Dzisiaj jest środa, 2 września 2026, 05:07

Autor Wiadomość
 Tytuł: skoro o filmach, to i o kamerkach, - najnowsze dziecko sony!
Takiemu nie podskoczysz!

jestem zakochany, Full HD, i jakie rozmiary, 12x zoom

niezla cena ok 3500, na poziomie normalnych kamer HD

miodzio

zobaczcie sami!

http://www.sony.pl/view/ShowProduct.act ... mory+Stick

Tytuł:
Bajkopisarz forumowy

interesujący sprzęt - lekki i mały

Tytuł:
Zadomowiony

ładna zabawka i... nie tania :-( ja na razie zostanę przy swoim soniaku, którego co prawda kupiłem do robinia filmów pod wodą ale w najbliższy weekend przetestuję ją na moto. Oczywiście nie mam zamiaru kręcić z jazdy ale ponieważ wyjazd jest w grupie to mam nadzieję skręcić jakiś króciutki filmik z podróży, imprezy i z terenu, w który chcemy pojechać. Sam jestem ciekaw czy to się uda, ale jeśli tak to o jakość obrazu się nie boję :-) Kamerka jest na mini DV. Jej wadą oczywiście jest waga i gabaryty jak na dzisiejsze warunki ale nadal jakość obrazu na prawdę wystarczająca ;-)

Tytuł:
Początkujący

Ta zabawka kosztuje juz 2100 zł :D . Jeszcze miesiąc dwa i moze spadnie wraz z kryzysem do 1000 :?: :idea:
Kupije w ciemno bo juz nie moge patrzec na filmiki rodem z tel. komórkowego- dlatego włąsnie jeszcze nie naszła mnie potrzeba posiadania kamery. Czekałem na postep technologiczny no i sie doczekałem. Szkoda ze dzis nie mam 30 lat :x

Tytuł:
Początkujący

tylko czy to nadal nie jest tylko fajna zabawka? 3500 czy nawet 2100 to trochę jest - optyka raczej mizerna a co do jakości - optyka tego pewnie nie "obrobi". Rok temu kupiłem Aipteka: 1280x720 16:9, matryca 5Mp -jakość dobra a nawet bardzo dobra więc tu pewnie też będzie bardzo dobrze - jedyny problem z lekkim falowaniem obrazu ( czasami)- podobno da się ominąć zmieniając na 30 Hz. Nadal daleko do porządnej kamery ale są zalety: mała, poręczna, lekka, na kartę no i główna zaleta to była cena - 170 USD :)) No i dała się zamontować do lagi motocykla na trytytki - niezłe efekty!!!

Tytuł:
Bajkopisarz forumowy

Strona WWW: http://www.motojary.com
Ja używam od paru lat Panaconica SDR-S150 i póki co nie mam potrzeby HD, a za jedyną wadę posiadanego modelu (jak i wielu innych małych kamer) uważam brak wejścia na zewnętrzny mikrofon. Kto ma na to rozwiązanie?

Tytuł:
Takiemu nie podskoczysz!

Wojtek L. pisze:
tylko czy to nadal nie jest tylko fajna zabawka? 3500 czy nawet 2100 to trochę jest - optyka raczej mizerna a co do jakości - optyka tego pewnie nie "obrobi". Rok temu kupiłem Aipteka: 1280x720 16:9, matryca 5Mp -jakość dobra a nawet bardzo dobra więc tu pewnie też będzie bardzo dobrze - jedyny problem z lekkim falowaniem obrazu ( czasami)- podobno da się ominąć zmieniając na 30 Hz. Nadal daleko do porządnej kamery ale są zalety: mała, poręczna, lekka, na kartę no i główna zaleta to była cena - 170 USD :)) No i dała się zamontować do lagi motocykla na trytytki - niezłe efekty!!!

czemu twierdzisz ze optyka mizerna??? tym bardziej ze sam masz apiteka?

wszystkie male obiektywy nie zachwycaja parametrami. albo chcesz miec cos małego albo swietny obiektyw. Kamerka krecąca w full HD. w takich rozmiarach jak dla mnie jest to rewelacja. bo wiekszość małych kamerek to tylko 640x480. Co do Apiteka i innych wynalzaków to sie nei wypowiadam bo nie lubie tego typu sprzętów i ich nie kupuję.

Tytuł:
Początkujący

odszukałem tego Panasonica i cena niebardzo przystepna -1600zł. Najtrudniej dopatrzyc sie można w jakiej włąsciwie rozdzielczości ta kamera robi filmy. 0,8 ml px to standard 320x240 albo cos koło tego. To bardzo marnie jak sie wydaje. Zoom spory ale to z praktyki daje spore drgania obrazu. Po poszukiwaniach i przemysleniach kupiłem Toshiba Camileo H-10.
Rozdziałka 720x1280 czyli HD albo prawie. Cena 770 zł wielkośc akurat do torebki na brzuch.Filmiki robi zaskakujaco niezłe. Karta do 8 GB SD/SDHC zoom 5x. Dam za chwile próbki w HD z ostatniego Moto weterana z łodzi.

http://pl.youtube.com/watch?v=xoj0wZ6CBxk

Trzeba to ogladac w HD - zacinania jesli sa to wynikaja z przsyłu strumienia , w rzeczywistości jest płynnie.
Prosze ocenic i ew. krytykowac ale konstruktywnie.

Tytuł:
Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
petrosbike pisze:
odszukałem tego Panasonica i cena niebardzo przystepna -1600zł. Najtrudniej dopatrzyc sie można w jakiej włąsciwie rozdzielczości ta kamera robi filmy. 0,8 ml px to standard 320x240 albo cos koło tego. To bardzo marnie jak sie wydaje. Zoom spory ale to z praktyki daje spore drgania obrazu. Po poszukiwaniach i przemysleniach kupiłem Toshiba Camileo H-10.
Rozdziałka 720x1280 czyli HD albo prawie. Cena 770 zł wielkośc akurat do torebki na brzuch.Filmiki robi zaskakujaco niezłe. Karta do 8 GB SD/SDHC zoom 5x. Dam za chwile próbki w HD z ostatniego Moto weterana z łodzi.

http://pl.youtube.com/watch?v=xoj0wZ6CBxk

Trzeba to ogladac w HD - zacinania jesli sa to wynikaja z przsyłu strumienia , w rzeczywistości jest płynnie.
Prosze ocenic i ew. krytykowac ale konstruktywnie.

Na youtube trudno co kolwiek ocenic ..jesli chodzi o jakosc ...

Tytuł:
Początkujący

Tutaj jest do obejrzenia na Vimeo http://www.vimeo.com/2957845

a jak sie spojrzy na sam dół stronki to jest tam do pobrania oryginał w .avi

Tytuł:
Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
petrosbike pisze:
Tutaj jest do obejrzenia na Vimeo http://www.vimeo.com/2957845

a jak sie spojrzy na sam dół stronki to jest tam do pobrania oryginał w .avi

No bardzo ladnie ..teraz mozna zobaczy przynajmniej jakosc..

Tytuł:
Bajkopisarz forumowy

petrosbike pisze:
odszukałem tego Panasonica i cena niebardzo przystepna -1600zł. Najtrudniej dopatrzyc sie można w jakiej włąsciwie rozdzielczości ta kamera robi filmy. 0,8 ml px to standard 320x240 albo cos koło tego. To bardzo marnie jak sie wydaje. Zoom spory ale to z praktyki daje spore drgania obrazu.

Najobiektywniej będzie można to ocenic po konfrontacji z gotowym materiałem np. z DVD. Służę wysyłką ;)
A ta Toshiba ma może wejście na zewnętrzny mikrofon?

Tytuł:
Początkujący

KUPOWAŁEM ta Toshibe z celu wożenia jej ze sobą motorem z uwagi na wielkośc i możliwości zapisu no i cene. Wejścia na mikro oczywiscie nie ma, no bo po co miałaby miec? Przeciez to nie sprzet do produkcji filmów fabularnych :D Na moto raczej bym dodatkowego mikro nie woził. Mam przeciez utrwalac scenki i przypadki na trasie. To co jest w niej na razie wystarczy. W razie gleby mniej szkoda.

Tytuł:
Bajkopisarz forumowy

Domyślałem się. Generalnie mnie po prostu interesuje czy jakakolwiek z kompaktowych kamer SD posiada takie wejście.
Oprócz moto akcji fajnie jest móc wrzucic czasami jakis dialog, komentarz, a nawet najlesze zintegrowane mikrofony z super zoomem nie dadzą tego co mikrofon (wiatr, obce dzwięki itd.)

Tytuł:
Takiemu nie podskoczysz!

sorockNTV pisze:
Domyślałem się. Generalnie mnie po prostu interesuje czy jakakolwiek z kompaktowych kamer SD posiada takie wejście.
Oprócz moto akcji fajnie jest móc wrzucic czasami jakis dialog, komentarz, a nawet najlesze zintegrowane mikrofony z super zoomem nie dadzą tego co mikrofon (wiatr, obce dzwięki itd.)

i tu się zgodzę :)

sam bym kupił taką kamerkę z wejściem audio.. :) niestety nie spotkałem

pozostaje tylko dubbing..:D