Dzisiaj jest wtorek, 1 września 2026, 21:37

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wyprawa roku 2011. Motovoyager i Interia zapraszają...
Honorowy bajkopisarz

Magazyn Motovoyager i serwis motoryzacja.interia.pl ogłaszają konkurs na Wyprawę Roku 2011. Jego celem jest wyłonienie najciekawszych projektów wypraw motocyklowych - najlepsza otrzyma wsparcie obu redakcji.
Do 15 lutego czekamy na wasze "pomysły". Jury wybierze spośród nich 10 najciekawszych, one staną do rywalizacji o finał. O tym kto wygra zadecydują internauci. Obie redakcje zapewniają nie tylko patronat medialny, zwycięski pomysł otrzyma również wsparcie materialne i rzeczowe. O szczegółach poinformujemy wkrótce...
Warunek jest tylko jeden: wyprawa musi się odbyć między 1 maja a 31 października 2011 roku.
Gdzie się zgłosić?
http://motoryzacja.interia.pl/motocykle ... 76656,3017
Pozdrawiam

Krzysztof Samborski
Magazyn Motovoyager

PS Z przyjemnością zapraszam przedstawiciela waszego forum do udziału w jury.

Tytuł: Re: Wyprawa roku 2011. Motovoyager i Interia zapraszają...
Site Admin

Strona WWW: http://www.holan.pl
chyba wprowadzimy forumowe zasady Savoir-vivre'u

Zadomowiony na dobre

A może zamiast skakać sobie do gardeł, nawiążecie jakąś odpowiednią współpracę. W końcu Forum i Motovoyager to dokładnie ta sama tematyka.
Może Na forum założyć specjalny dział Motovoyager, a na łamach gazety jakąś specjalną rubryczkę do advrider.pl?
Dobry pomysł?

Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
Ja tez mysle ze zamiast skakac sobie do gardel
To poprostu nalezy przestrzegac zasady i prawa
I miec do tego szacunek ...

Site Admin

chodzi mi o cos innego, co innego jak ktos sie przyznaje, ze robi w biznesie
a co innego jezeli ktos uzywa auto-kryptoreklamy, bo wiadomo, ze Sambor to czlowiek oddany sercem innemu forum a tu pokazuje sie przewaznie jak ma sprawe do zalatwienie (prywatna) choc pod szlachetnym szyldem:
1. ostatnie wpisy zwiazane z jego nowa praca z Motovoyager'ze (oplacana)
2. przedostatnie wpisy zwiazane z kalendarzami (zysk)
3. i piekna fotorelacja ze Wschoddu co w swietle powyzszych punktow tez jest kryptoreklama firmy organizujacej komercyjne wyjazdy (wlasna dzialalnosc)
i tu mi powstal maly dysonans dlatego wspomnialem o Savoir-vivre - to nie skakanie do gardel, tylko zwrocenie uwagi, ze skoro juz to moze w innej kolejnosci: co moze dasz jezeli chcez brac...

Zadomowiony na dobre

Tomek ja bym nie przesadzał. Wręcz powinniśmy się cieszyć, że takie informacje do nas docierają, że ktoś zaprasza nas do konkursu, bo w innym przypadku by nas takie informacje ominęły.

Podobnie jest z wątkiem z ankietą. Także powinniśmy się cieszyć, ze poprzez nasze opnie mamy pośredni wpływ na formę/treść tegoż czasopisma.

Lepiej wyluzować, dać Samborowi szanse i zawiązać współprace Motovoyager - ADVRider, a zapewne niejedna wzmianka na łamach powstanie, np jakaś relacja z naszego zlotu ADV etc

Honorowy bajkopisarz

AdvHP2rider pisze:
chodzi mi o cos innego, co innego jak ktos sie przyznaje, ze robi w biznesie
a co innego jezeli ktos uzywa auto-kryptoreklamy, bo wiadomo, ze Sambor to czlowiek oddany sercem innemu forum a tu pokazuje sie przewaznie jak ma sprawe do zalatwienie (prywatna) choc pod szlachetnym szyldem:
1. ostatnie wpisy zwiazane z jego nowa praca z Motovoyager'ze (oplacana)
2. przedostatnie wpisy zwiazane z kalendarzami (zysk)
3. i piekna fotorelacja ze Wschoddu co w swietle powyzszych punktow tez jest kryptoreklama firmy organizujacej komercyjne wyjazdy (wlasna dzialalnosc)
i tu mi powstal maly dysonans dlatego wspomnialem o Savoir-vivre - to nie skakanie do gardel, tylko zwrocenie uwagi, ze skoro juz to moze w innej kolejnosci: co moze dasz jezeli chcez brac...

Pewnie masz troche racji. Ale tylko trochę. Petam sie po tym forum dostatecznie długo i wiesz ze nie jestem gówniarzem. Na pewno łatwiej się o takich sprawach rozmawia na priv niż na forum. Ja z tym nie mam problemów, ale tak właśnie rozumiałbym savoir-vivre. Pamiętasz jak Cie mieszano z błotem na afrykańskim forum to nie tylko byłem osoba tonizującą dyskusję, ale wręcz do Ciebie napisałem priva w tej sprawie zachęcając do zabrania głosu. Uważam się za osobę koncyliacyjną, z która łatwo się dogadać.
To prawda, że ostatni wpis dotyczący ankiety był związany z moją pracą. To oczywiste dla wszystkich. Z kalendarzami już się jednak nie zgodzę. To tradycyjnie próba minimalizacji strat. Chyba raz się na tych kalendarzach pojawił nieduży zysk. Robię to bo lubię.
A co do fotorelacji ze wschodu: to było chyba w 2009 roku. Zwrócono mi uwagę na podpis i go wyrzuciłem. Naprawdę nie na tym forum szukam klientów którzy płaca 3500 euro by pojechać ze mną.
Chcę Ci pokazać, że mamy wspólnych odbiorców. I wcale nie jesteśmy konkurencją, choć akcent uważa inaczej. Ale akcent często uważa inaczej ;)
Ja bardzo wiele rzeczy w życiu robię bezinteresownie więc pewnie nie przyszło mi do głowy, że coś trzeba dawać jak się korzysta z forum. Powiedz co chcesz w zamian za to, że czasem zapytam tu o pismo, czy poinformuję o tym, że ukazał się numer i co jest w środku.
Jest zima nie ma gdzie jeździć, ja jestem od niedawna szefem więc sprawdzam pomysły, które działają a które nie.
Mam nadzieję że się nie obrazisz o tego posta, który zamieszczam na forum ogólnym. Napisałbym na priva, ale nie chciałbym by użytkownicy advrider pomyśleli, że lekceważę twoją opinię.
Zwróć też uwagę, że do owego jury zaprosiłem tylko gościa z tego forum i z afrykańskiego. To chyba dowód, że szanuję nasze forum (w sensie advrider).
Będzie mi również bardzo miło jeśli Twoja firma włączy się w organizację tego konkursu. Ja nie mam nic przeciwko temu byś był jako advrider.pl współorganizatorem i dorzucił np kufry czy stelaże do puli, którą zgromadzimy dla zwycięzcy.

pozdrawiam i zapraszam na piwo w Krakowie lub wpraszam się we Wrocławiu.

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://malachowski-studio.pl
Myślę, że współpraca MV i forum wyjdzie obu stronom na dobre. Jakoś nie odebrałem Samborowych wątków jako działanie komercyjne, a żałuję, że relacji "Maroko z łapanki" nie ma na naszym forum.

Site Admin

Sambor, zeby było jasne:
ja to Holan
Holan to nie forum
forum to ludzie, ktorzy je tworza (w tym i ja)
Holan jest sponsorem forum i wlascicielem (finansowym) z czego czerpie tez korzysci w postaci reklam (krtotko mowiac za nie placi utrzymujac forum) ale to forumowicze nadaja tresc i zycie temu forum
a tak sie przyjelo, ze jezeli ktos (firmy, ludzie z branzy) czerpie korzysci (z reklam, autoreklam, kryptoreklam itd) to się dzieli
jezeli taki podzial forumowiczom pasuje jaki proponiujesz to nie mam nic wiecej do dodania
jak wspomniales gdy bylem obecny banerowo na forum afrikanerow to forumowicze mieli z tego korzysci w postaci rabatow,a w przypadku zbiorowych zakupow duzych rabatow
wiec analogicznie chcialem cos ugrac dla naszych forumowiczow
i myslalem ze od tego zaczniesz (bo jakby nie by lo to MV to komercyjne pismo) a czy w formie ogolnej czy przez PW to juz od Ciebie zalezalo

Honorowy bajkopisarz

AdvHP2rider pisze:
jezeli taki podzial forumowiczom pasuje jaki proponiujesz to nie mam nic wiecej do dodania
jak wspomniales gdy bylem obecny banerowo na forum afrikanerow to forumowicze mieli z tego korzysci w postaci rabatow,a w przypadku zbiorowych zakupow duzych rabatow
wiec analogicznie chcialem cos ugrac dla naszych forumowiczow
i myslalem ze od tego zaczniesz

Hej, to Twoje forum i nie będę Ci w żaden sposób dzielił użytkowników. Jedyny rozsądny podział, który zaproponowałem na forum to podział relacji na kontynenty (ale i tak uważam że zrobione jest to źle).
Ci nasi forumowicze są dla mnie ważni bo stanowią grupę docelową. Najlepsze co mogę im dać to fajna gazeta i nie kryję, że mam zamiar to zrobić. Nie bardzo wiem co mogę dać więcej użytkownikom. Jeśli myślisz o zniżce na reklamy dla forumowiczów to załatwione ;)

Na pewno jednak łatwo dostrzegam możliwość współpracy, powiedzmy biznesowej, między Holanem i MV. Ale o tym to już chyba faktycznie pogadamy w cztery oczy.

