| Autor |
Wiadomość |
|
megakura
|
Tytuł: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: niedziela, 27 lutego 2011, 08:43 |
|
|
|
witam otoz na bazie swych doswiadczen, chcialbym przestrzec uzytkownikow przed zakupami u, nick allegro, : mieczyk111. niestety zakupilem u niego "na telefon" tylnia felge do GS1150. miala byc felga w dobrym stanie, kompletna. natomiast otrzymalem podmeczonego psiucha, z tarcza w stanie agonalnym, bez zebatki ABS`u. oczywiscie podczas podjetych rozmow reklamacyjnych koles wciskl mi ze taka wlasnie chcialem :) generalnie sprawy by nie bylo, ja odsylam felge i odzyskuje kase, ale po wielu wymyslnych kretactwach koles ostatecznie stwierdzil ze felgi z powrotem nie przyjmie. no coz moge sobie tylko pluc w brode, ze nie zachowalem zadnych srodkow ostroznosci. sprawa dla mnie nie jest zakonczona. tymczasem pozostaje mi probowac reanimowac felge, a was ostrzec. gdyby ktos chcial dokladniejsze dane to prosze pisac na priva.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
graphia
|
Tytuł: Re: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: niedziela, 27 lutego 2011, 09:02 |
|
Strona WWW: http://www.graphia.pl
|
|
Walnij im negatywa, aby inni nie forumowcy też mogli co nieco o nim wiedzieć zanim kliknął Kup Teraz
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 28 lutego 2011, 22:00 przez graphia, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: niedziela, 27 lutego 2011, 09:20 |
|
|
megakura pisze: ...niestety zakupilem u niego "na telefon" tylnia felge do GS1150... W jaki sposób na Allegro kupuje się "na telefon" ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
megakura
|
Tytuł: Re: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: niedziela, 27 lutego 2011, 09:36 |
|
|
|
aukcja byla zbiorowa, pare felg i jeszcze jakies graty. takze zadzwonilem, powiedzialem co mnie interesuje i kupilem bez aukcji. takze juz na poczatku strzelilem sobie samoboja.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
graphia
|
Tytuł: Re: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: niedziela, 27 lutego 2011, 10:01 |
|
Strona WWW: http://www.graphia.pl
|
|
no to kupa. mam nadzieję, że ta lekcja nie kosztowała Cię zbyt wiele?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fireman
|
Tytuł: Re: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: poniedziałek, 28 lutego 2011, 21:40 |
|
|
|
Z tego co widzę to 1400zł ... Kosztowna nauczka. Niestety internet jest pełny różnego rodzaju naciągaczy złodzieje i tego pokroju ludzi czekających na nasze dobra ;/ ...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dakarowy
|
Tytuł: Re: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: poniedziałek, 28 lutego 2011, 22:44 |
|
|
|
Zawsze można zalicytować i wygrać inną aukcję za np. 20 zł, po wygraniu zrezygnować i wystawić komentarz, w którym napiszesz wszystko odnośnie swojej felgi :twisted: Z hamami trzeba po hamsku, a z ludźmi po ludzku... :roll: niestety ten przykład biorę z autopsji, gdzie jakiś pedałek zakupił ode mnie telefon na allegro, później z tego zrezygnował i wystawił w odpowiedzi na mój - komentarz negatywny, a allegro nie ma nic do tego, że koleś nic nie kupił, a komentuje przebieg transakcji. :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
megakura
|
Tytuł: Re: przestrzegam przed osobnikiem, allegro Post: środa, 2 marca 2011, 21:08 |
|
|
|
na ten nietrafiony zakup poszlo 400zl. duzo i malo, jak na felge do gs`a to raczej dolna granica, no ale cztery stowy piechota nie chodza i jest to dla mnie bolesna szkola. chcialem ja reanimowac, ale w miedzyczasie odezwal sie do mnie kolega z forum i...w drodze jest nastepna fela. ironia losu, bo forum adv maltretuje kika razy dziennie i zamiast tu zaczac swoje poszukiwania, strzelilem sobie samoboja na allegro.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |