żeby pierwszy kontakt z Matką Ziemią był rujnujący dla domowego budżetu, a podczas nauki owy kontakt jest raczej nieunikniony. No i te pierwsze rysy jakoś tak bardziej bolą... A kolejnych już się nie liczy :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
robertu
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 3 listopada 2010, 20:12 |
|
|
|
Oj nie liczy, nie liczy... No chyba że kierunkowskaz dynda jakoś tak szpetnie :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 3 listopada 2010, 20:58 |
|
|
|
Witaj Szymon
miło powitać kolejnego Szczeciniaka.
Ja jestem wyznawcą tej teorii, że tzw. ciężkie enduro to mega uniwersalne motcykle. dlatego szkoda kasy na wścieklaka. :) trzeba brać co się ma i tym gonić w krzaki. :D
jeżeli będziesz chcial polatać po okolicy - daj znać :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Fresh
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 3 listopada 2010, 21:37 |
|
|
ex1 pisze: Witaj Szymon
miło powitać kolejnego Szczeciniaka.
Ja jestem wyznawcą tej teorii, że tzw. ciężkie enduro to mega uniwersalne motcykle. dlatego szkoda kasy na wścieklaka. :) trzeba brać co się ma i tym gonić w krzaki. :D
jeżeli będziesz chcial polatać po okolicy - daj znać :) :P tez prowda
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 3 listopada 2010, 21:49 |
|
|
|
szczecin coraz mocniejszy w enduraki..trzeba by jakies jazdy zrobić :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sajmooon
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 3 listopada 2010, 23:27 |
|
|
|
Dzięki za powitanie :) Szczecin powolutku się odbija, ale chyba i tak jeszcze nam trochę brakuje do bardziej "zaendurzonych" rejonów kraju... Co do wspólnej polatanki, to jestem jak najbardziej za, tyle że przyjdzie mi na to trochę poczekać, bo rękawice odwiesiłem już na kołek i wymontowałem aku. Trochę już się wymarzłem w życiu, więc teraz się nie napinam i uznałem sezonowość naszego hobby (przynajmniej w tej szerokości geograficznej). Ale wiosna tuż tuż :D Z pewnością będziemy w kontakcie. Pozdrawiam!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 3 listopada 2010, 23:34 |
|
|
|
uuuu Panie .. toż to grzech.. :)
15 stopni za oknem, słonko a Ty masz rękawice na kołku
nie ladnie ..:)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sajmooon
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 3 listopada 2010, 23:58 |
|
|
|
W mojej dzielnicy na peryferiach miasta jest "tylko" 10 :D Z drugiej strony patrząc na temat wiem, że w lesie, gdzie trzeba się na maszynie ruszać i walczyć z atrakcjami terenu można się nieźle zgrzać. Poza tym i prędkości są mniejsze niż na czarnym.. No cóż... Jak będę "dużym" ADV-owcem, to pewnie o tej porze roku będę dopiero szukał opon zimowych. Muszę do tego "dorosnąć" :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Chris
|
Tytuł: Re: Witajcie! Post: środa, 8 grudnia 2010, 19:52 |
|
Strona WWW: http://www.youtube.com/user/ChrisDeBoar
|
|
Też jestem zdania, że pojazdy typu Transiol są najbardziej uniwersalne i można krzaczory nimi przeczochrać, jak i jechać henhen asfaltem. A Trans650 uważam za najlepszy z 3ech jego wersji. Oczywiście gmole, stelaże, centralka, wysoka szyba i inne ulepszacze wielce wskazane. Oczywiście warto poćwiczyć przysiady i martwy ciąg przed wjazdem w teren coby se plecków nie uszkodzić podczas z-gleby-wstawania. :| Hejka znad morza !
|
|
| Na górę |
Offline |
 |