Pozdrawiam i obiecuję już nie śmiecić bez porozumienia. Nie przypisuj mi proszę złych intencji, mam je dobre i powiedzenie o wybrukowanym piekle się mnie nie tyczy.
Spełnienia motomarzeń w 2011!

Zadomowiony

Z mojego doświadczenia , pieniądze to nie wszystko , dawaj dużo nie oczekuj wiele a pieniądz sam przyjdzie do ciebie . Nie dziś to za 10 lat , jeśli dziś masz tylko na chleb to podziel się nim nawet jeśli ma ci zostać polowa .To moja zasada i nigdy jeszcze nie przejechałem się na tym.

Jeśli czujesz ze ktoś chce się wykorzystać to spróbuj znaleźć pozytywne strony tej wg. ciebie sytuacji .

Nie obraz się ale jest to jedno z nielicznych forów ,na którym gdzieś w tle dźwięczy moneta i kwasy o układy. Jeśli prawdziwy podróżnik to wychwyci nie będzie tu zaglądał na luzie i nie będzie wierzył w opinie które mogą zawierać w sobie komercje.

Masz kasę i nie zależny ci na zarabianiu za wszelka cenę zrobisz dobry portal , gonisz za kasa za wszelka cenę nici z interesu.

Site Admin

ad.Sambor "podzial forumowiczom pasuje" to nie znaczy podział forumowiczów,
a myslalem o chociazby malym rabacie przy pronumeracie czasopisma
lub dobre wynagradzanie dla dawcow fotorelacji itd itp
na forum pisze jako forumowicz, tematy biznesowe zalatwiam poza ;)
mam nadzieje, ze teraz czytelniej odpowiedzialem
nie mam zadnego interesu na drodze MV a czytelnik (forumowicz), zeby bylo jasne

ad.Jacek
jezeli forum sie nie utrzymuje samo (u nas to nie przeszlo) to niestety ktos to musi robic
i powiem tylko tyle , ze chetnie to robie i nie ma dla forumowiczow tego napiecia o ktorym piszesz,
taki uklad juz dawno zostal zaakceptowany za ogolnym przyzwoleniem,
swiadcza o tym: ciagle rosnaca liczba forumowiczow i powroty ;)

Poeta forumowy

Hawk

Czytuje i pisuje na tutejszym forum i czarnuchów od afryczek. Co zauważyłem to te same pomysły spotykają się na każdy z tych for z bardzo różnym odzewem. Czarnuchy pomysły Sambora przyjmują z ciekawością i są pomocni przy ich realizacji , a tu ...... no cóż. Zapewne różnica audiencji i podejścia do pewnych spraw.
Jak dla mnie to każdy krok do przodu przynoszący korzyści wielu motonitom, niezależnie, czy ktoś na tym zarobi, czy nie jest dobry. Relacje nawet jak by były krpytoreklamami to i tak dają czytelnikom dużą frajdę z czytania i inspirację do prywatnych wyjazdów.
Motovoyager jest dobrym pismem (dającym wiele informacji) i cieszę się, że osoba z dużym doświadczeniem podróżniczym będzie maczała w tym paluszki.
Dzięki takim ludkom jak Samobr moja wiedza dużo zysakła, a gość nie zarobił odemnie złotówki. Poderzewam, że nie tylko ja z niej skorzystałem.
Wyluzujcie torochę dobre człowieki :D :D :D

Takiemu nie podskoczysz!

Zdecydowanie za współpracą MV i advrider.pl... I chciałbym, żeby akcje sambora były tutaj ogłaszane...

Takiemu nie podskoczysz!

Rychu72 pisze:
Hawk

Czytuje i pisuje na tutejszym forum i czarnuchów od afryczek. Co zauważyłem to te same pomysły spotykają się na każdy z tych for z bardzo różnym odzewem. Czarnuchy pomysły Sambora przyjmują z ciekawością i są pomocni przy ich realizacji , a tu ...... no cóż. Zapewne różnica audiencji i podejścia do pewnych spraw.

Wyluzujcie torochę dobre człowieki :D :D :D

Rychu ja bym nie sprowadzał tego do liczby mnogiej.