| Autor |
Wiadomość |
|
darius
|
Tytuł: Tiger Explorer 1200 Post: niedziela, 23 października 2011, 21:35 |
|
|
Fajnie że jest konkrecja ale czy mi się podoba to muszę się jeszcze zastanowić. [ img ]WięcejPozdrowienia, D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tir-mechanik
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: poniedziałek, 24 października 2011, 18:36 |
|
|
|
Na rynek niemiecki powinien mieć nazwę Königstiger GS-KILLER :lol: :lol: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Pretor
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: poniedziałek, 24 października 2011, 20:36 |
|
Strona WWW: http://www.motochallenge.pl
Yahoo Messenger: SKYPE pretor_72
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
graphia
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: poniedziałek, 24 października 2011, 21:05 |
|
Strona WWW: http://www.graphia.pl
|
|
może nie kloc a optycznie klocowatości dodają mu te ostre kształty? gdzieś jest napisane ile waży?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: poniedziałek, 24 października 2011, 21:17 |
|
Strona WWW: http://www.televisor.pl
|
|
toc to turistićnaja maszina na ciornym tolko nada.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Arkan
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: poniedziałek, 24 października 2011, 22:01 |
|
|
graphia pisze: może nie kloc a optycznie klocowatości dodają mu te ostre kształty? gdzieś jest napisane ile waży? Waga jeszcze nie znana, ale biorąc pod uwage, że jest napędzany wałem, napakowany ABSem i innymi bajerami to tak 240 kg gotowy do jazdy raczej na pewno będzie ważył...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dziura
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: poniedziałek, 24 października 2011, 22:46 |
|
|
|
Trzeba dodać tak ze 30kg za sam tłumik. Myślę, że Triumph idzie w ślady Yamahy i nowej S10 próbując wyrwać kawałek tortu od BMW. Wielki turystyk starający się wyglądać jak enduro, z mnóstwem niepotrzebnego śmiecia. Jak już, to brałbym Tigera.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ryteu
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: wtorek, 25 października 2011, 06:51 |
|
|
dziura pisze: ...Myślę, że Triumph idzie w ślady Yamahy i nowej S10 próbując wyrwać kawałek tortu od BMW... No ja coraz więcej widzę Tigeruf 800'tek na drodze, chyba nawet więcej niż GieeSów800, a mieszkam przy salonie BMW!! Dla asfaltowej turystyki takie maszyny to chyba strzał w dziesiątkę. Duży Tiger pewnie znajdzie sporą grupę miłośników... mi osobiście "kloc" od Triumpha podoba się bardziej niż "krowa" od BMW :wink: ...co nie zmienia faktu, że mała Teresa i tak jest najlepsza :mrgreen: ...edit... ale jednak nie, nie duży Tiger... duży Dukat Multistrada :) wygląda i brzmi lepiej 8)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
salvador
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: czwartek, 3 listopada 2011, 09:33 |
|
|
|
tak, tylko ta cena za Multistrade zabija:(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tir-mechanik
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: czwartek, 3 listopada 2011, 18:27 |
|
|
|
no i ta praca MS na wolnych obrotach jest dziwak, jakby cos sie urwało w środku
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Hanibal
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: czwartek, 3 listopada 2011, 22:29 |
|
|
|
Podoba mi się polityka Triumpha. Nie spoczeli na laurach po stworzeniu 800-tki tylko idą dalej za ciosem. Widzą że obecnie motocykle typu duże podróżne enduro cieszą się ogromną popularnością i też postanowili mieć w swojej ofercie taki sprzęt. Spece z BMW już pewnie nerwowo obgryzają pazurki bo wiedzą doskonale że duży "Tygrys" będzie tak samo groźną konkurencją dla GS 1200 jak "mały" dla GS 800. W dniu premiery nowego Triumpha rozpocznie się pewnie wielka "wojna" między firmami którą wygra ten co będzie mieć lepszy marketing bo to jest podstawa we współczesnym biznesie. Nie chodzi o to aby stworzyć dobry produkt ale jeszcze go sprzedać.
W sumie możemy już stwierdzić że nie będzie to motocykl wagi lekkiej. Jednak myśle że dla konstruktorów to nie jest priorytet. W praktyce jest tak iż 90% tego typu motocykli podobnie jak i samochodów ala "terenowych" nie opuszcza utwardzonych dróg. Oczywiście ubity szuter czy droga polna tak ale trudno to nazwać jazdą w terenie. Właściciel takiej maszyny ubranej we wszystkie akcesoria podczas 14 dniowego urlopu chce się poczuć odrobinę niczym podróżnik przemierzający świat , odkrywca itp. Jednak niekoniecznie robiąc to na przełaj przez lasy , pola pokonując przy okazji bagna , brody rzeczne itd. Oczekuje przede wszystkim komfortu i niezawodności i to właśnie w tego typu motocyklach dostaje.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
AdvHP2rider
|
Tytuł: Re: Tiger Explorer 1200 Post: piątek, 4 listopada 2011, 12:30 |
|
Strona WWW: http://www.holan.pl
|
|
tak. od paru lat BMW mialo juz gotowego nowego wodnego boksera ale nie bylo konkurencji wiec spokojnie czekali, tym bardziej, ze i 12gs i adv bardzo dobrze sie sprzedawal. wstenie premiera nowego GS-a miala byc na wiosne 2013 ale w swietle ostatnich posuniec Triumpha myślę, ze odbedzie się znacznie wczesniej lubie taką konkurencje ;) - bo BMW zawsze chcac byc pol kroku przed konkurencja (co udowodnila chociazby statkiem kosmicznym 1600GLT) oprocz nowych lepszych systemow zaczyna schodzic z wagi i to cieszy jezeli jednak chodzi o prymat to duzy GS jest juz na rynku od wielu lat i raczej wiekszosc wybierze sprawdzona marke niz ryzyko z nowym tigerem i chorobami wieku dzieciecego, z ktorymi należy się liczyć
|
|
| Na górę |
Offline |
 |