| Autor |
Wiadomość |
|
dominik_
|
Tytuł: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: czwartek, 15 grudnia 2011, 15:42 |
|
|
|
Witajcie. Może ktoś z Was będzie wiedział. W triumphie 955i jest blokada kierownicy w stacyjce. W żaden sposób nie mogę uruchomić tej blokady. Coś podpowiecie?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ygrek
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: czwartek, 15 grudnia 2011, 16:04 |
|
|
|
ktos kradnie czy nie ma uprawnień :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dominik_
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: czwartek, 15 grudnia 2011, 16:45 |
|
|
|
hej, zmieniłem niedawno motocykl, jeździłem wcześniej transalpem, tam blokada kierownicy mi się fajnie włączała, w nowo zmienionym tygrysie nie mogę uruchomic blokady w stacyjce chyba będę musiał dokupic disck loka na tarczę i dac na luz. Chyba że ktoś z forum ujeżdzą tygrysa 955i to Pany dajta znac. Motocyklowe pozdrowienia.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jac
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: piątek, 16 grudnia 2011, 21:44 |
|
|
dominik_ pisze: hej, zmieniłem niedawno motocykl, jeździłem wcześniej transalpem, tam blokada kierownicy mi się fajnie włączała, w nowo zmienionym tygrysie nie mogę uruchomic blokady w stacyjce chyba będę musiał dokupic disck loka na tarczę i dac na luz. Chyba że ktoś z forum ujeżdzą tygrysa 955i to Pany dajta znac. Motocyklowe pozdrowienia. Czesc, Przekrec kierownice tak maks. 30stopni w lewo (np. lewa reka), przekrec kluczyka na pozycje (lock) jednocześnie lekko naciskajac (reka prawa). Jak trafisz wlasciwe polozenie kola (poczujesz to na kluczyku) , bedziesz mógl stacyjke wcisnac (lekko), przekrecic (wcisnieta) i jest juz zablokowane. pzdr J.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dominik_
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: piątek, 16 grudnia 2011, 22:07 |
|
|
|
Czesc, Przekrec kierownice tak maks. 30stopni w lewo (np. lewa reka), przekrec kluczyka na pozycje (lock) jednocześnie lekko naciskajac (reka prawa). Jak trafisz wlasciwe polozenie kola (poczujesz to na kluczyku) , bedziesz mógl stacyjke wcisnac (lekko), przekrecic (wcisnieta) i jest juz zablokowane. pzdr J.[/quote]
Ja pierdykam działa! Właśnie poszedłem sprawdzić tak jak napisałeś :)) Niby takie proste ale wcześniej nie mogłem załączyć tej blokady zbyt mocno skręcałem przednim kołem. Wieeeelkie podziękowania za pomoc :) Skręt koła tak jak stoi na bocznej stopce na luzaku 30 stopni i działa SUPER :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jac
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: piątek, 16 grudnia 2011, 22:16 |
|
|
dominik_ pisze: .... i działa SUPER :) Cieszę się. Miłego latania,a nie tylko "blokowania". BTW, dawno kupiłeś sprzęta? Latałeś już nim? Jak ci się podoba? pzdr Jac
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dominik_
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: piątek, 16 grudnia 2011, 22:26 |
|
|
|
Hej Jac. Transalpa sprzedałem pod koniec tego sezonu był to motocykl z 93 roku stary XL600, pomimo swoich lat był niezawodnym motocyklem zawsze nim wróciłem do domu, dolewałem jedynie troche oleju do silnika, brakowało mi na dalszych trasach jednak mocy miałem go kilka sezonów. Tygrysa kupiłem na jesieni, jest w idealnym stanie. Miałem okazję już nim troche pojeździć silnik rewelacja, grzane manetki, 6 biegów, wygodna kanapa, trochę krótka szyba mimo że jest "turystyczna" łapię na kask wszystkie robaki. W trampiszonie miałem deflektor na szybie znakomity wynalazek. Jak do tej pory Tiger 955i według mnie jest rewelacyjnym motocyklem. Regulowana kanapa w 3 wysokościach bardzo dobrze pomyślane. Latasz też tigerem? Ciekawe ile na forum jest pogromców tygrysów?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jac
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: piątek, 16 grudnia 2011, 22:47 |
|
|
dominik_ pisze: ... Jak do tej pory Tiger 955i według mnie jest rewelacyjnym motocyklem. Regulowana kanapa w 3 wysokościach bardzo dobrze pomyślane. Latasz też tigerem? Ciekawe ile na forum jest pogromców tygrysów? No, jak by powiedzieli (powściągliwi) Anglicy, nie jest źle ;-). Ja mam swojego kloca już od 3 lat i nie zanosi mi się na zmianę. Ale nie dlatego, że nie mogę... Jeśli chodzi o użytkowników TT to chyba jesteśmy w mocnej defensywie. I to bez względu czy model 955, czy 800. Ale w sumie nigdy nie sprawdzałem... pzdr J.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dominik_
|
Tytuł: Re: Stacyjka Triumph Tiger 955i Post: piątek, 16 grudnia 2011, 22:58 |
|
|
|
Jeżdząc tansalpem, czesto bywałem na forach transalpa czy rajdach też i africa twin. Są to bardzo popularne motocykle. Ci co jeżdzą tigerami jesteśmy w mniejszości tak jak napisałeś. Tygrys bardzo mi się spodobał na długo będzie mi wystarczał, jest super do dalszych przelotów, rama enduro a silnik od triumpha daytony. Po kupnie jego stałem się fanem tej marki :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |