| Autor |
Wiadomość |
|
fireman
|
Tytuł: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 18:00 |
|
|
|
Nie wiem czy wypada założyć taki wątek na forum podróżniczym i tu prośba o ocenę mojego pomysłu !! Od pewnego czasu zastanawiałem się nad założeniem tematu w którym forumowicze mogli by hmm zareklamować swoje usługi, polecić, coś "sprzedać" a inni mogli by z takiej usługi, skorzystać z jakimś tam rabatem forumowym :), taka "pomoc sąsiedzka". Co Wy na to ??
P.S. Czy taki temat jest zgodny z regulaminem forum, czy nie narusza zasady "8. Nie umieszczamy tematów nie związanych z tematyką forum lub naruszających normy społeczne"
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
berserkers
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 18:32 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SituGS
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 18:58 |
|
Strona WWW: http://www.jean.paul.pl
|
|
Taaaa, uważaj bo przejdzie..... zebys sie nie zdziwił.
Wielu z forumowiczów swiadczy usługi z branzy motocyklowej, i zaraz zaczną tu wrzucać swoje oferty napraw motocykli albo przygotowania do podróży i wchodzą w konkurę sponsorowi forum.
Skonkretyzuj co to mają byc za usługi... jezeli koszenie trawników i wyprowadzanie psób to moze jakos jeszcze ujdzie :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jankes
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 19:29 |
|
|
|
:lol: :lol: :lol: ...no ja mogę wyleczyć krowę :lol: :lol: :lol: :lol: ze zniżką oczywiście :lol: :lol: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fireman
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 19:31 |
|
|
|
No właśnie o takie coś mi chodzi :). Jak będę miał chorą krowę to wiem gdzie jechać :).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SituGS
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 19:39 |
|
|
|
Niech sie admin wypowie na ten temat... Co będzie jak napisze: "Wykonam gmole do GSa 2razy taniej niz dostepne w handlu" albo "zrobie kuferki z mocowaniem tansze i lepsze niz Nomada Pro" - przejdzie takie cos?
Ja bym raczej takich usług wypatrywał anizeli leczenie krów :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Przemek_XL
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 21:45 |
|
|
|
najwyżej zejdziemy do podziemia i stworzymy odpowiedni slang np. "wyleczyć krowę" oznaczać będzie naprawę BMW gesea :wink: proszę o kolejne propozycje do słowniczka pojęć zamiennych
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
independent
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: wtorek, 28 grudnia 2010, 22:58 |
|
|
|
fireman a ty bedziesz gasił za poł ceny?? :D
wg mnie pomysł wart pochylenia się nad zasadami takiej autopromocji
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dudopl
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: środa, 29 grudnia 2010, 08:27 |
|
Strona WWW: http://www.endurovoyager.com
|
|
Skoro już poszło, to może "dojenie krowy" - wymiana oleju w GS :) A "wytresuje boxera" - regulacje zaworów . :mrgreen: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fireman
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: środa, 29 grudnia 2010, 09:14 |
|
|
|
A podkuwanie (koni) i czyszczenie kopyt to wymiana opon :p. Można dodać jeszcze parę usług ale nie o to mi chodziło :). Moim celem raczej jest stworzenie takiej małej nieoficjalnej i nie zobowiązującej nikogo do niczego "bazy danych".
Czy będę gasił za połowę :), nie :). Na służbie zawszę daje z siebie 100%. Mam jeszcze skromną działalność zajmującą się wyposażaniem nowych obiektów w sprzęt p.poż (gaśnice,oznakowanie itp) oraz zimowe prace sezonowe na dachach, odśnieżanie.
Liczę na kolejne poważne wpisy :)
P.S. Jankes, nie zdziw się jak teraz ktoś przyjedzie do Ciebie z "krową" :) na wymianę oleju lub inne czynności :).
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SituGS
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: środa, 29 grudnia 2010, 09:32 |
|
|
|
Ja jestem osobiscie przeciwny reklamie swojego biznesu na tym forum. No chyba ze te usługi byłyby darmowe - to tak, w ramach kolezenskiej pomocy. Np ktoś z kolegów ma warsztat i jest gotowy po godzinach cos komuś pomóc - to by było dziwak. Albo ktos doswiadczony pomoze w przygotowaniu motocykla do podróży, pokaze jak naprawiać kapcia....
A jezeli ma to przyciągnąć potencjalnych klientów i w gre wchodzi zarabianie kasy - jestem na NIE.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
MaG
|
Tytuł: Re: Forumowa współpraca :) Post: środa, 29 grudnia 2010, 10:42 |
|
|
|
Wydaje mi się, że od dawna jest tu dział komercyjny płatny i to jest miejsce na reklamowanie swojego biznesu - czy to "leczenia krowy" czy w prost regulacji zaworów w GS-ie. Bo czym to się różni od nowego sklepu internetowego z motociuchami czy komisu motocykowego?
Taki osobny dział "współpraca" czy raczej "chętnie pomogę" miałby sens na zasadach jak napisał powyżej pawelsitek - jeżeli ktoś chce dla innego forumowicza zrobić coś za darmo to czemu tego nie propagować. Z tym, że na setki postów bym w takim dziale nie liczył...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |