| Autor |
Wiadomość |
|
Krzemien
|
Tytuł: sposoby na wygodniejsze siodło Post: poniedziałek, 24 października 2011, 21:11 |
|
Strona WWW: http://www.televisor.pl
|
|
Właśnie wróciłem z pierwszego dłuższego latania na WRce. Zazwyczaj wypady były wokół komina i nie siedziało sie w siodle zbyt długo. Tu natomiast po 2 bitych dniach na tej desce, moje 4 litery zbyt dobrze tego nie odebrały. W pewnym momencie jazda juz przestaje być przyjemnością. oczywiscie dojechac sie da, ale juz na zabawe sil nie starcza.
Z uwagi ze w lutym mam w siodle wytrzymac 10 dni, dzien po dniu to musze troche ulżyć zadkowi i wymyślic cos co pozwoli taki wyczyn bez zbytnich obic i odparzen zrobic. Co polecacie ? Słyszałem o jakiś żelowych podkładkach, skórach owczych czy jakis innych. Co jest dobre w praktyce ? Moze duzo lepiej jest zainwestowac w dobre aftermarketowe siedzisko ktore pozowli troche sie wentylowac itp.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: poniedziałek, 24 października 2011, 21:18 |
|
|
|
Ja na Twoim miejscu dał bym oryginalne siedzenie do przerobienia, żeby lekko poszerzył tylną część siedzenia, miejsce gdzie siedzisz, może nawet dodałbym bardziej miękką gąbkę. Masz jeszcze trochę czasu, żeby to zrobić i sprawdzić przed wyjazdem, zawsze też jest czas na drobne poprawki.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: poniedziałek, 24 października 2011, 21:36 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
irokez
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: poniedziałek, 24 października 2011, 21:42 |
|
|
|
jak chcesz pożyczę Ci Airhawka do testów kupiłem dla żony - zachwycona, wolała na dziku z poduchą niż na GSA bez :-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
acid_toxin
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: poniedziałek, 24 października 2011, 22:05 |
|
|
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=601412Cytuj: I find the Airhawk does not like the thin seat of the WR. the tie straps keep coming off the "bra" hooks. a ja (...osobiście! ;) uważam, że przesadzasz i chcesz krowę z byka robić :) choć w swojej WR mam duużo ustrojstwa to widzę, że błądzę.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dziura
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: poniedziałek, 24 października 2011, 22:16 |
|
|
|
A może kawał owczego futra? Airhawk nie wszystkim tyłkom odpowiada, a jest ciut za drogi na eksperymenty.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
motocyklista_
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: wtorek, 1 listopada 2011, 12:18 |
|
|
Taki moj pomysl , samopompujaca poduszka dobra tez pod namiot.Robilismy na tym z kumplem po 800 km dziennie i bylo ok. [ img ][ img ]Pozdro [ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danek-dr
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: wtorek, 1 listopada 2011, 13:18 |
|
|
|
A ja ci radzę wzmacniać dolne mięśnie grzbietu i ud. Trasę z Marzuogi do Zagory warto zrobić w 80% na stojąco :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: sposoby na wygodniejsze siodło Post: wtorek, 1 listopada 2011, 13:47 |
|
Strona WWW: http://www.televisor.pl
|
|
dzieki za pomysły, musze posprawdzac. Mysle ze pokusze sie o poszerzenie tylnej czesci siedzenia i jakas "poduche"
Danek - wiadomo, kondycji trzeba sporo złapać zeby jak najmniej siedziec.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |