|
| Autor |
Wiadomość |
|
yeuop
|
Tytuł: ..wyjazd jesienia do bylekad Post: sobota, 9 lipca 2011, 23:43 |
|
|
|
Sluchajcie, problem mam nietypowy, az wrecz smieszny. Pierwszy raz po latach planuje wyjazd dopiero na jesien. Wyjazd gdzies we wrzesniu, a moze dopiero nawet w pazdzierniku. No i przede wszystkim nie mam tak calkiem pomyslu, gdzie jechac :D A po drugie nie wiem, jakiej pogody sie moge gdzie spodziewac.
Opcje wchodza w gre takie: 1. Balkany (nigdy nie bylem) - wyjazd na jakies 2-3 tygodnie 2. Maroko i dalej na poludnie (w Maroko juz bylem, wiec musialoby byc troszke dalej) - wyjazd na jakies 1,5 miesiaca
No ale nigdy nie podrozowalem we wrzesniu czy pazdzierniku, wiec moze ktos doswiadczony podpowie? Czy ktos podpowie cos na temat pogody, temperatur, dlugosci dnia, czegokolwiek? Dzieki, pozdro
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ofca234
|
Tytuł: Re: ..wyjazd jesienia do bylekad Post: niedziela, 10 lipca 2011, 00:28 |
|
|
|
Balkany - nad morzem cieplo (25-30-35 stopni, im dalej na poludnie tym cieplej, wiadomo).
W gorach, im dalej od wybrzeza tym zimniej. W Jajce w zeszlym roku w polowie wrzesnia bylo 11 stopni.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Re: ..wyjazd jesienia do bylekad Post: środa, 13 lipca 2011, 10:04 |
|
|
|
Dwa tygodnie temu na Bałkanach przy Adriatyku dawało czadu do + 37 stopni, a w górach mieliśmy najniższą temperaturę 7 st i to w dzień podczas deszczu. Tak, ze w górach jak to w górach temperatura zmienna bywa
|
|
| Na górę |
Offline |
 |